• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #119662  autor: Animatter
 01 lis 2006, 11:16
Witam, calkiem niedawno sprawilem sobie 6810 z mPunktu. Niestety bateria trzyma gora 2 dni. Zastanawiam sie, czy kupic foofa 1000mAh. Ktos zmienial juz baterie w tym telefonie? Czy po dobrym formatowaniu moge oczekiwac tych 3, 4 dni w czuwaniu? Telefonu nie katuje, wrecz przeciwnie, kilka min i sms/dzien. Czy moze polecacie cos calkiem innego?

#119673  autor: Irek
 01 lis 2006, 12:01
Też mam ten telefon z mPunktu i nie mam takich problemów, choć słyszałem wiele pogłosek, że własnie te 6810, które były niedawno w promocji poprostu zalegały sporo czasu na magazynach i dlatego baterie są tak kiepskie. Może postaraj się wymienić baterię na gwarancji, no chyba przekroczyłeś już magiczny termin używalności 6 miesięcy.
Co do FOOFa to dosyć dobre produkty jednak Nokia zaleca do swoich telefonów tylko oryginalne baterie.

"And one more thing..."

#119677  autor: Klusek
 01 lis 2006, 12:13
A poza tym ten telefon standardowo wyposażony jest w baterię o pojemności 1000mAh więc wątpię żeby nieoryginalna o takiej samej pojemności trzymała dłużej.

Obrazek
Obrazek

#119680  autor: Animatter
 01 lis 2006, 12:36
IreQ pisze:Może postaraj się wymienić baterię na gwarancji, no chyba przekroczyłeś już magiczny termin używalności 6 miesięcy.
no wlasnie nie wiem czy isc do serwisu i brudzic sobie gwarancje...Mam rozumiec, ze zabiora mi telefon i bede musial czeka kolo 2tygodni...
A poza tym ten telefon standardowo wyposażony jest w baterię o pojemności 1000mAh więc wątpię żeby nieoryginalna o takiej samej pojemności trzymała dłużej.
Tylko, ze oryginalna trzyma gora 2 dni z pelnym 14godzinnym formatowaniem x3. Takze moze z bateria cos jest nie tak. koszt foofa na allegro to 10zl, w sklepie kolo mnie 18zl (na to samo wychodzi doliczajac przesylke). No i wydaje mi sie, ze ten foof powinien chodzic dluzej...

IreQ a u Ciebie ile trzyma na oryginalnej?

#119684  autor: Irek
 01 lis 2006, 12:51
Animatter pisze: no wlasnie nie wiem czy isc do serwisu i brudzic sobie gwarancje...Mam rozumiec, ze zabiora mi telefon i bede musial czeka kolo 2tygodni...
No możliwe, że zabiorą.
Animatter pisze:IreQ a u Ciebie ile trzyma na oryginalnej?
U mnie bateria pada po około trzech lub czterech dobach. Zależy co robię z telefonem.

"And one more thing..."

#119686  autor: Klusek
 01 lis 2006, 12:54
Też kupiłem niedawno baterię Foofa do swojej Noki, bo na oryginalnej baterii telefon działał 24 godziny aż w końcu bateria padła całkowicie. Co prawda pojemnościowo Foof był mniejszy, ale założyłem, że te 24 godziny spokojnie wytrzyma. Niestety przeliczyłem się i to sporo, bo telefon działał góra 8 godzin!

Idź może do mPunktu, tam z tego co wiem podstawowy test baterii wykonają Ci gratisowo i przynajmniej będziesz wiedział czy to jest jej wina.

A i jeszcze jedno. Nie musisz trzymać telefon tyle pod ładowarką, bo to i tak nic nie daje. Wystarczy, że bateria naładuje się do pełna, bo później telefon i tak odcina całkowicie ładowanie i żaden prąd do baterii już nie dociera :)

Obrazek
Obrazek

#119688  autor: Animatter
 01 lis 2006, 12:57
Klusek pisze:Nie musisz trzymać telefon tyle pod ładowarką, bo to i tak nic nie daje. Wystarczy, że bateria naładuje się do pełna, bo później telefon i tak odcina całkowicie ładowanie i żaden prąd do baterii już nie dociera
Hehe, dzieki za rade:) coz, przejde sie w pt i obczaje sprawe z tym mPunktem.

#119759  autor: piotrz
 01 lis 2006, 17:55
Foof to najgorsza firma... podobno ich ładowarki są w hurtowniach po 2 zł...Kiedyś miałem ładowarkę i sięgrzała jak nie wiem co...aż sięprawie poparzyłem :mrgreen:

dobrymi bateriami są suxessy-miałem 1000mha tej firmy w 7650 i trzemałą tydzień...

#119929  autor: oprych
 02 lis 2006, 00:54
A co powiecie o Blue Star? Ja używam jej zamienników, i nigdy żadnych problemów z zaniżoną pojemnością nie zauważyłem

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...