Ok rozumiem. Trochę jak w fakt mobile (ja korzystam w głównym numerze) z tymi trochę tańszymi pakietami GB (1gb za 3zł, 2gb za 5zł, 4gb za 8zł i 10gb za 15zł). Pod koniec ważności danego pakietu, można "niby" przedłużyć innym pakietem tego typu. Ale później finalnie znika nam pozostałość z pierwszego pakietu. Ok to już wszystko jasne. Najpierw niech sobie mama powoli zużyje swoje ponad 9gb transferu. Oj generalnie niefajnie się play zachował kasując taryfę play energy. Teraz już 50zł mamie nie wystarczy na 3 miesiące. No cóż podwyżki. Najtaniej teraz chyba wyjdzie no-limit w fakt mobile +10gb/mc, za 25złmc/ 75zł 3mce..
No cóż podwyżki przyszły także dla resztki użytkowników byłej taryfy play energy..
Edit. odpaliłem teraz po północy pakiet formuła sms za 7zł. Co ciekawe pod kodem *109# pojawiło mi się że nielimitowane smsy są ważne do 01.09.25. Ciekawe co to będzie za 30 dni, jak niezapewnie 7zł wolnych środków na odnowienie pakietu. A może nic nie będzie chciało pobierać, skoro pakiet niby jest do 1-go września?