Wniosek wstrzymany z powodu niezgodności danych we wniosku z tymi u starego operatora. Lyca na kartę.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2025, 09:57 przez Burito, łącznie zmieniany 1 raz.
@Burito Jeszcze nie wiem,Lyca po kontakcie poprosiła mnie tylko o imie nazwisko,PESEL i nr który chcę przenieść i mają się kontaktować ze mną co było nie tak,nie wiem czy problemem nie jest to że numer zarejestrowałem w Żabce dwa dni przed złożeniem wniosku w Orange,może w Lyca nie mają jeszcze moich danych,ale to tylko moje domysły..
Co do Orange właśnie dostałem sms :Niestety, Twój obecny operator wstrzymał przeniesienie numeru. Skontaktuj się z nami, żeby dokończyć przeniesienie. Masz na to 30 dni od daty złożenia wniosku. Jeśli tego nie zrobisz, uznamy, że rezygnujesz z przeniesienia tego numeru. Twoja umowa z Orange będzie kontynuowana.
Także mi to pasuje nawet,bez różnicy dla mnie czy będę miał numer z prefiksem Lyca czy Orange,byle działał ten rok.
Co do Orange właśnie dostałem sms :Niestety, Twój obecny operator wstrzymał przeniesienie numeru. Skontaktuj się z nami, żeby dokończyć przeniesienie. Masz na to 30 dni od daty złożenia wniosku. Jeśli tego nie zrobisz, uznamy, że rezygnujesz z przeniesienia tego numeru. Twoja umowa z Orange będzie kontynuowana.
Także mi to pasuje nawet,bez różnicy dla mnie czy będę miał numer z prefiksem Lyca czy Orange,byle działał ten rok.
„Bez limitu za 0 zł + 7800 GB ekstra przez rok” w Orange na kartę – zakończenie promocji
Od 17 kwietnia 2025 roku w ofercie Orange na kartę zakończymy promocję „Bez limitu za 0 zł + 7800 GB ekstra przez rok”.
Co się zmienia?
Promocja „Bez limitu za 0 zł + 7800 GB ekstra przez rok” nie będzie już dostępna, co oznacza, że nie będzie można jej włączyć. Klienci, którzy włączyli promocję przed tą datą mogą dalej z niej korzystać. W miejsce wyłączonej promocji zaproponujemy nowe rozwiązanie.
Czy są konieczne dodatkowe działania?
W przypadku braku akceptacji tej zmiany, można zrezygnować z usług w Orange na kartę w każdej chwili.
https://www.orange.pl/omnibook/bez-limi ... e-promocji#
Burito: Dla salda 901 przedłużenie tylko SMS AKT31 na 811
Poniżej stan GB krajowych na nr 515 z postu:
viewtopic.php?p=1189622#p1189622

Było przedłużenie NL spóźnioną wiosną (prima aprilis) do północy.
Nr przeniesiony w styczniu 2024. Na screenie z podlinkowanego postu widać wszystkie doładowania. Więcej nie trzeba było przy NL za 1 zł i 93 dniach możliwego zawieszenia cyklicznego.
PS. W aplikacji na razie widać te 650GB. Dawniej tylko na stronie MO było widoczne..

Nr przeniesiony w styczniu 2024. Na screenie z podlinkowanego postu widać wszystkie doładowania. Więcej nie trzeba było przy NL za 1 zł i 93 dniach możliwego zawieszenia cyklicznego.
PS. W aplikacji na razie widać te 650GB. Dawniej tylko na stronie MO było widoczne..
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2025, 12:59 przez zulu144dwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
Ponawiam pytanie, bo już nic z tego nie kumam.Burito pisze: ↑21 mar 2025, 11:04Miał ktoś taki przypadek, że w ciągu miesiąca są przydzielane dwie paczki po 25 GB każda w ramach promocji 300GB przez rok ?artur912 pisze: ↑06 lut 2025, 10:46Na jednym numerze było aktywowane 300gb przez rok 16.11.2024r. Nie wiem co jest grane ale do dnia dzisiejszego powinny pójść 3 paczki po 25gb a poszło 6. Jedne paczki idą koło 11 dnia miesiąca inne 17 dnia miesiąca. Pomieszało się również z ważnością konta bizd ważny na dziś 11 dni środki 2 dni. Czy ktoś miał taką sytuację ?
Ciekawe czy w takim tempie będzie 12 paczek w ciągu 6 miesięcy, czy 24 paczek w ciągu 12 miesięcy ...
Pomysł mam taki na koniec ważności tej promocji napisać reklamację, że paczki były nieprawidłowo przydzielane ...
13 marca 2025 r. - sms informujący, że następnego dnia zostanie przyznana paczka 25 GB w ramach promocji 300 GB przez rok;
14 marca 2025 r. - sms informujący o przyznaniu paczki 25 GB;
19 marca 2025 r. - sms informujący, że następnego dnia zostanie przyznana paczka 25 GB w ramach promocji 300 GB przez rok;
20 marca 2025 r. - sms informujący o przyznaniu paczki 25 GB.
Na początku lutego właśnie koło 11 - 16 była taka sytuacja że wysyłanie smsBurito pisze: ↑10 kwie 2025, 12:45Ponawiam pytanie, bo już nic z tego nie kumam.
13 marca 2025 r. - sms informujący, że następnego dnia zostanie przyznana paczka 25 GB w ramach promocji 300 GB przez rok;
14 marca 2025 r. - sms informujący o przyznaniu paczki 25 GB;
19 marca 2025 r. - sms informujący, że następnego dnia zostanie przyznana paczka 25 GB w ramach promocji 300 GB przez rok;
20 marca 2025 r. - sms informujący o przyznaniu paczki 25 GB.
na numer 811 powodowało odpowiedz jak z sieci NJU .
Też wysyłałem testowe sms na ten numer w celu uzyskania dodatkowych 300 GB - myślałem że może jest awaria w systemu i znowu uda się aktywować tą promocję powtórnie .
Ty prawdopodobnie aktywowałeś swoją promocję w idealnym momencie i w jakiś sposób system nalicza ją dwa razy .
Korzystaj z GB i czekaj aż zapukają do ciebie ludzie z CBŚ za hakowanie .
@Loginus ale w takim przypadku ile łącznie będzie tych paczek ? Haha a co ma CBŚP do tego jak ja nic złego nie zrobiłem.
Witam, A jak wygląda sprawa jeśli mam kartę z terminem przeniesienia na 1 marca '25 i aktywuje ja dopiero pod koniec czerwca czyli pod koniec terminu promocji ?
Czy numer w tym czasie nie stracie ważności połączeń itp. i czy uda się aktywować 1000gb i RWK ?
Czy numer w tym czasie nie stracie ważności połączeń itp. i czy uda się aktywować 1000gb i RWK ?
egwi
Standardowo masz 31 dni od przeniesienia nr do jego aktywacji w OFnK, więc już może być za późno. Ale sprawdź w Mój Orange lub u konsultanta, jak to obecnie u Ciebie wygląda (być może jest 30 dni więcej).
Na aktywację 1000gb i RWK masz czas do końca czerwca ( o ile w tym czasie nr będzie aktywny w OFnK).
Standardowo masz 31 dni od przeniesienia nr do jego aktywacji w OFnK, więc już może być za późno. Ale sprawdź w Mój Orange lub u konsultanta, jak to obecnie u Ciebie wygląda (być może jest 30 dni więcej).
Na aktywację 1000gb i RWK masz czas do końca czerwca ( o ile w tym czasie nr będzie aktywny w OFnK).
@zulu44dwa a jak się przespało wysłanie tego sms-a to jest jeszcze jakaś "ostatnia deska ratunku" czy przepadło ostatecznie ?zulu144dwa pisze: ↑10 kwie 2025, 12:23Burito: Dla salda 901 przedłużenie tylko SMS AKT31 na 811
Bardzo dobrze, że się przespało przedłużenie dodatkowego bonusa, bo 901 nie opłaca się przedłużać za 9 zł. Chociaż nie wiadomo, może będzie rozbijanie jajek
9 zł lepiej wydać na utrzymanie GB w NL.
A screeny potwierdzają, że nadal sama aktywacja promocji 7800GB daje 650GB przy zawieszonym odpowiednim NL na 31 dni. Liczę, że w maju wyrównam ważności wszystkich GB w NL darmową promocją na nr 515.
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
Co to się właśnie stało? Dostałem smsa, że wyraziłem zgodę na przesyłanie informacji handlowych z numeru "Zgoda" i potwierdzenie z numeru "Orange", że dali mi 400GB. Nic nie robiłem, nawet nie byłem w pobliżu telefonu. W aplikacji większość "ptaszków" na zielono.
Edit: to samo przyszło na kartę w routerze.
Edit2: Na stronie w "Moje sprawy": Kanał wpływu APP_MOBILE
Czyli z aplikacji, tak? Tylko że nawet jej nie dotykałem ostatnio.
Ale zaraz, odwołałem teraz w appce i kanał wpływu jest E-care. ???
Edit: to samo przyszło na kartę w routerze.
Edit2: Na stronie w "Moje sprawy": Kanał wpływu APP_MOBILE
Czyli z aplikacji, tak? Tylko że nawet jej nie dotykałem ostatnio.
Ale zaraz, odwołałem teraz w appce i kanał wpływu jest E-care. ???
Też tak miałem. Teraz codziennie będziesz otrzymywał smsa, z podziękowaniami za włączenie zgód, których nie włączyleś.
Ja zgłosiłem reklamacje, a w odpowiedzi:
"(...)Potwierdzamy że zgody uruchomione zostały samodzielnie za pośrednictwem aplikacji mobilnej Mój Orange. Sprawdz przysługujące Ci prawa. Wejdz na stronę operatora Orange i wpisz w wyszukiwarce Informacje prawne. Z pozdrowieniami (...)"
Cyk, żadnych wyjaśnień, potwierdzamy, że sam włączyłeś, a nie właczyłem i następny xD
Ja zgłosiłem reklamacje, a w odpowiedzi:
"(...)Potwierdzamy że zgody uruchomione zostały samodzielnie za pośrednictwem aplikacji mobilnej Mój Orange. Sprawdz przysługujące Ci prawa. Wejdz na stronę operatora Orange i wpisz w wyszukiwarce Informacje prawne. Z pozdrowieniami (...)"
Cyk, żadnych wyjaśnień, potwierdzamy, że sam włączyłeś, a nie właczyłem i następny xD
Co to za jakieś oznaczenia salda "901" to kod tego pakietu ?zulu144dwa pisze: ↑10 kwie 2025, 12:23Burito: Dla salda 901 przedłużenie tylko SMS AKT31 na 811
To jest nr płatnego SMSa (koszt według taryfy) aby sprawdzić stan danego salda GB.
według kolejności schodzenia odpowiednie numery sprawdzania sald:
1) 901 - dodatkowy bonus (okazjonalne, reklamacyjne GB)
2) 411 - Bonus Internetowy za doładowania (BIzD)
3) 360 - Internet bez limitu (GB w EPI)(IbL)
4) 630 - pakiet internet (GB w NL)
albo
4) 435 - GB z Multipakietu
treść SMSa to z reguły: ILE
PS.
Jak treść SMSa : PAKIET to z reguły dokupimy za 5 zł - 5GB (w tym 1,42 GB w UE) do odpowiedniego salda. Ważnośc salda bez zmian.
według kolejności schodzenia odpowiednie numery sprawdzania sald:
1) 901 - dodatkowy bonus (okazjonalne, reklamacyjne GB)
2) 411 - Bonus Internetowy za doładowania (BIzD)
3) 360 - Internet bez limitu (GB w EPI)(IbL)
4) 630 - pakiet internet (GB w NL)
albo
4) 435 - GB z Multipakietu
treść SMSa to z reguły: ILE
PS.
Jak treść SMSa : PAKIET to z reguły dokupimy za 5 zł - 5GB (w tym 1,42 GB w UE) do odpowiedniego salda. Ważnośc salda bez zmian.
901 - ten numer jest bezpłatny. Reszta numerów jest płatna 79 gr.

W aplikacji MO jest udostępniona gra Wielkanocna.
asdaf: do kitu ta zabawa, tylko 10 GB na 1 wybrany numer na koncie. To już jest lepszy bonus dla nowych, bo o stałych większość operatorów nie dba.