Witajcie proszę o polecenie oferty internetu na nadajnikach Plus. Chodzi mi o około 50 Gb na miesiąc i stosunkowo nie drogo.
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
marczello: a2mobile. No limity w Polsce + 50 GB na pełnej prędkości, później lejki (w promocji jeśli włączysz i następnie odnowisz ten pakiet cykliczny, wpadnie po 999 GB gratis - i tak przez pół roku). Za 29,90/mc. Możesz mieć do 6294 GB bez lejków.

No i korzystną ofertę ma Klucz Mobile 35 PLN i 100GB. Ciekawe jak z niezawodnością?
marczello: działa dobrze, kto ma dobry sygnał tego operatora. Warto wiedzieć, że po wyczerpaniu 100 GB, kolejne 200 GB realizowane jest z prędkością 1 mbps. Pod *136# jest info o 2 paczkach GB, pierwsza to wliczony limit w UE, druga to pozostała paczka do zużycia w Polsce, gdy wpadniemy w lejek nie możliwości kontrolowania jego zużycia.
Oferta Klucza ma nieco lepsze działanie niż klasyczny prepaid Plusa - ma wszystkie opcje dostępne jak w ofertach abonamentowych tego operatora (np. połączenie oczekujące) i działa w ramach APN internet. Oczywiście mamy tam 5G, VoLTE, WiFi Calling. Brakuje eSIMa.
Oferta Klucza ma nieco lepsze działanie niż klasyczny prepaid Plusa - ma wszystkie opcje dostępne jak w ofertach abonamentowych tego operatora (np. połączenie oczekujące) i działa w ramach APN internet. Oczywiście mamy tam 5G, VoLTE, WiFi Calling. Brakuje eSIMa.

Mam internet na kartę w Nowym Plushu , 1000 GB w promocji ważne do 15 lipca. Karta SIM jest w routerze internetowym. Udało mi się podłączyć IPTV i oglądam bez problemu TV HD i FHD na internecie udostępnianym przez ten router WiFI. Pytanie : jaki internet najlepiej kupić (bez zobowiązań) na kolejne 2-3 miesiące ? Dziś zauważyłem że kilkugodzinne oglądanie IPTV zużyło 6GB ! Sporo.
Jaki internet w Plusie/Plushu (na kartę) z jakim pakietem najlepiej wykupić na te 2 -3 miesiące aby mieć powiedzmy 500GB w sumie na te 3 miesiące? Pod koniec września router zostanie showany do szafy i internet z sieci komórkowej nie będzie mi potrzebny.
Jaki internet w Plusie/Plushu (na kartę) z jakim pakietem najlepiej wykupić na te 2 -3 miesiące aby mieć powiedzmy 500GB w sumie na te 3 miesiące? Pod koniec września router zostanie showany do szafy i internet z sieci komórkowej nie będzie mi potrzebny.
Śmigaj po nowy starter Plusha w taryfie Nowy Plush (jeszcze można je kupić) i do końca miesiąca masz do aktywacji promo "Pierwszy miesiąc za połówkę, drugi za 1zł" - odpalasz niezwłocznie po doładowaniu do wysokości wymaganego salda, czyli za kilkanaście złotych.GaduAirowiec pisze: ↑27 cze 2025, 20:27Jaki internet w Plusie/Plushu (na kartę) z jakim pakietem najlepiej wykupić na te 2 -3 miesiące aby mieć powiedzmy 500GB w sumie na te 3 miesiące?
Regulamin - https://api.plushbezlimitu.pl/file/regu ... olowka.pdf
Obgonisz 2 miesiące za mniej niż 20zł - za tyle będziesz miał grubo ponad 1TB na ten czas. W opcji ZGODA35 (czyli pakietu Bezlimit za 35zł) kolejno kupujesz starter za 5zł, doładowujesz 14zł, odpalasz promo i masz mieć konto ważne 2 miesiące, usługę bez limitu na 2 miesiące i 1400GB do zużycia.
A czy dla obecnych klientów coś dają ? Na stronie www plusha jest info o pakiecie dla obecnych i nowych klientów:
Pakiet LIGHT
30 zł
1 000 000 GB / 30 dni
przez 3 mies.
Jak ten milion GB jest przydzielane? Po każdym doładowaniu za 30zł co 30 dni ?
Ja już korzystam z pakietu 1000GB za zgodę marketingową .Ważny jest do 15.lipca.
Czy ta promocja dotyczy tylko nowych klientów? Dla starych nic nie dają ?
I czy jest szansa że w lipcu jeszcze ta promocja będzie obowiązywać ?
Pakiet LIGHT
30 zł
1 000 000 GB / 30 dni
przez 3 mies.
Jak ten milion GB jest przydzielane? Po każdym doładowaniu za 30zł co 30 dni ?
Ja już korzystam z pakietu 1000GB za zgodę marketingową .Ważny jest do 15.lipca.
Czy ta promocja dotyczy tylko nowych klientów? Dla starych nic nie dają ?
I czy jest szansa że w lipcu jeszcze ta promocja będzie obowiązywać ?
Ostatnio zmieniony 27 cze 2025, 22:09 przez GaduAirowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
GaduAirowiec: Maxi Plush nie ma oferty dla nowych w promo cenach - dają bonusowe 1 mln GB promocyjnych.
Oczywiście w pierwszej kolejności zjadamy 30 GB kumulacyjne z pakietu LIGHT, dopiero później 1 mln GB - jeśli oferta się odnowi, to ponownie na liczniku promocyjnym jest 1 mln GB.
Starym klientem stajesz się jak osiągniesz 30-dniowy staż. Wówczas zamykają drzwi z promkami. Do końca czerwca jest 1000 GB jednorazowych na 30 dób dla tych, co jeszcze nie odebrali innych GB startowych.
Oczywiście w pierwszej kolejności zjadamy 30 GB kumulacyjne z pakietu LIGHT, dopiero później 1 mln GB - jeśli oferta się odnowi, to ponownie na liczniku promocyjnym jest 1 mln GB.
Starym klientem stajesz się jak osiągniesz 30-dniowy staż. Wówczas zamykają drzwi z promkami. Do końca czerwca jest 1000 GB jednorazowych na 30 dób dla tych, co jeszcze nie odebrali innych GB startowych.

To co mam zrobić będąc już w taryfie Nowy Plush od 2 lat? Po 15 lipca skończy mi się 1000GB z pakietu za zgody marketingowe. Mam przejść na taryfę Maxi Plush ? I co aktywować by wyszło najtaniej i dużo GB na 3 miesiące?KC-KARLOS pisze: ↑27 cze 2025, 22:05GaduAirowiec: Maxi Plush nie ma oferty dla nowych w promo cenach - dają bonusowe 1 mln GB promocyjnych.
GaduAirowiec: przetestowałem niedawno te warianty z nowych taryf i...
jeśli masz staż dłuższy niż 30 dni to nie polecam zmieniać taryf na te nowsze - nie masz tam czego szukać. Plus faworyzuje tylko nowych klientów.
Nowe taryfy nie dają też GB za zasilenie konta, od teraz musisz sobie je kupić za kasę.
jeśli masz staż dłuższy niż 30 dni to nie polecam zmieniać taryf na te nowsze - nie masz tam czego szukać. Plus faworyzuje tylko nowych klientów.
Nowe taryfy nie dają też GB za zasilenie konta, od teraz musisz sobie je kupić za kasę.

Ponawiam pytanie jak wyżej. Co mam zrobić za ile wykupić jaki pakiet w taryfie Nowy Plush by dostać dużo GB na te 3 miesiące po 15.lipca. Mam już zgodę na marketing i dostałem 1000GB, więc chyba ta promocja już by mnie nie objęła:
https://api.plushbezlimitu.pl/file/regu ... olowka.pdf
GaduAirowiec: czego tu nie rozumiesz??? Jesteś 2-letnim klientem, więc nie dotyczą Ciebie promocje typu za pół ceny, bo są one dedykowane dla nowych (staż poniżej 30 dni).

Czyli pozostaje czekać na ofertę promocji w lipcu i ewentualnie kupić starter Plusha i załapać się na „Bez limitu i 15GB kumulacja” określoną w regulaminie usługi „Bez
limitu i 15GB kumulacja”
https://api.plushbezlimitu.pl/file/regu ... olowka.pdf
Dla starych nic nie dają,mogę sobie kupić 30GB za 30zł na 30 dni i nic więcej nie mogę oczekiwać.Proponują wyrzucić starą kartę SIM i nie dla środowiska kupić nowy plastik , dając im statystyki nowych aktywnych kart w sieci

GaduAirowiec: radzę kupić starter teraz, zasilić go i włączyć wspomnianą ofertę (info w podlinkowanym regulaminie). Plus będzie robił promki dla nowych taryf, nie ma gwarancji, że je przedłuży dla starych.

OK, a do istniejącego konta iPlus https://ssl.plusgsm.pl/ebok-web/nbs/welcome.action
w którym mam zarejestrowany dotychczasowy numer w Plushu mogę dorzucić nowy numer telefonu który zarejestruję , tak aby mieć wgląd do 2 numerów? Czy muszę stworzyć nowy profil dla nowego numeru (z tym samym adresem email) ?
w którym mam zarejestrowany dotychczasowy numer w Plushu mogę dorzucić nowy numer telefonu który zarejestruję , tak aby mieć wgląd do 2 numerów? Czy muszę stworzyć nowy profil dla nowego numeru (z tym samym adresem email) ?
GaduAirowiec: po zarejestrowaniu numeru na Twoje dane wystarczy w aplikacji ten nowy numer powiązać z kontem iPlus - wciskasz przycisk "Połącz z kontem", przepisujesz kod sms i możesz już zarządzać numerem.

Kupiłem starter Plusha ale jest w taryfie Maxi Plush bo na okładce reklamują 1.000.000 GB
Czy skorzystam na nim z promocji o której wspominał Mariusz wyżej?
Czy skorzystam na nim z promocji o której wspominał Mariusz wyżej?
GaduAirowiec: była wyraźnie mowa, że to musi być na starej taryfie, bez napisu "MILION GB".
Możesz odpłatnie za 5 zł zmienić taryfę na ProstoNaKartę kodem *147*26# i odpalić "miesiąc za darmo" lub "2w1". Doładuj konto albo kup prawidłowy starter.
Mały protip: w niektórych Żabkach są startery Plusa lub Plusha na starych taryfach za 1 zł. Te są prawidłowe.
Możesz odpłatnie za 5 zł zmienić taryfę na ProstoNaKartę kodem *147*26# i odpalić "miesiąc za darmo" lub "2w1". Doładuj konto albo kup prawidłowy starter.
Mały protip: w niektórych Żabkach są startery Plusa lub Plusha na starych taryfach za 1 zł. Te są prawidłowe.

Na infolinii Plusa mi powiedziano że uruchomię tą promocję za pół i za 1zl w 2.miesiącu w taryfie Maxi Plush. Chyba jednak doładuje konto za 16zl ,mając jeszcze 5zl na starterze i dzwoniąc na BOK poproszę o aktywowanie wszystkiego po kolei , promocji za pół w pakiecie za 40zl a potem 9000GB (sms AKTYWUJE 9000GB na 2601)
Nie będę szukał innych starszych starterów PLUSHa.Taki był w Żabce i taki zarejestrowałem.
Nie będę szukał innych starszych starterów PLUSHa.Taki był w Żabce i taki zarejestrowałem.
GaduAirowiec: powodzenia w uruchamianiu promocji na taryfie Maxi Plush. Zdziwisz się, że się to nie uda.