Kontynuując kwestię zwrotu Depozytu - po wymianie wiadomości w BOK potwierdziła się moja interpretacja zapisów Regulaminów. Nikogo nie zachęcam, bo pewnie nie obędzie się bez problemów, a i Operator może uszczelnić regulaminy w międzyczasie, ale w obecnej sytuacji ja korzystam z Pakietów Aero (tj. tylko akceptacja nowych Regulaminów po BDI) i nie aktywuję promocji „Zmień Depozyt na Pakiet Aero”, a wniosek o zwrot Depozytu złożę za rok (lub przy okazji jakichś niekorzystnych zmian itp.). Będą chcieli Kartę SIM - nie ma problemu, będą powoływać się na, cytuję z pierwszej odpowiedzi BOK:
"Korzystający mają 90 dni na ubieganie się o zwrot depozytu licząc od dnia zakończenia udostępniania usługi Bezpłatnego Dostępu do Internetu."
wykażę że nie jest to zgodne z zapisami w Regulaminach (moje poprzednie posty w wątku), mają jeszcze kilka innych możliwości aby zapobiec ubieganiu się o zwrot Depozytu, ale ostatecznie, również cytuję, z kolejnej odpowiedzi BOK:
"(...) środki będą przechowywane w naszym depozycie do czasu zwrotu, również po upływie 90 dni od zaprzestania świadczenia usługi Bezpłatnego Dostępu do Internetu."
W razie czego jest UOKiK i Rzecznik Praw Konsumenta, niby to tylko 20 zł, ale policzcie ile zostało wydanych Kart SIM - chodzi o miliony złotych jakie zasilą konto Operatora w przypadku jeśli każdy uzna, że o tych 20 zł łatwiej zapomnieć.
Jeśli Operator zbiera feedback również z forów, to dodam, że BDI służyło mało wymagającym użytkownikom, Operator błędnie oczekuje, że osoby dotychczas nie korzystające z płatnych pakietów zaczną to robić po wygaśnięciu BDI - w mojej ocenie obecnie jedyną zaletą Pakietów Aero względem konkurencji jest bezpłatny lejek, paradoksalnie tylko wyłączenie lejka może zwiększyć zainteresowanie Pakietami Aero, ale równie dobrze może zrobić przesiew odwrotny, bo jw. niektórych tylko lejek trzyma.