• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #113687  autor: lord_vydech
 13 paź 2006, 22:34
Siema
Mam se k800i mam pewien problemik a mianowicie:
-aparat w moim k800i robi kiepskie foty poruszone (przecierz ma stabilizator :x )
-obiekty na zdjęciu wyglądaja jak wklejone a pozatym jak zdjęcie sie powiększy to aż mnie oczy bolą tak słabo robi
-wszystkie opcje aparatu poprzestawialem na najlepsze
-czy przednia kamera robi zdjęcia? :?
-gdzie się włoncza stabilizator obrazu? na stronie sony ericssona w prezentacji telefonu widac w ikonach aparatu że jest stabilizato obrazu a ja funkcje stabilizatora mam tylko w kamerze a pozatym jak włanczam opcje ,,pomoc" (w aparacie) klawiszem 0 to pod 7 jest funkcja stabilizatora obrazu a tak naprawde nie

Prosze pomużcie cos zrobic z tymi zdjęciami, jak ktoś nie wierzy moge przesłać fotke zorbiona telefonem

wasz k800i robi lepsze foty?

Zapoznaj się z zasadami tytułowania postów
Ostatnio zmieniony 13 paź 2006, 23:38 przez lord_vydech, łącznie zmieniany 2 razy.

lord_vydech

#113691  autor: przemek910
 13 paź 2006, 22:52
Przywróć fabryczne ustawienia telefonu i wtedy zrób zdjęcie i zobacz na jakość. pozatym sprawdź czy nie masz włączonej funkcji makro.

[ Dodano: 2006-10-13, 22:56 ]
Ew. zbacz czy dobrze ustawiasz ostrość (do połowy - zielona kropka) i wtedy zrobienie zdjęcia (przycisk do końca)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#116107  autor: lord_vydech
 22 paź 2006, 18:52
Czy wiecie może czy istnieje jakis program żebym mógł robić przednią kamerka zdjęcia bo sony ericsson zrobił to troche bez sensu, umieścił kamere z przodu ktura tylko służy do wideo-rozmów już nokia pomyslała i zrobiła funkcje w kamerce z przodu że mozna robic zdjęcia i nagrywać video.
Bardzo prosze pomóżcie :-)

lord_vydech

#120517  autor: martins
 04 lis 2006, 00:15
Przy włączonym aparacie głownym wciskaj 4 do momentu gdy na dole ekranu zniknie ikonka tulipanu i takiej przewróconej ósemki coś w rodzaju okularów, gdyż przy ikonce okularów aparat nie ustawia ostrości przy robieniu zdjęć.
Co do przedniej kamerki, po co rboć nią zdjęcia? Jesli chcesz zdjęcia takiej kiepskiej jakości to wystarczy ze przy uruchomionym aparacie głównym bedziesz naciskał 1, w ten sposób wybierzesz czy zdjęcie ma być jakości 3 Mp, 2 Mp, 1 Mp, czy VGA.
Z tego co wiem to przednią kamerką zdjęcia raczej nie zrobisz.

#146181  autor: kubiak84
 26 sty 2007, 21:31
stabilizator obrazu działa tylko w niektórych "scenach: np landscape (mam wersje angielską)