Kończy mi się ważność bonusa 9000GB. Jak najtaniej wydłużyć jego ważność?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
twardyszczotek: kolejnym pakietem cyklicznym. Nie ma innej opcji. Nie chcesz, to wybierz inną ofertę.

Dzisiaj byłem w salonie Plusa przepisać numer na kartę z ojca na mnie. Na numerze była taryfa Elastyczna, po cesji taryfa się zmieniła na Prosto na kartę. Za zmianę taryfy pobrano mi 5zl z konta.
Pytanie nr 1. Jest to standard przy cesji, czy to celowe działanie konsultanta?
2. Mogę wrócić na starą taryfę? W apce mam tylko możliwość zmiany na Giga Plus.
3. Jaka jest różnica pomiędzy taryfą Elastyczna a Giga Plus?
Przepraszam, jeżeli takie pytanie już padło, ale trochę ostatnio namieszali z tymi taryfami i nie pojmuję co jest korzystniejsze a co nie.
Pytanie nr 1. Jest to standard przy cesji, czy to celowe działanie konsultanta?
2. Mogę wrócić na starą taryfę? W apce mam tylko możliwość zmiany na Giga Plus.
3. Jaka jest różnica pomiędzy taryfą Elastyczna a Giga Plus?
Przepraszam, jeżeli takie pytanie już padło, ale trochę ostatnio namieszali z tymi taryfami i nie pojmuję co jest korzystniejsze a co nie.
Elastyczna tylko dla tych, którzy już ją mają. Widać cesję system potraktował jak przeniesienie, które możliwe jest tylko do nowych taryf (Giga Plus, Maxi Plush) i Prosto Na Kartę. Pewnie dlatego z automatu poszło na PnK, bo aktywacje w Elastycznej możliwe chyba tylko ze starych starterów,. Pisałbym na czacie o zwrot tych 5 zł. Ew. powrót do Elastycznej. W końcu dokonywałeś cesji, a nie zmiany taryfy. Próbuj. W necie bez problemu znajdziesz info o wszystkich 3 dostępnych taryfach: Prosto na Kartę, Giga Plus, Maxi Plush (do tej ostatniej da się przejść kodem, ale mogą pobrać 5,-). Zostałbym w PnK. Zależy od potrzeb. O Elastycznej też jeszcze poczytasz.
K-L: w ramach promocji nowych taryf, do końca roku 2025 migracja do Maxi Plush i Giga Plus jest bezpłatna.

Kupiłem starter "Giga" I chcę skorzystać z promocji 2 miesiące w cenie 1. Czy powinienem doładować konto kwotą na jeden miesiąc (50%) czy od razu całe 35zł (mój wybrany pakiet)?
Druga sprawa to jak mam to aktywować aby nie płacić podwójnie, skoro po pierwszym doładowaniu konta automatycznie pobierze mi pieniądze z konta i aktywuje pakiet cykliczny?
Druga sprawa to jak mam to aktywować aby nie płacić podwójnie, skoro po pierwszym doładowaniu konta automatycznie pobierze mi pieniądze z konta i aktywuje pakiet cykliczny?
Tomkiz: wystarczy mieć połowę kasy, aby włączyć pierwszy, tańszy miesiąc, przykładowo przy pakiecie ULTRA (z nielimitowanym internetem w promocji) miej 25 zł.
Polecam najpierw się zasilić, a potem wysłać smsa - wówczas błyskawicznie włączysz promocję.
Polecam najpierw się zasilić, a potem wysłać smsa - wówczas błyskawicznie włączysz promocję.

Ciekawa sprawa, że subskrypcja jest nieopłacalną opcją. Według strony https://www.plus.pl/subskrypcja#promocja2 ktywując subskrypcję w promocji 2 miesiące w cenie 1 Dostanę tylko 500 GB co miesiąc zamiast 825, chyba, że zapomnieli zaktualizować.
Tomkiz: przy PRO+ 2:
6400GIGA to jeszcze inna oferta.9900 GB to promocja 825 GB/mies. przez 12 mies. Są to oddzielne GB od podstawowego pakietu.

Już całkowicie się pogubiłem. To co muszę zrobić, żeby aktywować subskrypcję, mieć 2 miesiące w cenie 1 i dostawać bonusowe gigabajty? Jeśli doładuję za 30 zł jak piszą w wymaganiach subskrypcjo to automatycznie włączy mi się pakiet cykliczny
Tomkiz: subskrypcja wymaga podpięcia karty płatniczej i aktywacji wyłącznie w aplikacji iPlus. To domyślna forma płatności. Usługa się odnowi awaryjnie z kasy na koncie dopiero w przypadku kłopotów z pobraniem należności z karty.
Napisz czego oczekujesz i jaką masz taryfę, to coś zasugeruje w tym bałaganie ofertowym.
Napisz czego oczekujesz i jaką masz taryfę, to coś zasugeruje w tym bałaganie ofertowym.

Jeszcze go nie aktywowałem dopóki się nie zorientuję jak najlepiej do niego podejść. Jeśli to możliwe, to chcę mieć włączoną subskrypcję za 35 zł, uzyskać 2 miesiące w cenie 1 i uzyskać przy tym jak najwięcej GB. Na starterze jest napisane "Starter giga plus 2025". Starter wygląda tak: https://api.plus.pl/file/images_lp/plus ... 600_2.webp a to jego cennik: https://api.plus.pl/aktualne/gigaplus Jest też informacja, że doładowanie za 45, 35 lub 30 zł włączy automatycznie odpowiedni pakiet cykliczny, więc chyba tyle doładować nie mogę(?), jeśli chcę mieć subskrypcję
Tomkiz: jeśli wyślesz ZGODA35 na 80221 to otrzymasz możliwość włączenia 2 mies. w cenie 1 pakietu "MAX". Aby pakiet z no-limitami + 50 GB + pierwsza transza 825 GB z promki 9900GB się włączyły, zapewnij 17,50 zł na saldzie głównym. 1 zł na głównym + 4 na promocyjnym już masz, więc potrzeba się zasilić do tego poziomu, aby było łącznie 17,50 na pierwsze 30 dób. Plus poinformuje Ciebie na 2 dni przed odnowieniem pakietu cyklicznego MAX, aby zapewnić kolejne 17,50 na drugi miesiąc.

A nie da się tego jakoś połączyć z subskrypcją, bym nie musiał pamiętać o doładowaniach? Ewentualnie po tych 2 miesiącach włączyć subskrypcję, by te dodatkowe GB dalej się zbierały
Tomkiz: nie, musisz wybrać tylko jedną, wybraną promocję w oparciu o zgody marketingowe.
Przy subskrypcji (MAX+) musisz mieć kartę płatniczą i apkę iPlusa - pierwszy miesiąc 17 zł, drugi 18, od trzeciego 35. No-limity i 50 GB + promka 9900 (12x 825 GB - info na stronie nie jest zaktualizowane).
Wgl. czemu tą ofertę wybrałeś, skoro w sąsiednim a2mobile w tych samych pieniądzach (34,90) możesz dostać neta bez limitu danych (przez pół roku), a szczególnie na start masz minimum 999 GB na tym samym zasięgu Plusa za darmo?
Przy subskrypcji (MAX+) musisz mieć kartę płatniczą i apkę iPlusa - pierwszy miesiąc 17 zł, drugi 18, od trzeciego 35. No-limity i 50 GB + promka 9900 (12x 825 GB - info na stronie nie jest zaktualizowane).
Wgl. czemu tą ofertę wybrałeś, skoro w sąsiednim a2mobile w tych samych pieniądzach (34,90) możesz dostać neta bez limitu danych (przez pół roku), a szczególnie na start masz minimum 999 GB na tym samym zasięgu Plusa za darmo?

KC-KARLOS forumowicz po pierwsze może nie wiedział o ofercie A2 mobile. Po drugie jak sam mówisz za 34,90zł w A2 mobile internet bez limitu danych jest TYLKO przez 6 miesięcy. Od 7 miesiąca limit danych to tylko 70gb, więc mizernie. Poza tym dla niektórych użytkowników 825gb na miesiąc jest jak no-limit, nie do zużycia..
amigo007: podałem tylko alternatywę.
Co do Plusa i taryfy GIGA PLUS: przypominam, że w nowych taryfach nie ma już bezterminowych promocyjnych GB, więc oferta, nawet za pół ceny, nie pozwoli zachować i wykorzystać tych danych poza ważnością pakietu cyklicznego / subskrypcyjnego.
Co do Plusa i taryfy GIGA PLUS: przypominam, że w nowych taryfach nie ma już bezterminowych promocyjnych GB, więc oferta, nawet za pół ceny, nie pozwoli zachować i wykorzystać tych danych poza ważnością pakietu cyklicznego / subskrypcyjnego.

A jest jakiś inny operator który umożliwiałby na korzystanie ze swojej oferty bez płacenia? :‐)
Dobrze wiemy że w starszej taryfie, nie znikające GB to był zwykły błąd plusa. Błąd został wykryty. I chyba większość użytkowników korzystających z promocji 6400gb bez aktywnego pakietu no-limit za 35zł, potraciło pozostałe GB. U mnie wyczyścili wszystko.
Dobrze wiemy że w starszej taryfie, nie znikające GB to był zwykły błąd plusa. Błąd został wykryty. I chyba większość użytkowników korzystających z promocji 6400gb bez aktywnego pakietu no-limit za 35zł, potraciło pozostałe GB. U mnie wyczyścili wszystko.
amigo007: bez płacenia z ofert komórkowych masz nju subskrypcję (przeniesienie numeru).
Plus pozostawił jeszcze ofertę 3m za 0 zł dla MNP na taryfie Prosto Na Kartę. 3m za 0 masz też w OFNK.
Plus pozostawił jeszcze ofertę 3m za 0 zł dla MNP na taryfie Prosto Na Kartę. 3m za 0 masz też w OFNK.

Póki co 9000GB dalej działa po przeniesieniu do PnKamigo007 pisze: ↑13 cze 2025, 19:24A jest jakiś inny operator który umożliwiałby na korzystanie ze swojej oferty bez płacenia? :‐)