• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 12 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
 #1188789  autor: kszaq
 06 mar 2025, 12:03
KC-KARLOS pisze:
04 mar 2025, 13:31
arek810316: nie wciskaj pod żadnym pozorem tego przycisku! Jeśli to zrobisz, w ciągu 15 minut numer się zdezaktywuje i go stracisz, karta SIM straci nieowracalnie zasięg.
Naciśnięcie tego przycisku nie powoduje natychmiastowej deaktywacji numeru. Po pierwsze, należy zatwierdzić operację na kolejnym ekranie. Po drugie, natychmiastowe deaktywacja następuje tylko jeśli rezygnujemy w ciągu 14 dni od aktywacji subskrypcji (odstąpienie od umowy). W przeciwnym razie - jeśli korzystamy z usługi dłużej - karta pozostaje aktywna do końca opłaconego okresu rozliczeniowego i można "zrezygnować z rezygnacji" przed końcem okresu rozliczeniowego.

Oczywiście zgadzam się z tym, że przeniesienie numeru bez kombinowania z opcjami w aplikacji jest jedyną możliwością rezygnacji z zachowaniem ciągłości działania numeru.
 #1190206  autor: Robo
 01 kwie 2025, 19:43
Wraz z modernizacją platformy IMS w NJU subskrypcja od 2 tygodni działa usługa połączeń oczekujących. U mnie na dwóch numerach została włączona automatycznie, natomiast na trzecim udało mi się aktywować kodem *43#
 #1190247  autor: KC-KARLOS
 02 kwie 2025, 19:36
Safeguard0586: usługa połączenia oczekującego jest od początku działania nju subskrypcji i Flexa, jest też w prepaidach i w abonamencie Orange i nju.
Koledze mogło się pomylić z opcją przekierowań połączeń na inny numer niż poczta głosowa (dostępne w abonamentach oraz subskrypcji, w prepaidach tylko na pocztę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1190308  autor: Robo
 03 kwie 2025, 14:19
@Safeguard0586, @KC-KARLOS, we Flexie i nju z rachunkiem połączenia oczekujące były dostępne. W nju subskrypcja tak, jak pisałem wcześniej opcja pojawiła się wraz z modernizacją platformy IMS. Wcześniej na żadnym z numerów w nju subskrypcja nie miałem połączeń oczekujących oraz nie mogłem ich włączyć. Poza tym na stronie nju nadal widnieje nieaktualne już info, że usługa połączeń oczekujących jest dostępna TYLKO w ofercie nju z rachunkiem:
https://www.njumobile.pl/obsluga/uslugi ... oczekujace
Polecam także lekturę pierwszego komentarza i odpowiedź do niego:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/wzm ... ci-orange/
 #1190310  autor: kszaq
 03 kwie 2025, 15:30
Robo pisze:
03 kwie 2025, 14:19
Poza tym na stronie nju nadal widnieje nieaktualne już info, że usługa połączeń oczekujących jest dostępna TYLKO w ofercie nju z rachunkiem:
https://www.njumobile.pl/obsluga/uslugi ... oczekujace
Niestety akurat w kwestii informacji na temat usług dostępnych lub nie w nju z rachunkiem, strona całkiem kuleje. Przykładowo, do dzisiaj nie ma regulaminu WiFi Calling (zresztą Flex też nie ma), a nawet jest informacja, że będąc zagranicą i używając WiFi Calling można dzwonić bezpłatnie na cały świat (co jest bzdurą): https://www.njumobile.pl/oferta/wificalling
 #1190311  autor: Robo
 03 kwie 2025, 15:55
@kszaq, nie zmienia to faktu, że u mnie na trzech numerach usługa nie działała i nie było możliwości jej włączenia. Poza tym wpis na blogu Orange i komentarze w sieci pokazują, że nie tylko u mnie jest ta zmiana.
 #1190905  autor: KC-KARLOS
 17 kwie 2025, 20:45
tiredd: tak, można się zasilić Blikiem albo poprzez Apple Pay / Google Pay.
Aby mieć na opłacenie planu musisz mieć 29 zł, a przy np. 2 numerach - 38 zł czyli 2x po 19. Jeśli skończy się internet, możesz się zasilić za dodatkowe 9 zł, aby włączyć 9 GB, które będzie ważne do końca bieżącego cyklu planu. Aby ciągle nie zasilać salda, za usługi i plan możesz płacić kartą płatniczą. Więcej info na tej stronie: https://nju.pl/pomoc

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1191039  autor: KC-KARLOS
 21 kwie 2025, 18:01
Uma_Naraka: W aplikacji nju lub po założeniu konta na stronie nju.pl/zaloguj. Info o ofercie znajdziesz na stronie operatora. Nie obsłużysz jej w salonie.

#1191043  autor: KC-KARLOS
 21 kwie 2025, 19:06
Uma_Naraka: to działa jak Flex. Wniosek podpisujesz online. Starter przywiezie kurier. Z kolei eSIM pobierzemy z aplikacji NJU (pojawi się specjalne powiadomienie).

#1191047  autor: KC-KARLOS
 21 kwie 2025, 19:28
Uma_Naraka: nic nie podpisujesz.

#1191130  autor: KC-KARLOS
 24 kwie 2025, 12:17
Drodzy, jeśli w subskrypcji nju w ostatnim czasie zauważacie, że główny pakiet GB nie ubywa - nie regulujcie ekranu w smartfonie :)
Dziś operator włączył wszystkim, aktywnym klientom nju komórkowego darmowe 12 GB promocyjne, na 12 urodziny nju. Dodatkowa paczka danych jest ważna do 6 maja!

• Strona 12 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11