Martino pisze: ↑29 lip 2025, 02:09
uikol pisze: ↑07 sie 2024, 14:20
Tutaj jestem pod innym nickiem ale zapraszam do obejrzenia fot i screenów z pomiarów z lat 2023 i z tego roku w Czaplinku Broczyno w czasie Polan Rock Festival.
Będziesz w tym roku? Porobisz foty tych 6 stacji N I speedtesty? Fajnie byłoby uwiecznić te specjalne przygotowanie infry przez O i TM
Jak wiesz byłem. I Martino zna dużo szczegółów.

Byłem krótko bo w piątek rano już się zbierałem ale zrobiłem testy i fotorelację więc zainteresowanych zapraszam na rok 2025 pod link
https://nch.pl/s/AZsYPYne3wPJdrK
Ode mnie - testowałem Orange i Playa bo z ich usług korzystam, było na prawdę bardzo dobrze w porównaniu do poprzednich lat!
Usługi działały. W trakcie koncertów spodziewałem się że będzie wolniej i faktycznie było wolniej, utrata pakietów przekraczała 80% ale usługi działały a to się liczy, Play dostał małej czkawki, ale w porównaniu do poprzednich lat ani razu mnie nie wywaliło z sieci, żadna rozmowa, nawet dłuższa z numerem na terenie festiwali jak i poza nie została zerwana. Są miejsca do poprawy m.in. chodzi o nadajnik w Byszkowie gdzie jest tylko LTE a tam poza terenem lotniska mnóstwo ludzi rozbija swoje obozowiska (na zrzutach zobaczycie pomiary). Można powiedzieć że z minuty na minutę sytuacja mogła się bardzo zmieniać jeśli chodzi o wydajność sieci, dużo zależało co się działo na scenie na pewno.
Plus nic nie zrobił i w stefie Play porozmawiałem z dwiema osobami, jedna numer ma w Netii mobile i oczywiście "nie ma zasięgu" (mógł to być jakiś przejściowy problem z wywaleniem z sieci ale umówmy się, Plus nie zrobił chyba nic żeby zapewnić swoim klientom działanie usługi w miarę stabilnie?), druga z Play i wszystko działa bez zarzutu. Zakładam że T-Mobile tak samo jak Orange dał radę w ramach współpracy Networks.