• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 670 z 671
  • 1
  • 667
  • 668
  • 669
  • 670
  • 671
 #1191377  autor: biala1991
 01 maja 2025, 07:58
zulu144dwa pisze:
28 kwie 2025, 20:25
biala1991:
Wejścia dodatakowych paczek dla cyklicznych NL w wyniku rejestracji do podanych promocji nie będę sprawdzał.
Mogę jedynie potwierdzić, żę 18.04.2025 po aktywacji startera online za 5 zł i otrzymaniu cyklicznego NL na 30 dni za 0 zł z 25GB + 800GB (z 9600GB)
SMS 2400GB na 812 dał od razu paczkę 200GB do NL.

U mnie na numerze z aktywną promocją 7800gb (która wcześniej blokowała wszystkie inne promki) we wtorek zarejestrowałam się smsem do promocji: 2400gb, 3600gb i 9600gb co dało pakiet 300gb + 800gb. Ostatnio włączony był NL+50gb (dedykowany dla promki 3600gb), może dlatego wpadł pakiet 300gb a nie 200gb?
Jeszcze raz dzięki za test ze screenem odpalanych promocji.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2025, 08:08 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Usunięto offtop
 #1191382  autor: KC-KARLOS
 01 maja 2025, 12:34
Burito: a jak myślisz?
Przy aktywacji dowolnego wariantu no-limit ważnośc BIZD i złotówek jest dłuższa o 31 dni, niż to wynika z wykupionej / odnowionej usługi - przykład:
> no-limit na 7 dni za 10 zł - NL ważne 7 dni, KG+BIZD 38 dni
> no-limit na 30 dni za 31/35/40/45 i 50 zł - NL ważne 30 dni, KG+BIZD 61 dni
> NL+1/2TB na rok za 365 zł - NL ważny 365 dni, a KG+BIZD 396 dni.
Wykupienie dowolnego wariantu no-limitu do obecnie aktywnej usługi powoduje zsumowanie GB oraz ważności środków. Zawsze kasa z GB z zasileń ma o 31 dni dłuższą ważność względem no-limitów.

Stąd polecamy dla tych, co chcą dużą pulę transferu na cały rok i ponad 100 GB w roamingu unijnym starter online za 299 zł wraz z aktywacja darmowego miesiąca no-limit z promocją 9600 GB, wówczas zamiast 12 miesięcy dostajemy łącznie 13 miesięcy blisko 3 TB danych w kraju i ponad 110 GB w UE. Konto złotówkowe z 6 GB BIZD na start na tym starterze będzie ważne aż 25 miesięcy (darmowe RWK w bonusie).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191657  autor: MariuszY
 08 maja 2025, 12:40
@neotele i inni zainteresowani: Spieszę donieść, że u mnie po przeniesieniu numeru otrzymałem 6GB BIzD oraz 31 dni ważności wychodzących. Po wysłaniu sms TAK na 80290 weszły:
- NL za free na 30 dni (plus info o trzech takich łącznie, w sumie 90 dni)
- paczka 800GB do promocji 9600GB/rok,
- bonus za zgody 400GB
- roczna ważność konta.
Czyli zabrali 600GB względem poprzedniej wersji regulaminu, ale krótkoterminowo dali 2400GB w nolimitach. Jest jeszcze 100GB za pierwsze logowanie do MO. Tak to wygląda u mnie z automatu. Aktualnie przeniesienie numeru do Orange to niezły deal dla kogoś konsumującego 1TB/mies lub planującego intensywniejsze korzystanie z danych w roamingu UE :wink:
 #1191664  autor: neotele
 08 maja 2025, 17:04
MariuszY pisze:Czyli zabrali 600GB względem poprzedniej wersji regulaminu, ale krótkoterminowo dali 2400GB w nolimitach.
Dla użytkowników, którym nie zależy na rozmowach NL z Orange i używających do 100 GB/mies. (a myślę, że większość się tu załapie) ta nowa - po chamsku podmieniona - promocja jest mniej korzystna od wersji poprzedniej, która zgodnie z prawem powinna być ważna do końca czerwca.
Jak donoszą na innym forum, można próbować "prosić" konsultanta (jeśli się trafi na kumatego) o ręczne dodanie 600 GB do BIzD. A jak się nie otrzyma, to dla osób, którym nowa zmieniona promocja nie pasuje, zawsze pozostaje reklamacja i ew. UOKiK.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2025, 17:17 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Nie UOKiK lecz UKE lub lokalny Rzecznik Konsumentów
 #1191666  autor: Remington
 08 maja 2025, 17:16
neotele pisze:
08 maja 2025, 17:04
zawsze pozostaje reklamacja i ew. UOKiK.

Po raz sto pięćdziesiąty lub zbliżony - nie UOKiK tylko UKE lub lokalny Rzecznik Konsumentów. UOKiK nie zajmuje się indywidualnymi przypadkami, a prośba do UKE o interwencję powinna załatwić sprawę.
 #1191669  autor: neotele
 08 maja 2025, 17:47
@Remington
OK. Masz rację. Do UKE w konkretnej sprawie.

Natomiast do UOKiK możemy zgłosić naruszenie zbiorowych interesów konsumentów.
Ten przypadek - podmiany treści ciągle obowiązującego regulaminu - moim zdaniem też kwalifikuje się do UOKiK.
https://serwisy.gazetaprawna.pl/poradni ... zeniu.html

https://uokik.gov.pl/naruszanie-interesow-konsumentow
 #1191673  autor: IC_Current
 08 maja 2025, 18:07
Już pisałem do UOKIK niecały tydzień temu, z obszernym wyjaśnieniem, z załączeniem obu regulaminów, z informacją o manipulacji linkami na stronach i forach w zarządzie Orange, o ukrywaniu wyników wyszukiwania (jak pisałem skargę, to chwilowo do promocji prowadził tylko jeden wynik wyszukiwania w Bing, reszta wyników była kompletnie niezwiązana z promocją). Do tego informacja o wprost kłamliwych odpowiedziach na reklamację- choćby klamca z Orange napisał mi, że byłem (i wszyscy klienci Orange) powiadomiony wcześniej na e-mail o odwołaniu promocji. Choć przecież takie kłamstwo banalnie mozna obalić. Do tego informacja do UOKIK, że konsultantka w salonie nie informowała o zmianach regulaminu (bo na 100% nie wiedziała), (przeniesienie 29.04), choć jej mówiłem jaki jest cel przeniesienia.
Dzisiaj druga reklamacja na czacie, z informacją formacją o UOKIK i .... teraz już się dało bez dyskusji "przepiąć wajchę" i aktywować RWK, co tydzień temu było niemożliwe. Do tego informacja, że znowu zmiana regulaminu. Powinien się lada moment pojawić na stronie Orange. Od 6 maja wszyscy z powrotem mają dostawać z automatu RWK.

Wniosek.
Jeśli ktoś klamie, oszukuje i fałszuje dokumenty, nawet ogromna korporacja, to jednak nie jest wszechmocna i bunt klientów też cos znaczy.
 #1191675  autor: Remington
 08 maja 2025, 18:21
Do UOKiK to się ewidentnie kwalifikuje, ale trzeba pamiętać, że nikomu konkretnemu to nie pomoże - poza satysfakcją.

Czy może takie postępowanie dziwić ze strony firmy, która potrafi odrzucać reklamacje pisząc coś wprost przeciwnego od postanowień ich własnego regulaminu i odsyłać do sądu jeśli się z tą odpowiedzią nie zgadzamy? Mnie nie dziwi.

Habemus papam.
 #1191676  autor: zulu144dwa
 08 maja 2025, 19:39
Algorytm Orange wyłącza permanentnie NL cykliczny 3 doby i kilka godzin wcześniej niż to wynika z tego co pokazuje strona MO. Regulaminowo następuje skrócenie o 3 doby i kilka godzin, bo pierwsza próba odnowienia jest 3 dni przed końcem ważności, a regulaminowo próby odnowień są przed 31 dni. W ten sposób zawieszenie dla NL cyklicznego jest krótsze niż zawieszenie NL jednorazowego o ponad 3 doby.
Wszystko na screenach.
Obrazek

Obrazek
GB w Pakiecie Internet jeszcze są, ale oczekujących GB i zawieszonego NLnie ma w usługach aktywnych.
I tak karta miała iść do kosza dlatego nie będę reklamował.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1191683  autor: IC_Current
 08 maja 2025, 20:49
@Remington
Tu nie chodzi o satysfakcję (choć nie powiem, że jest nie ma po zmianie postępowania takiego molocha). Tu chodzi o elementarne zasady uczciwości i sprawiedliwości. Jeśli ja nie dotrzymał warunków umowy, (których nie mogę realnie negocjować) muszę płacić kary, będzie windykacja itd. Jeśli korpo nie dotrzymuje warunków umowy (które SAM tworzy) to nam się nic nie należy. Właśnie dlatego takie nieuczciwe zachowania należy tempić.
Natomiast co do satysfakcji. Tu jest drobnostka, tycząca się realnie drobnej grupy nieco skrzywionych telekomunikacyjnie entuzjastów. Ale na pewno wszyscy pamiętają próby telekomów, żeby wprowadzić klauzule inflacyjne w czasie trwania okresu zastrzeżonego. Byłem jedną z pierwszych osób, która wtedy dostała taką umowę z nowego wzorca. Napisałem do UOKIK, punktując rażące nieuczciwości, szczególnie takie jak nieweryfikowalne, niemierzalne (przez klienta) i zbyt ogólne przesłanki uprawniajace do zmiany cen (np szczytem był zapis "wzrost kosztów świadczenia usługi". Parcie wtedy operatorów na tego typu klauzulę było ogromne i szczerze nie wierzyłem, że UOKIK to rozwiąże a już nie w szybkim czasie. Jednak chyba skala zgłoszeń musiała być ogromna, bo urząd przecież bardzo szybko zadziałał. Do tego w wypowiedziach prasowych urzędu były podnoszone zarzuty, które czytałem jak bym je sam pisał. Więc uważam, że jednak czasem warto się przyłożyć, porządnie napisać skargę i jak jeszcze jest duży odzew społeczny to nawet takie ultrabogate korpo musi ustąpić.
 #1191685  autor: mumiok
 08 maja 2025, 22:13
chcę przenieść kolejny numer w do Orange na kartę bo dają 3 msc darmo

aktualny numer ma nieważne konto, czy podczas trwania całej procedury muszę mieć ważne, aktywne konto na numerze do przeniesienia?
 #1191691  autor: neotele
 09 maja 2025, 00:54
mumiok pisze:chcę przenieść kolejny numer w do Orange na kartę bo dają 3 msc darmo

aktualny numer ma nieważne konto, czy podczas trwania całej procedury muszę mieć ważne, aktywne konto na numerze do przeniesienia?
Nie jest jasne, co piszesz.
Jeśli "aktualny numer w Orange ma nieważne konto", to bez znaczenia, gdyż nowy numer z obcej sieci przenosisz niezależnie od stanu obecnego numeru w Orange.

Jeśli "aktualny numer w obcej sieci ma nieważne konto", to musisz w tamtej obcej sieci zapytać, czy będzie możliwości przeniesienia takiego numeru.
 #1191701  autor: zulu144dwa
 09 maja 2025, 12:10
zielony71 pisze:
09 maja 2025, 00:38
Algorytm Orange wyłącza permanentnie NL cykliczny 3 doby i...
wydaje mi się, że robi to tylko przy ujemnym stanie konta głównego.
W takim razie sprawdzę na nr 731 jak będzie przy 0 zł. Najpierw doładuję oczywiście za 5 zl co da 5GB + 25GB (paczka z promocji 300GB)
Obrazek
Teraz już nie ma aktywacji 7800GB to napiszę, że 10 paczek po 650GB otrzymałem za darmo klikając w guzik po otwarciu baneru promocji 7800GB przez rok. Przy zamieszaniach w kwietniu banner pojawił się w usługach i pakietach aktywnych w aplikacji MO. Po kliknięciu w baner był aktywny guzik do aktywacji promocji i nie znikał dopóki nie wykorzystało się 12 paczek. Wcześniej na tym numerze przeniesionym na przełomie sierpnia/ września 2024 aktywowałem za 0 zł NL z 7800 GB.
Regulaminowo mamy:
8. Odnowienie będzie następować na 3 dni przed końcem bieżącego cyklu w zależności od wybranego wariantu Usługi, a nowy cykl liczy się od następnego dnia po upływie bieżącego cyklu.
...
15. Po ostatnim dniu bieżącego cyklu, w przypadku braku odnowienia usługi na kolejny okres, niewykorzystane środki z pakietu GB w kraju i w roamingu UE przestają być dostępne do wykorzystania, ale nie przepadają. Środki zostaną przywrócone i zsumowane z nowym pakietem GB w sytuacji, gdy Usługa zostanie skutecznie odnowiona w jednej z kolejnych prób w okresie 31 dni lub gdy Abonent włączy inną wersję Usługi w opcji jednorazowej lub cyklicznej.

Można wnioskować , że zawieszenie NL cyklicznego trwa niecałe 28 dni, jednorazowego 31 dni.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1191702  autor: KC-KARLOS
 09 maja 2025, 12:26
Zmienili mechanizm przedłużania pakietów cyklicznych, operator na 3 dni przed końcem ważności NL+GB "szuka" kasy aby automatycznie przedłużyć usługę (info, kiedy to zrobi, jest w szczegółach aktywnej usługi cyklicznej w komputerowym MO) - stąd po jego wydłużeniu usługa jest ważna... 33 dni.
A jak się nie odnowi, to te 3 dni tracimy i automatycznie ląduje do 31-dniowej zamrażarki? Przecież to złamanie regulaminu usługi. Jak można zawiesić ważną usługę i zamrozić środki??? Co oni narobili?! Takich rzeczy nie ma przy wariancie jednorazowym czy cyklicznym co 93 dni.
Chcą się chronić przed osobami, które chcą spróbować "nadużyć" promocji z ekstra GB??? Przecież to nielogiczne i krzywdzące działanie dla wszystkich. Jak ktoś włączy od razu 12x opcję cykliczną NL+25GB, która kwalifikuje się do promocji 9600 - to spełnia jej warunki i przez rok może mieć w puli nawet 10 TB na saldzie "Pakiet Internet". Przecież to nie jest zakazane, prawda???

To już teraz wiemy, czemu:
> dla nowych starterów biorą 5 zł i włączają z automatu NL+25GB + 800 GB ekstra z promki 9600 + 2 kolejne odnowienia są tańsze o 20 zł niż normalnie
> dla procesu MNP (transfer numeru z innej sieci) pierwszy miesiąc za 0 zł + 2 kolejne odnowienia też za 0 zł (czyli 105 zł w kieszeni niż normalnie) + 3x po 800 GB z promki 9600.
> usunęli pozostałe promocje z ekstra GB za aktywację/odnawianie cyklicznych NL+GB za 35/40/45 i 50 zł/mc.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191703  autor: zulu144dwa
 09 maja 2025, 12:42
Karlos ja tam nie narzekam. Dzisiejszy stan 515 przed wyrzuceniem do kosza:
Obrazek

#1191704  autor: KC-KARLOS
 09 maja 2025, 12:50
zulu144dwa: nie narzekasz, bo jeszcze przez te pozostałe 2 dni masz GB z salda PI. Tak czy inaczej, nie tak miało to działać. Bylo dobrze, gdy pakiety były ważne 31 dni i właśnie w ostatnim dniu ważności NL+GB system próbował pobrać opłatę na przedłużenie usługi, a w innym wypadku zamrożenie na 3 miesiące. Komu to przeszkadzało? Nam, szukającym luk w systemie i nabijającym gigabajty - również w prawidłowy sposób?
Orange sobie grabi... bardzo...

• Strona 670 z 671
  • 1
  • 667
  • 668
  • 669
  • 670
  • 671
  • 1
  • 667
  • 668
  • 669
  • 670