• Dział poświęcony wyłącznie wyżej wymienionym urządzeniom oraz akcesoria tj. anteny wzmacniacze itd.
Dział poświęcony wyłącznie wyżej wymienionym urządzeniom oraz akcesoria tj. anteny wzmacniacze itd.
Regulamin forum: Wątek stworzony do rozmów na temat urządzeń do przesyłania transmisji danych każdej kategorii. Można tu również pisać o dodatkowych komponentach poprawiających pracę modemów i routerów.
 #1191300  autor: lucash25
 28 kwie 2025, 21:03
Witam,
ostatnio zakupiłem router ZTE MC888 5G i na stronie zarządzania routerem, w zakładce Sieć -> Tryb pracy, do wyboru mam: Tylko sieć komórkowa, Tryb bezpieczny, Tryb agregacji sieci i Tryb przewodowego dostępu szerokopasmowego. Zastanowił mnie Tryb agregacji sieci - "Jeśli dostępna jest szerokopasmowa sieć przewodowa i komórkowa urządzenie będzie prowadziło transmisje przez obie sieci jednocześnie zwiększając prędkość pobierania i wysyłania danych."
Połączyłem ze sobą dwa routery kablem LAN i w obu routerach znajdowały się karty sim (w jednym z Plusa, w drugim z T-Mobile). Internet faktycznie przyspieszył (tak jakby dwie sieci komórkowe się ze sobą połączyły), jednak łącze to nie jest zbyt stabilne, tj. np. YouTube przycina się, albo nie może się załadować, mimo, że na speedteście wychodzi ok. 400mb/s.
Czy ma ktoś pomysł jak temu zaradzić, aby połączenie było stabilniejsze? Czy ktoś może korzystał z tego typu pracy routera?