• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 53 z 53
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
 #1193845  autor: KC-KARLOS
 11 lip 2025, 17:14
Vectra chyba dostrzegła większą ilość klientów usług komórkowych i ponownie miło zaskakuje.
Tym razem oprócz lepszych ofert na wakacje - info na tej stronie > https://www.telepolis.pl/wiadomosci/vec ... gigabajtow
oferuje coś dla tych, którzy potrzebują szybszą transmisję na "teraz", bez potrzeby zmiany planu taryfowego - paczki jednorazowe lub cykliczne gigabajtów, podnoszące prędkość lejka z 1 mbps do nawet 1 gbps w 5G Playa!
Więcej info na: https://www.vectra.pl/dodatkowy-internet

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1194699  autor: jazzzy
 28 lip 2025, 20:54
Możecie mi wytłumaczyć jak to jest z tym roamingiem w Vectra ?

wg. UE to

https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_pl.htm

mam płacić za granicą tyle co u siebie a tu się okazuje że jak jadę do UE to jednak opłaty są

nawet na stronie Vectry pisze https://www.vectra.pl/oferta-abonament-komorkowy

"Roaming w UE Dzwoń bez dodatkowych opłat "

dodatkowych to znaczy jakich ?

W cenniku stoi

Opłaty detaliczne za połączenia głosowe realizowane w roamingu międzynarodowym

że minuta połączenia to 19 groszy za Opłata brutto
w Strefie UE – opłata za minutę połączenia do strefy UE

zatem jak to jest że UE mi mówi płacisz jak u siebie a w rzeczywistości jak u siebie mam za darmo to za granicą już nie mam jak u siebie
 #1194705  autor: KC-KARLOS
 28 lip 2025, 21:24
jazzzy: podana stawka dotyczy planów, które nie zawierają nielimitowanych minut czy smsów (np. taryfy wyłącznie z GB na neta).
Jeśli masz taryfy głosowe BEZLIMIT lub PLAN XS, S, M, L, XL - rozmowy, sms, mms masz za darmo w roamingu UE. Uwaga - jeśli naruszysz zasady roamingu regulowanego (korzystanie nadmierne lub dłużej niż 4 miesiące), operator będzie naliczał dopłaty. Szczegóły znajdziesz w swoim cenniku.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1194707  autor: jazzzy
 28 lip 2025, 21:38
KC-KARLOS pisze:
28 lip 2025, 21:24
jazzzy: podana stawka dotyczy planów, które nie zawierają nielimitowanych minut czy smsów (np. taryfy wyłącznie z GB na neta).
Jeśli masz taryfy głosowe BEZLIMIT lub PLAN XS, S, M, L, XL - rozmowy, sms, mms masz za darmo w roamingu UE. Uwaga - jeśli naruszysz zasady roamingu regulowanego (korzystanie nadmierne lub dłużej niż 4 miesiące), operator będzie naliczał dopłaty. Szczegóły znajdziesz w swoim cenniku.
właśnie dzwoniłem dzisiaj się dopytać odnośnie mojego planu czyli Plan S za 10 zł
i mi podali 19groszy, podobnie stoi w dziwnym starym cenniku jaki mi przysłali emailem jak przechodziłem z wyższego bezlimitu na niższy; zatem spodziewam się że jak na miejscu zadzwonię do lokalsa na jego komórkę to Vectra mnie za to skasuje

roamingu nie zamierzam naruszać, na telefonie te 10 GB w UE mi wystarczy na wyjazd a do drugiego urządzenia też kupiłem sobie internet 10 GB ale esim za 5 USD
 #1194713  autor: KC-KARLOS
 28 lip 2025, 22:07
jazzzy: o nic się nie martw, masz zawarte w ofercie nielimitowane minuty/sms/mms w Polsce i roamingu unijnym + limit GB w UE.

Nadal mnóstwo osób myli 2 pojęcia: roamingu i połaczeń międzynarodowych.
Przypominam i objaśniam:
> jesteś z numerem polskim w Hiszpanii i dzwonisz z numeru do lokalsa w Hiszpanii = to jest roaming i nic ekstra nie dopłacasz za połączenia w ramach strefy UE
> przebywasz w Polsce z polskim numerem i dzwonisz do znajomego w Niemczech = to połączenie międzynarodowe - wówczas ponosisz koszt za takie połączenie zgodnie z cennikiem rozmów m/n. Do Niemiec jest aktualnie maksymalnie 0,97 zł za 1 minutę (stawka uregulowana prawnie w każdej sieci) - operatorzy mogą stosować różne oferty promocyjne obniżające koszty.

• Strona 53 z 53
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52