• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1190504  autor: zakopane
 07 kwie 2025, 19:19
Musze w Orange i Play dziennie wyslac 1 SMS. Przez caly miesiac.
Oba mam na karte prepaid.
Dosc nowe numery.
Jak najtaniej zrobic by wysylac 1 SMS dziennie?
Play mial kiedys 100 SMS za 5 zl, ale teraz widze tylko pakiet 100 MMS za 5 zl. A zamiast MMS pewnie nie mozna SMS?
 #1190507  autor: KC-KARLOS
 07 kwie 2025, 19:44
zakopane: Jak kupisz starter odNOWA to za 5 zł jest 100 SMSów bezterminowych, możesz kupić tyle pakietów ile chcesz.

Przy Orange masz fajną taryfę iOT, pomimo 30 zł za doładowanie i potrąceniu 20 zł jednorazowo na start, dostajesz RWK + 2 GB oraz 100 SMSów na 31 dni. Kolejny pakiet internetu za 7 zł/mc to kolejna paczka smsów, pakiety się odnawiają co miesiąc i niewykorzystana ilość przechodzi na następny cykl.
Można inaczej. Jesteś w OFNK, zasilasz się za tyle, aby na koncie było 14 zł i wpada 200 minut + 200 SMSów na 31 dni.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1190513  autor: zakopane
 07 kwie 2025, 20:04
Dziekuje

Niestety mam karte Play 3.0. Zatem nie da sie od nowa.

Co do Orange to na ta chwile lepiej mi wychodzi 10 zl za SMS nielimitowane/msc.

nie wiem jak dlugo tego bede potrzebowal wiec powiedzmy musze poslugiwac sie potencjalnie miesiacem niz dluzszym czasem.
 #1190514  autor: KC-KARLOS
 07 kwie 2025, 20:07
zakopane: możesz z PNK 3.0 przejść do Faktu i co poniedziałek zgarniać 10 SMSów na 7 dni. Albo kupić pakiet miesięczny za 3 zł, zawierający 50 minut + 50 SMSów i 250 MB transferu + konto ważne rok przy każdym zasileniu. Po co przepłacać?

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1190515  autor: zakopane
 07 kwie 2025, 20:23
Mistrz! Bo to wydaje sie najlepszy plan na Play:

Podpowiedz prosze jak naprosciej z PNK 3.0 przejść do Faktu. Bo chyba tylko telefonicznie przez BOK? Tak wynika z pdf - i trwa to az do 7 dni.
Srodki Play z konta glownego sie przeniosa?
Po przeniesieniu z PNK 3.0 do Fakt ile konto bedzie wazne?
Czy kody zasilajace Play pasuja do Faktu? Pytam bo mam kilka
 #1190517  autor: Window
 07 kwie 2025, 21:20
Środki Play z Konta Głównego przechodzi do Fakt Mobile. Jedynie co nie przechodzi to stan usług i GB internetu.
Po przeniesieniu do FM konto będzie ważne 14 dni, gdy doładujesz najmniejszym nominałem 5 zł konto będzie ważne 365 dni.
Kody zasilające Playa działają w Fakt Mobile, doładowywujesz tak samo jak w Playu *100*kod#
 #1190527  autor: pewues
 08 kwie 2025, 01:19
Podepnę się z pytaniem w jakich sieciach i ofertach na kartę są jeszcze takie tanie jednorazowe albo cykliczne pakiety samych smsów albo smsów w pakiecie z czymś, ważne np. przez 30 dni?
Wiadomo o Fakcie, VM, starej OdNowie, Orange, ale czy gdzieś jeszcze są podobne?
 #1190530  autor: KC-KARLOS
 08 kwie 2025, 09:37
pewues:
> Mobilny Telegrosik, 9 zł/mc nielimitowane minuty i smsy do wszystkich + 1 GB.
> A2mobile: same smsy i mmsy nielimitowane za 12,90 co 31 dni
> nju na kartę: opcja 1,20 dziennie - wystarczą 4 smsy cennikowe (kosztują 39 gr, a obecny klient przed grudniem 2024 ma smsy po 9 gr/szt czyli 14 smsów), aby były nielimitowane przez cały dzień. Jednorazowe wejście do usługi to 6 zł.
> tuBiedronka (startery i zasilenia tylko w Biedronce) - lista pakietów: https://tubiedronka.pl/pl
Hitem tej submarki T-Mobile są darmowe wewnątrzsieciowe rozmowy i smsy w cenniku, to, co Play w swoich prepaidach zabrał całkiem niedawno.