• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 76 z 77
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
 #1188065  autor: KC-KARLOS
 18 lut 2025, 19:45
bolek2004: nie da rady. Tylko przy koncie klienta na stronie moje.aero2.pl

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188150  autor: kemsinenu
 20 lut 2025, 14:24
Kilka dni temu włożyłem dawno nieużywaną kartę do telefonu. Po jakimś czasie pojawiła się CAPTCHA, a później po godzinie komunikat o potrzebie akceptacji nowego regulaminu na moje.aero2.pl. Po zalogowaniu i akceptacji karta ma ważność +13 miesięcy do marca 2026. Ciekawe jaki jest ostateczny termin wygaśnięcia kart z aktywnym starym BDI.
 #1188151  autor: KC-KARLOS
 20 lut 2025, 15:04
kemsinenu: BDI już nie ma od końca grudnia 2024. Zgodnie z dokumentami operator informował, że karty będą w systemach jeszcze 3 miesiące i wygasną (te nieużyte od daty końca BDI). Jeśli taka karta będzie mieć zaakceptowany nowy warunek korzystania z Pakietów Aero - będzie ważna 13 miesięcy (prędkość do 0,5 mbps z restartowaną transmisją co dokładnie 60 minut) w zasięgu 2G/3G/LTE sieci Plus (w czasie ważności Pakietu Aero - wjazd do 5G).
Przypominam, że wniosek o zwrot depozytu z dawnego BDI powoduje dezaktywację karty - taka rzecz nie ma miejsca, gdy ktoś już zamówił nową kartę Aero2 na nowych warunkach (zamiast depozytu jest jednorazowy koszt wydania oraz wysyłki karty 20zł, który jest bezzwrotny).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188190  autor: KC-KARLOS
 21 lut 2025, 10:38
kemsinenu: migracja jest dostępna, bo mija blisko 2 miesiące od wyłączenia BDI. Zresztą termin promocji zamiany depozytu na 50 GB na 30 dni nie jest przypadkowy (31.03.2025) - czyli 3 miesiące od zmiany BDI na Pakiety Aero.

#1189254  autor: Iglo
 16 mar 2025, 13:30
Kontynuując kwestię zwrotu Depozytu - po wymianie wiadomości w BOK potwierdziła się moja interpretacja zapisów Regulaminów. Nikogo nie zachęcam, bo pewnie nie obędzie się bez problemów, a i Operator może uszczelnić regulaminy w międzyczasie, ale w obecnej sytuacji ja korzystam z Pakietów Aero (tj. tylko akceptacja nowych Regulaminów po BDI) i nie aktywuję promocji „Zmień Depozyt na Pakiet Aero”, a wniosek o zwrot Depozytu złożę za rok (lub przy okazji jakichś niekorzystnych zmian itp.). Będą chcieli Kartę SIM - nie ma problemu, będą powoływać się na, cytuję z pierwszej odpowiedzi BOK:
"Korzystający mają 90 dni na ubieganie się o zwrot depozytu licząc od dnia zakończenia udostępniania usługi Bezpłatnego Dostępu do Internetu."
wykażę że nie jest to zgodne z zapisami w Regulaminach (moje poprzednie posty w wątku), mają jeszcze kilka innych możliwości aby zapobiec ubieganiu się o zwrot Depozytu, ale ostatecznie, również cytuję, z kolejnej odpowiedzi BOK:
"(...) środki będą przechowywane w naszym depozycie do czasu zwrotu, również po upływie 90 dni od zaprzestania świadczenia usługi Bezpłatnego Dostępu do Internetu."
W razie czego jest UOKiK i Rzecznik Praw Konsumenta, niby to tylko 20 zł, ale policzcie ile zostało wydanych Kart SIM - chodzi o miliony złotych jakie zasilą konto Operatora w przypadku jeśli każdy uzna, że o tych 20 zł łatwiej zapomnieć.

Jeśli Operator zbiera feedback również z forów, to dodam, że BDI służyło mało wymagającym użytkownikom, Operator błędnie oczekuje, że osoby dotychczas nie korzystające z płatnych pakietów zaczną to robić po wygaśnięciu BDI - w mojej ocenie obecnie jedyną zaletą Pakietów Aero względem konkurencji jest bezpłatny lejek, paradoksalnie tylko wyłączenie lejka może zwiększyć zainteresowanie Pakietami Aero, ale równie dobrze może zrobić przesiew odwrotny, bo jw. niektórych tylko lejek trzyma.
 #1189261  autor: Remington
 16 mar 2025, 16:01
@Iglo
Duzi operatorzy to bogate firmy, więc nie można mieć skrupułów i warto walczyć o swoje.

Ja wystąpiłem o zwrot depozytu od razu jak ogłosili możliwość ubiegania się o to bez zwrotu karty, pieniądze otrzymałem szybko i po sprawie. Nie rozumiem po co tyle osób z tym zwlekało.
 #1189524  autor: frigo
 23 mar 2025, 09:12
Chciałem sie upewnić. Po wykupieniu tego pakietu za 20 zł za kasę z depozytu gdy ten pakiet przestanie obowiązywać (np po 30 dniach) to sytuacja wraca do tej sprzed wykupienia czyli dalej będzie net 512 rozłączany co godzinę? A ważność konta jakoś się przez ten zakup wydłuża?
 #1189527  autor: KC-KARLOS
 23 mar 2025, 10:27
frigo: po wykorzystaniu pakietu lub upływie jego ważności - zależnie co nastąpi wcześniej - wraca 0,5 mbps z sesjami wznawianymi z automatu dokładnie co 60 minut. Wykupienie pakietu jednorazowo z depozytu, jak i z karty płatniczej powoduje ustawienie 13 miesięcy ważności karty Aero2 - liczone od dnia zakupu (brak sumowania ważności).

#1190230  autor: KC-KARLOS
 02 kwie 2025, 11:02
Drodzy, miło mi poinformować o przedłużeniu promocji zamiany depozytu 20 zł + rabat 10 zł za aktywację pakietu 50 GB na 30 dni.
Teraz akcja trwa do 31 marca 2026 roku. Więcej > https://aero2.pl/documents/regulamin-pr ... kiet-aero/

#1190278  autor: Burito
 03 kwie 2025, 10:12
Witam, posiadam kartę SIM BDI Aero2 starego typu, czyli tylko w 2 rozmiarach - standard i micro, bez możliwości wyłamania do nano. Jest szansa jakoś za darmo wymienić tą kartę ?

Drugie pytanie, konto mam ważne do 18.12.2025 r. będzie jakaś możliwość darmowego przedłużenia ?
 #1190279  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2025, 10:17
Burito: nie. Wymiana kosztuje 20 zł. Możesz zrezygnować z karty i odzyskać depozyt 19,93 zł, a następnie zamówić nową kartę.
Nie. 5 zł wystarczy wydać na zakup 3 GB na pełnej prędkości, ważny 30 dni. Konto będzie miało 13-mies. ważność.

#1190280  autor: Burito
 03 kwie 2025, 10:26
Za pierwszym razem darmowo przedłużyłem ważność konta na rok w BDI Aero2, a teraz niestety będę musiał zapłacić 5 zł. Jak zarządzam zwrotu depozytu to rozumiem, że konto zostaje dezaktywowane i dane osobowe zostaną usunięte ?
 #1190284  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2025, 10:42
Burito: zwrot depozytu = dezaktywacja karty. Dane będą przetwarzane, zgodnie z polityką prywatności firmy Polkomtel.
Darmowe przedłużenie było jednorazowo za zaakceptowanie nowych warunków korzystania z karty Aero2 po zmianach w BDI, które już nie istnieje (Pakiety Aero).

#1190286  autor: Burito
 03 kwie 2025, 10:44
KC-KARLOS pisze:
02 kwie 2025, 11:02
Drodzy, miło mi poinformować o przedłużeniu promocji zamiany depozytu 20 zł + rabat 10 zł za aktywację pakietu 50 GB na 30 dni.
Teraz akcja trwa do 31 marca 2026 roku. Więcej > https://aero2.pl/documents/regulamin-pr ... kiet-aero/
A czy ta możliwość przedłuży ważność konta na kolejny rok ?
 #1190289  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2025, 10:48
Burito: ta operacja to wykup pakietu. Od momentu jego zakupu ustawia się 13-miesięczna ważność karty. Tracisz wtedy prawo do zwrotu depozytu, czyli zgadzasz się na dalsze korzystanie z oferty Pakiety Aero.

#1190290  autor: Burito
 03 kwie 2025, 10:52
Tak wiem, coś za coś :) Szkoda, że ten pakiet w zamian za depozyt nie jest ważny rok lub do momentu wyczerpania GB. Aktualnie mam 2 karty BDI Aero2 i planuję się jednej pozbyć.
 #1190291  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2025, 10:56
Burito: nie narzekaj, masz 0,5 mbps pobierania zupełnie za darmo przez całą ważność konta, gdy w sąsiednim a2mobile przez maks. miesiąc po wyczerpaniu pakietu, czy wRodzinie do 2 miesięcy po wyczerpaniu paczki danych (to są submarki infrastrukturalne dawnego Aero2 należące do Grupy Polsat Plus - Polkomtel i Premium Mobile).

• Strona 76 z 77
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76