• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 662 z 683
  • 1
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • 664
  • 683
 #1189935  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2025, 17:56
Burito: nic się nie zmieniło. Musisz we wniosku zaznaczyć, że chcesz przenieść numer z datą końca umowy terminowej. Jeśli tego nie zrobisz, Plus odrzuci wniosek. A jeśli zbyt późno złożysz wniosek o przeniesienie numeru z abonamentu, to Polkomtel wydłuży Tobie umowę o miesiąc czyli o okres wypowiedzenia umowy. W tej chwili wniosku nie ma sensu składać, bo masz jeszcze nieco ponad 120 dni do końca umowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189940  autor: Burito
 28 mar 2025, 18:28
@KC-KARLOS tak te 120 dni przed końcem umowy będzie jakoś 3 kwietnia 2025 r. jak radzisz załatwić ten temat ? Przeniesienie on-line czy w udać się do salonu ?
 #1189941  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2025, 18:30
Burito: warto online, po 3 kwietnia.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189942  autor: Burito
 28 mar 2025, 18:36
@KC-KARLOS a jakbym chciał sam sporządzić i wysłać wypowiedzenie to myślisz, że taka treść będzie zrozumiała i prawidłowa ?

"Niniejszym wypowiadam umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych nr XXXXXXXXX zawartą w dniu 27 lipca 2023 r. pomiędzy XXXXXX XXX, zam. XXXXX ul. XXXXX, a Polkomtel Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ulicy Konstruktorskiej 4, z zachowaniem umownego okresu wypowiedzenia oraz ze skutkiem na ostatni dzień umowy terminowej tj. 31 lipca 2025 r.
Rozwiązanie umowy dotyczy numeru abonenckiego XXXXX".
 #1189945  autor: KC-KARLOS
 28 mar 2025, 19:15
Burito: nie składaj wypowiedzenia! Po co?! I to jeszcze bez wniosku o jednoczesną migrację na kartę. Grozi to utratą numeru.
Pisałem, że składając wniosek o przeniesienie numeru, upoważniasz Orange do rozwiązania umowy z Plusem. Żadne dodatkowe zabiegi z Twojej strony nie są potrzebne.
Nie kombinuj. Czekaj do początku kwietnia i wejdź wtedy w formularz MNP na stronie Orange na kartę. Ustal tylko termin przeniesienia w trybie "z dniem końca umowy". Tyle i aż tyle.

#1189952  autor: forum_tg
 28 mar 2025, 20:34
Karlos ma rację! żadnego wypowiedzenia Umowy.
Ja z doświadczenia dodam że często operatorzy utrudniają migrację. Ja najczęściej robiłem tak, że informowałem Opa o nieprzedłużaniu umowy po zakończeniu aktualnej i przeniesienie numeru na kartę. Tak, żeby papier "był" a numer przeszedł na prepaid. Wtedy masz gwarancję, że numer "nie zginie. A już dzień po poinformowaniu Opa możesz robić co chcesz, czyli złożyć wniosek u innego Opa o przeniesienie. Dlaczego dzień później... żeby nie zarzucili, że wcześniej coś zobaczyli, że przenoszę numer, a potem że chce go mieć jako prepaid.
 #1189969  autor: Burito
 29 mar 2025, 08:52
@KC-KARLOS oraz @forum_tg dzięki za cenne rady. Zmylił mnie konsul, który twierdził, że jak chcę przejść do OFNK z umowy abonamentowej u innego operatora to oni za mnie tamtej umowy nie "zerwą".

Teraz mam prośbę o rozszyfrowanie skrótów:
1. formularz MNP,
2. Opa.
 #1189971  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2025, 09:26
Burito: wybacz, za nasz slang telekomunikacyjny, po prostu nam jest łatwiej :)
MNP - przeniesienie / przenoszalność numeru do innej sieci (z angielskiego Mobile Numer Portability).
Op - operator, skrót.

#1189973  autor: Burito
 29 mar 2025, 09:41
@KC-KARLOS nie ma problemu część skrótów już ogarniam, te już wprowadzam do mojego słownika :)

Jeszcze pytanie jakbym wypełnił ten formularz MNP to kurier mi od razu z papierami przyniesie też kartę SIM ?
A druga opcja w salonie Orange to taka że tam muszę kupić kartę sim za 5 zł ?
 #1189974  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2025, 09:44
Burito: po wysłaniu wniosku, za ok 2-3 dni robocze przyjedzie kurier DPD z dokumentem do podpisania i kartą SIM. Jeśli podpiszesz wniosek, będzie on procedowany, zgodnie z tym, co napisałeś w formularzu.
W Twoim wypadku salon jest bezsensowny, bo nie przyspieszy terminu przeniesienia (to działa jedynie przy kierunku z karty innej sieci do karty w Orange).. no chyba, że zależy Tobie na czasie, ale grozi Tobie zwrot ulgi za te pozostałe 4 miesiące w Plusie.

#1189975  autor: Burito
 29 mar 2025, 09:49
@KC-KARLOS zależy mi na tym, żeby umowa w Plush trwała do końca, czyli do 31.07.2025 r., a z dniem 01.08.2025 r. numer był już przeniesiony do Orange Free na Kartę. Nie chcę wcześniej, bo zaraz Plush naliczy mi karę umowną.
A ta karta sim co przyjdzie wraz z papierami przez kuriera DPD to będzie darmowa czy naliczą mnie za nią 5 zł ?
Bo teraz wszędzie mowa, że Orange chce nawet na tym zarobić.
 #1189976  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2025, 09:51
Burito: tak, karta od kuriera jest darmowa. Nie zmieniło się w tej kwestii.

#1190044  autor: Burito
 30 mar 2025, 13:40
KC-KARLOS pisze:
29 mar 2025, 09:44
Burito: po wysłaniu wniosku, za ok 2-3 dni robocze przyjedzie kurier DPD z dokumentem do podpisania i kartą SIM. Jeśli podpiszesz wniosek, będzie on procedowany, zgodnie z tym, co napisałeś w formularzu.
W Twoim wypadku salon jest bezsensowny, bo nie przyspieszy terminu przeniesienia (to działa jedynie przy kierunku z karty innej sieci do karty w Orange).. no chyba, że zależy Tobie na czasie, ale grozi Tobie zwrot ulgi za te pozostałe 4 miesiące w Plusie.
Jeszcze mam jedno pytanie, bo przenosząc numer z sieci Plush do OFNK chciałbym skorzystać z promocji darmowego na rok RWK i 1000GB, a jak wiadomo jest to ważne do końca czerwca 2025 r.
Moja umowa w Plush jest do 31.07.2025 r., a z dniem 01.08.2025 r. chciałbym mieć ten numer w OFNK.
Jak zrobić żeby mnie ta oferta objęła ?
Może w czerwcu trzeba aktywować ten numer tymczasowy i wtedy te wszystkie promocje na niego "wpadną", a później z automatu przejdą na ten mój nowy numer ?

Dobrze myślę ?
 #1190046  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2025, 13:54
Burito: spokojnie, oferta zostanie przedłużona bodajże do końca wakacji, gdyż cieszy się popularnością (to widać).
Masz czas na skorzystanie. Na razie czekaj. Później działaj.

#1190049  autor: Burito
 30 mar 2025, 14:19
@KC-KARLOS a teoretycznie jakby ta promocja się nie przedłużyła to czy aktywacja w czerwcu 2025 r. numeru tymczasowego i przyjęcie na niego promocji RWK na rok i 1000 GB w dalszej kolejności zostało by przeniesione w sierpniu 2025 r. na ten numer który przeniosę z Plush ?
 #1190052  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2025, 16:10
Burito: nie ma gwarancji, że na tymczasie dostaniesz pełne komponenty promocji - ja miałem 1000 GB ale zamiast RWK pakiet był ważny 31 dni, trzeba było interweniować na czacie u doradcy, aby numer nie stracił ważności wychodzących. Chcesz tego + odmowy doradcy co do naprawy promocji (słusznie, bo bonus jest dla tych, co numer będzie przeniesiony)?
Poczekaj. Promocja zostanie przedłużona, operator notuje zarówno odpływ jak i napływ kolejnych klientów (jest rotacja).

#1190055  autor: KC-KARLOS
 30 mar 2025, 16:23
Window: Operator już dłuższy czas ma stały, kilkutysięczny na kwartał bilans ujemny klientów MNP, najwięcej właśnie z prepaida (nie dotyczy migracji wewnętrznych, bo osoba zostaje w systemach Orange).

#1190076  autor: mumiok
 30 mar 2025, 20:29
pytanie bo na drugim nr w ofercie na kartę mam zablokowane konto i już pobierają opłatę 2,86 PLN za odblokowanie

czy ta kwota będzie się zwiększać z czasem czy jest już stała?
 #1190078  autor: Window
 30 mar 2025, 20:49
KC-KARLOS pisze:
30 mar 2025, 16:23
Window: Operator już dłuższy czas ma stały, kilkutysięczny na kwartał bilans ujemny klientów MNP, najwięcej właśnie z prepaida (nie dotyczy migracji wewnętrznych, bo osoba zostaje w systemach Orange).
Bardziej zastanawiające jest czy ten bilans ujemny w tym kwartale się pogłębi?
  • Strona 662 z 683
  • 1
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • 664
  • 683
  • 1
  • 660
  • 661
  • 662