• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1181573  autor: pillsxp
 20 paź 2024, 15:21
Też myśle nad przeniesieniem karty internetowej z Plus abonament internet na Orange Free i będzie pół roku za darmo lub za symboliczne 5 zł.

http://www.speedtest.net/result/5506414441.png
Plus LTE na 1800, nadajnik ok 10 KM ode mnie na Huawei B593s-22.
 #1189894  autor: tescik
 28 mar 2025, 10:52
Nie wiem czy mam zakładać nowy wątek bo trochę czasu minęło,
mam 14dni na przeniesienie numeru z Orange FnK którą miałem na rok (korzystajac z intetnetu) praktycznie za darmo
i szukam najlepszej oferty gdzie naprawdę minimalnym kosztem mogę utrzymać numer a i tez trochę z internetu korzystać w komórce
 #1189895  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2025, 11:07
tescik: przenieś się na chwilę do innej sieci, a potem wróć do OFNK. Promocja z kontem i 1000GB ważnym rok nadal działa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1190906  autor: KC-KARLOS
 17 kwie 2025, 20:50
mknd1123: tak, ale zmieniając taryfę z Flexa, nju na kartę czy po rezygnacji z abonamentu Orange (migracja wewnętrzna). Przy przenoszeniu numeru z innej sieci, kurier nie będzie potrzebny przy Flexie i nju subskrypcji. Jeśli to Orange Free Na Kartę - możesz to zrobić w salonie z wykorzystaniem zakupu startera.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191230  autor: KC-KARLOS
 27 kwie 2025, 13:49
Ron: w salonie robią to już chętniej, bo płacą doradcom za sprzedaż produktów dostępnych w salonie, czyli również za starter 5 zł, który posłuży jako numer tymczasowy w procesie MNP. Operatorzy zapominają, że prepaidowcy to potencjalni przyszli klienci abonamentowi czy usług łączonych, z których mogą mieć większy pożytek finansowy.

#1191251  autor: Burito
 28 kwie 2025, 10:54
@KC-KARLOS ja będąc w salonie Orange w trakcie składania wniosków o przeniesienie numerów (składałem 3), odczułem niechęć konsultanta jak powiedziałem, że chcę przenieść numer do OFNK.
 #1191252  autor: KC-KARLOS
 28 kwie 2025, 11:09
Burito: nic z tym nie zrobisz, bo to już problem operatora. Pracownik ma obowiązek Ciebie obsłużyć.

#1191264  autor: Burito
 28 kwie 2025, 11:43
@KC-KARLOS to wiem i obsłużył ale widać było niechęć "ale to ofertę na kartę Pan chce ...?" W takiej sytuacji trzeba być asertywnym i twardo stać na swoim.