provocatorka pisze:
Chciałam spytać czy tak to jest zawsze, czy też u mnie jest coś nie tak i pokazuje mi tylko zawartość karty, a to co jest w pamięci telefonu zapisane nie jest pokazywane (a ma być) bo sama już nie wiem czy to ok ?
zwykły dysk wymienny to będzie zawsze karta...
jeżeli chcesz mieć dostęp do pamięci telefonu to możesz zainstalować sobie oprogramowanie z płytki (Sony Ericsson File Manager), a jeżeli płytka nie chce działać to ten sam program jest tutaj:
klyk
provocatorka pisze:
Czy muszę zmieniać lokalizację np zdjęcia z pamięci telefonu na kartę aby zobaczyć to zdjęcie przez usb na komputerze ? Jeśli tak proszę bardzo powiedzieć mi jak mam to zrobić bo nie wiem jak się przesuwa przykładowo zdjęcie z pamięci telefonu na kartę...
w telefonie:
menu -> menedżer plików -> zdjęcia -> zdjęcia z aparatu -> (wybierasz zdjęcie i klikasz na więcej) -> zarządzaj plikami -> kopiuj (bądź przenieś) do telefonu (pamięci zewnętrznej)
samo ustawienie gdzię zdjęcia mają być od razu zapisywane:
menu -> aparat -> ustawienia -> zapisuj w -> .....
możesz również pomiędzy Sony Ericsson File Manager a dyskiem wymiennym (czyli pomiędzy pamięcią komórki a kartą) przenosić za pomocą kompa
provocatorka pisze:
Bardzo proszę o wskazówki co teraz będę mogła robić przez to usb - nie chodzi mi o jakieś skomplikowane rzeczy typu wgrywanie oprogramowania W800 do K750 bo nie mam o tym pojęcia - jakie proste funkcje dam radę sama wykonywać. Jak postępować z tymi zdjęciami aby ładnie wygladały w miarę na komputerze (może ściągnąć jakiś dodatkowy program ?).
ustawiasz w opcjach:
menu -> aparat -> ustawienia -> rozmiar zdjęcia -> duże
menu -> aparat -> ustawienia -> jakość zdjęcia -> wysoka
zgrywasz na kompa i cieszysz oko

a jak chcesz sie pobawic to sobie zainstaluj photoshopa i podrasuj troszkę...
provocatorka pisze:
Wreszcie czy będę mogła przez to usb przesyłać też dane w drugą stronę, tj. czy np jakieś dzwonki, motywy da się w prosty sposób z komputera przesłać do telefonu...
tak
zaznaczaz to co chcesz wrzucić do telefonu i przenosisz do odpowiedniego folderu na dysku wymiennym bądź w Sony Ericsson File Manager (karta vs. pamięć)
nazwy folderów na karcie i w telefonie mówią same za siebie, więc raczej nie będziesz miała problemu z tym, gdzie co wrzucić :]