• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1134752  autor: oppo
 11 sie 2022, 17:38
Cześć
Chodzi o rejestrację karty SIM w Play.
Wg instrukcji z internetu można tą kartę zarejestrować przez wysłanie odpowiedniego SMS z zarejestrowanego wcześniej innego numeru w Play.
By tego dokonać to wg. strony Play należy:
aby zarejestrować kolejny numer w PLAY SMS-em, należy wysłać darmową wiadomość pod numer 676, w treści wpisując:
ZAREJESTRUJ
numer telefonu, który chcemy zarejestrować
kod PUK.

Tak też zrobiłem jednak otrzymałem odpowiedź SMSową z numeru 676:
Usługa dla Ciebie niedostepna.

Czy ktoś przerabiał podobny temat i jak zrobić rejestrację przez SMS skoro sam Play na stronie twierdzi że się da ?
 #1134788  autor: biala1991
 12 sie 2022, 18:53
A czy zarejestrować inny numer można z dowolnego numeru? nie ma żadnych ograniczeń, że numer rejestrujący musi być zweryfikowany dowodem?
Kiedy na Play24 (www) wchodzę w zakładkę "Zarejestruj numer" to na numerze rejestrowanym smsem wyświetla się info, że z tego numeru nie można dokonać rejestracji. Opcja rejestracji innych numerów jest dostępna tylko na numerze, który rejestrowałam osobiście.
 #1134792  autor: babciagienia1p
 12 sie 2022, 20:53
@biala1991
Oczywiście potwierdzam. Nie da się dorejestrować z numeru dorejestrowanego już w taki sposób. Można tylko z rejestrowanego w salonie lub punkcie sprzedaży.
Być może taki przypadek ma @oppo.
 #1134802  autor: biala1991
 13 sie 2022, 06:45
U pozostałych operatorów (Orange, Plus) są podobne ograniczenia?

A co z numerami rejestrowanymi zdalnie przez bank Millennium, można z nich dorejestrować smsem kolejny numer czy nie?
 #1134806  autor: babciagienia1p
 13 sie 2022, 09:49
@biala1991
Nie mam zielonego pojęcia. Warto zapytać testerów konkurencji (powinni być u każdego opa W4). Na naszym forum tacy już wyginęli (ciekawe dlaczego... kaska? może nadwrażliwość moderatorów?).

Swoją drogą, temat jest ciekawy. Szczególnie w kontekście banków, np. Millennium. Mam już tyle, rejestrowanych przez Play24, kart Playa, że nie chce mi się kupować kolejnych dwóch i testować przez Millennium. Może ktoś... coś...
 #1134808  autor: biala1991
 13 sie 2022, 10:32
Dla mnie szczególnie ciekawy, bo w związku z rosnącymi kosztami planuję zrezygnować z utrzymywania kilku "leżaków" i muszę wziąść pod uwagę, które z nich zostawić, żeby ewentualnie w przyszłości mieć możliwość dorejestrowania smsem nowego numeru jeśli zajdzie taka potrzeba.

Funkcja, którą oferuje Millennium jest świetna ale obawiam się, że niedługo może zostać wycofana. Banki idą w kierunku potwierdzania tożsamości przez Moje ID (w sierpniu dołączył Alior Bank). Millennium jest jednym z nielicznych, który bazuje "tylko" na Profilu Zaufanym i pewnie nie będzie chciał odstawać od reszty, jak zaczną coś grzebać w systemie to "przy okazji" mogą zlikwidować rejestrację kart.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2022, 10:37 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: wziąć
 #1193085  autor: admundo
 21 cze 2025, 20:47
Teraz to już w ogóle nie działa bo przy każdym wysłaniu poprawnych danych natychmiast przychodzi SMS o treści: "Wystapil nieoczekiwany blad. Prosimy sprobowac pozniej.".

Na stronie Play 24 też nie ma już opcji do rejestracji innego numeru. Miałem zapisany link ale on też nie działa. Więc wszędzie już chyba wyłączyli. Nie wiem po co tak utrudniają.
 #1193095  autor: marcin19883
 22 cze 2025, 14:46
admundo pisze:
21 cze 2025, 20:47
Na stronie Play 24 też nie ma już opcji do rejestracji innego numeru.
Rejestracje numerów przeniesiono do aplikacji PLAY24. Łatwizna, ostatnio rejestrowałem numer, bo i tak mam appkę, by zarządzać numerami.