Martino pisze: ↑29 lip 2025, 02:09
uikol pisze: ↑07 sie 2024, 14:20
Tutaj jestem pod innym nickiem ale zapraszam do obejrzenia fot i screenów z pomiarów z lat 2023 i z tego roku w Czaplinku Broczyno w czasie Polan Rock Festival.
Będziesz w tym roku? Porobisz foty tych 6 stacji N I speedtesty? Fajnie byłoby uwiecznić te specjalne przygotowanie infry przez O i TM
Jak wiesz byłem. I Martino zna dużo szczegółów.

Byłem krótko bo w piątek rano już się zbierałem ale zrobiłem testy i fotorelację więc zainteresowanych zapraszam na rok 2025 pod link
https://nch.pl/s/AZsYPYne3wPJdrK
Ode mnie - testowałem Orange i Playa bo z ich usług korzystam, było na prawdę bardzo dobrze w porównaniu do poprzednich lat!
Usługi działały. W trakcie koncertów spodziewałem się że będzie wolniej i faktycznie było wolniej, utrata pakietów przekraczała 80% ale usługi działały a to się liczy, Play dostał małej czkawki, ale w porównaniu do poprzednich lat ani razu mnie nie wywaliło z sieci, żadna rozmowa, nawet dłuższa z numerem na terenie festiwali jak i poza nie została zerwana. Są miejsca do poprawy m.in. chodzi o nadajnik w Byszkowie gdzie jest tylko LTE a tam poza terenem lotniska mnóstwo ludzi rozbija swoje obozowiska (na zrzutach zobaczycie pomiary). Można powiedzieć że z minuty na minutę sytuacja mogła się bardzo zmieniać jeśli chodzi o wydajność sieci, dużo zależało co się działo na scenie na pewno.
Plus nic nie zrobił i w stefie Play porozmawiałem z dwiema osobami, jedna numer ma w Netii mobile i oczywiście "nie ma zasięgu" (mógł to być jakiś przejściowy problem z wywaleniem z sieci ale umówmy się, Plus nie zrobił chyba nic żeby zapewnić swoim klientom działanie usługi w miarę stabilnie?), druga z Play i wszystko działa bez zarzutu. Zakładam że T-Mobile tak samo jak Orange dał radę w ramach współpracy Networks.
Ewentualnie polecam się zainteresować Meshastickiem do komunikacji szczególnie klientom Plusa na czas imprezy. Chociaż widziałem festiwalowiczów z krótkofalówkami i miałem się zapytać czy są klientami zielonej sieci.
To jeszcze tak offtopicowo polecam pojechać, zobaczyć i przeżyć. Można połączyć koncerty z hobby jakie dzielimy na tym forum. Przekrój ludzi jest bardzo duży i można wiele zobaczyć ciekawych osobowości, również poznać, ludzie są bardzo otwarci. Poland Rock to nie tylko koncerty. Oprócz koncertów jest mnóstwo warsztatów, wywiadów, jeśli lubicie muzykę elektroniczną to też są sceny z taką muzykę klubową, techno itp. Można zrobić również badania zdrowia, bezpłatnie, mi się udało zrobić badania krwi pod kątem cukrzycy, badania wątroby, spirometrię oraz badania jąder (Panowie dbamy o siebie!), są też inne badania. Polecam zobaczyć szczegóły na
https://polandrockfestival.pl/line-up-schedule