• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #119962  autor: wojtek99
 02 lis 2006, 10:47
Witam!

Już od dłuzszego czasu noszę sie z zamiarem zmiany telefonu, jednak nie moge znaleźć chwili zeby się wybrać gdzies i obejrzeć kilka telefonów i cos wybrać. Najpierw myslałem o jakimś komobajnie multimedialnym ale teraz po przeanalizowaniu wszystkiego doszedłem do wniosku ze nie będę miał czasu na zabawy z telefonem. Chciałbym jakiś nowoczesny telefon z najwazniejsza dla mnie funkcją jaka jest dobry organizer/kalendarz ze względu na nadmiar obowiazków i slaba pamięc do tego wymienne karty pamięci mogłby być symbian. Cena w sumie nie gra roli chociąz może i gra. Im tańszy tym w simie lepiej. Poprosze o jakies propozycje na co warto abym zwrócił uwage przy wyborze ja narazie myslałem jedynie o Nokii e50. Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

pozdrawiam

#119976  autor: wojtek99
 02 lis 2006, 11:40
Nie nie myślałem o tych telefonach bo nie szukam kombajnu tylko telefonu, poza tym obydwa telefony szalenie nieporeczne.

pozdrawiam

#119978  autor: Klusek
 02 lis 2006, 11:44
Ja bym się dużo nie zastawawiał tylko kupił jakiegoś Symbiana i wgrał po prostu jakiś dobry organizer :) Po co szukać telefonu z wbudowaną taką funkcją i utrudniać sobie tylko życie przez to :)

Obrazek
Obrazek

#120006  autor: wojtek99
 02 lis 2006, 14:49
Klusek, twój pomysł jest jak najbardziej dobry. A mógłby ktos polecic fajny, poręczny, zgrabny i dobry telefon z symbianem? Innych wymagań nie mam.

pozdrawiam

#133189  autor: JarlB
 16 gru 2006, 09:30
Nokia E50 jest tym czego szukasz. Zgrabna, mała, poręczna, bardzo dobry organizer, na symbianie, mozliwosci rozbudowy ogromne, na rynku dostepne dwa rozne modele - z aparatem i bez. Do wyboru do koloru ;)

C45 -> 3100 -> t68i -> A70 -> S68 -> GX25 -> 6610i -> T630 -> A38 -> EL71 -> C260 -> D900i -> 6610i -> K800i -> D900i -> 6300 -> K750i -> E66 -> E51 -> Avila -> B2710

#133196  autor: dechomenon
 16 gru 2006, 09:35
weź sobie N73, nokia E50 nie jest fajna...przychodzą klienci(weterani) często narzekają na funkcje...np. nie wyszukuje w ksiazece telefonicznej alfabetycznie nazw wpisów, mała czcionka(na szczęście można ją powiększyc), a organizer jest do wgrania...więc N73 na pewno wypada lepiej i to o wiele....

#133251  autor: gomez1982
 16 gru 2006, 11:52
E50 chyba będzie najlepszym wyborem bo i mały i ma symbiana i bez zbytnich bajerów.A z tą czcionką w sensie jej powiększenia pierwsze słyszę ponieważ ponoć tego niestety zrobić się nie da.

#133320  autor: sPit
 16 gru 2006, 14:11
Czesc. Mam e50. Calkiem fajny telefon, ale nie jestem do konca z niego zadowolony. Przez system operacyjny jest wolny, zawieszac sie nie zawiesza. Jak kupowalem to sie napalilem na symbiana, a tak naprawde to wcale go nie wykorzystuje...