PiotrG-dz: połączenia międzynarodowe możesz zablokować z poziomu telefonu.
Przytoczę fragment wpisu kolegi Remingtona z 2018 roku:
W Play możesz włączyć standardowym kodem zakaz połączeń dla opcji outgoing international call barring (to usługa sieciowa):
* 331 * hasło # a jeśli nie zadziała to wpisz * 331 * hasło * 11 #
Hasło w Play to zdaje się 0000.
Spróbuj wpisać *331*0000# lub *331*0000*11# - daj znać, czy działa.
SMSy premium możesz zablokować w BOK, jeśli komenda sms nie zadziała prawidłowo: wyślij sms o treści
BLOKADA SMS na 8002. Daj znać, czy to działa.
Jeśli potrzebujesz doliczać do faktury dostęp do serwisów zewnętrznych, musisz mieć włączoną usługę fakultatywnego obciążania rachunku i ustalić miesięczny limit wydatków (to inny limit niż te 100 zł które jest ustawione domyślnie). Zrobisz to w aplikacji "Strefa Klienta Vectra" lub po zalogowaniu na stronie
https://ebok.vectra.pl - w zakładce "Płacę z Vectra".
Jeśli usługa będzie wyłączona lub ustalisz zbyt niski limit, to dociążanie nie zadziała.
WAŻNE: sprawdź, czy zamiast dociążenia do faktury Vectry opłaci się Tobie kupić np. Canal+Online taniej, niż poprzez ofertę operatora, która jest droższa. Ostatnio widziałem rozwiązania subskrypcyjne, tańsze o 30% niż w Vectrze. Dostęp i tak jest identyczny, czyli poprzez aplikacje w telewizorze, Android Boxie czy w smartfonie.
Sam mam Canal+ z Netflixem w atrakcyjnej cenie samodzielnie, podczas gdy w Vectrze zapłacisz za to samo nie 39 zł/mc, a minimum 63 zł/mc.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam