Działa u mnie na S23 Ultra
oraz na S24FE, najnowsze oprogramowanie. Oczywiście tylko dla SIM1 (czyli w S23Ultra dla karty fizycznej - szkoda, że nie dla eSIM, bo wtedy łatwiej można zmieniać karty i sprawdzać kilka sieci... w S24FE można włączyć dwie karty eSIM na raz, więc mam idealny telefon do testów...)
Setedit nie jest potrzebny, skoro i tak wymaga adb shell by zmienić dla niego uprawnienia, można to szybko ogarnąć bezpośrednio z adb.
W przypadku S23 i OneUI 7.0 nie wystarczy zmiana wartości
function_key_config_doublepress_value, u mnie zadziałało tak:
- zmiana funkcji podwójnego przyciśnięcia na dowolną aplikację
- polecenie
adb shell settings put global function_key_config_doublepress_value "com.samsung.android.app.telephonyui/com.samsung.android.app.telephonyui.hiddennetworksetting.MainActivity" (NIE JESTEM PEWIEN, czy jest potrzebne... ale to ustawiłem jako pierwsze i nie wystarczyło do działania)
- polecenie
adb shell settings put global function_key_config_doublepress_app_action "com.samsung.android.app.telephonyui/com.samsung.android.app.telephonyui.hiddennetworksetting.MainActivity"
- przełączenie funkcji podwójnego przyciśnięcia na aparat i z powrotem na aplikację - wyświetla się aplikacja HiddenNetworkSetting
- działa