• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 50 z 52
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
 #1188264  autor: KC-KARLOS
 23 lut 2025, 12:39
Kronunng: w Vectrze zasięg dodatkowy jest otwarty dla Orange. Roaming krajowy z T-Mobile na kartach podpiętych do sieci Play, został zablokowany pod koniec 2021 roku.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188679  autor: KC-KARLOS
 03 mar 2025, 19:37
PiotrG-dz: obawiam się, że podpisanie solo umowy na 23 mies. będzie wręcz niemożliwe - chyba, że dobierzesz coś do abonamentu komórkowego - wtedy pakiety można zabezpieczyć umową na 23 mies. W innym wypadku gwarancja ceny będzie obowiązywać tylko przez rok. Dla nas mało korzystne, a operator na tym korzysta, nawet kosztem odejściem klientów - choć na aktywacjach nadrobi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188790  autor: PiotrG-dz
 06 mar 2025, 12:03
Obrazek
Obrazek
Obrazek
No jakoś udało mi się wywalczyć dobre promo,które jak widać na stronie firmy jest ukryte bo tam bodaj jest do 11 marca i drożej a moja jest do końca tego miesiąca.
Kartę i umowę odebrałem w lokalnym punkcie Vectry a tam kobiety były zdziwione,że ich nikt z centrali nie poinformował,że przyjdę w tej sprawie. :D
 #1188797  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 12:44
PiotrG-dz: dzięki za cenne info i gratuluje dobrego wyboru. Umowa jest tak jak należy skonstruowana i czarno na białym jest napisane ile masz zobowiązania w tej ofercie (czy byś korzystał albo zerwał wcześniej umowę i tak tyle samo zapłacisz za wartość umowy, co jest uczciwą opcją).
Przenosiłeś numer do Vectry czy zakupiłeś nowy?

#1188801  autor: PiotrG-dz
 06 mar 2025, 13:30
Przenosiłem Fresha do ABO w Vectrze :D Myślę,że wyprzedziłem bieg wydarzeń w P4.Play nawet przy tym MNP nie zaproponował mi oferty na odstąpienie tak jak przenosiłem NR z Odnowy do Free.
 #1188802  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 13:34
PiotrG-dz: tak myślałem. Czyli warto przenieść numer.
Pomijając ruchy w ofercie na kartę Playa, wyłączenie 3G dotyczy też Vectry. Mam nadzieję, że będą o tym informować klientów.

#1188807  autor: KC-KARLOS
 06 mar 2025, 14:22
PiotrG-dz: możesz to zablokować. Pamiętaj, że inny limit wydatków jest na usługi premium, a inny to domyślne 100 zł na usługi poza abonamentem, np. połączenie międzynarodowe, czy jeszcze inny limit na roaming. Skontaktuj się z BOK, aby konsultant wszystko ustawił, wedle Twojego uznania.
Jakby co, dokupienie pakietu w Polsce na dodatkowe GB z wliczonym limitem w UE, nie zmniejsza salda wydatków poza abonamentem, opłata doliczana jest do najbliższej faktury, jako pakiet jednorazowy, nieodnawialny.

#1188957  autor: Naruto8
 09 mar 2025, 21:23
Nie przewidywałem ABO, zwłaszcza na 23miechy, no ale ta oferta o której wspomniałeś... Oj kusi, kusi ;).
Vectra niestety kojarzy mi się z niefajnymi praktykami o których było głośno, nie lubię w pośpiechu podejmować takich decyzji a tutaj czasu zostało mało. Krótka piłka: Orientujecie się w tej Vectrze czy mam przez 23 miesiące gwarantowaną opłatę 10zł/miesięcznie? Widziałem zdjęcie umowy, wychodzi że tak, a potem o 5zł wzrasta, przynajmniej ja t tak rozumiem.

Jeśli bym się decydował to jutro już bym działał w tym temacie.
 #1188959  autor: KC-KARLOS
 09 mar 2025, 21:34
Naruto8: Czarno na białym jest napisany pełny koszt umowy, jej czas, kiedy zacznie działać 5-złotowa podwyżka co roku po upływie 23 miesięcznej umowie terminowej.

Sam mam identyczną ofertę, z tym, że na umowie bezterminowej, a przez to moja gwarancja ceny trwa tylko 1 rok (12 mies.) od jej podpisania. Więc w tamtym przypadku podwyżka z 10 na 15/mc nastąpi od 24go miesiąca.

#1188968  autor: Naruto8
 09 mar 2025, 22:04
Ok dzięki za info. Na stronie nie widzę oferty za 10zł, jest to samo ale za 15zł. Będę dzwonił jutro na infolinię, akurat tak się składa że po południu będę obok salonu Vectry, może uda mi się wykonać formalności. Orientujesz się może czy jak przyjdę bez zapowiedzi z ulicy i będę chciał przenieść numer to dadzą mi ofertę za 10zł czy musze się na coś powoływać? Jak już wspomniałem - w internecie znajduję tą ofertę jedynie za 15zł/mies.
 #1188971  autor: KC-KARLOS
 09 mar 2025, 22:12
Naruto8: bo ta promocja jest dla przenoszących numer na infolinii 601601601. Na stronie masz ofertę za 15 zł/mc ale w ofercie na czas nieokreślony (cena w pierwszym roku umowy).
Co do odebrania umowy i karty SIM, w salonie musisz się zidentyfikować (dowód osobisty) i mieć info o złożonym zamówieniu, które otrzymasz na podany swój adres email.

#1188986  autor: PiotrG-dz
 10 mar 2025, 09:36
Naruto8 pisze:
10 mar 2025, 00:37
Dziękuję za pomoc i czas poświęcony, już wszystko wiem, z rana lecę do salonu :).
Ja bym Tobie radził zrobienie tego przez 601 601 601 :)
 #1188990  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2025, 10:02
Zgadza się, napierw infolinia, potem punkt stacjonarny BOK.

#1189004  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2025, 12:31
PiotrG-dz: bo to teraz polecana przez operatora promocja dla tych, co nie chcą mieć 1 mbps po 10 GB - Plan M ma 30 GB na pełnej prędkości i 14,1 GB limitu w UE za 20 zł/mc w pierwszym roku umowy bezterminowej, następnie +5 zł więcej co 12 mies. Promocja trwa do 30 kwietnia 2025.
Standardowa opłata abonamentowa w Cenniku Usług Mobilnych ( podrzucam: https://tvo-28-2.e.blueonline.tv/s/vect ... -0.pdf?211 ) to 50 zł/mc w Planie M, z kolei Plan S to 40/mc, więc dużo rabatu bezzwrotnego dostajemy, który się zmniejszy wraz z czasem.

#1189008  autor: KC-KARLOS
 10 mar 2025, 13:41
PiotrG-dz: Dla Vectry to tylko uzupełnienie oferty, stąd tak niska cena - więcej zarobią, gdy użyjesz konta abonamentowego, aby wykupić inne serwisy multimedialne czy internet stacjonarny/tv opłacane z najbliższą fakturą. Pamiętaj, że to największa kablówka w kraju, mają sporą siłę przebicia, a współpraca z Play to i tak korzyść, zamiast z nimi konkurując bezpośrednio. No i to działa, nadal dużo osób przenosi numer ścigając się z prepaidowym Vikingiem.

• Strona 50 z 52
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51