mozna zarejestrowac w play24 nowy numer virgin ale rejestracja była by z numeru play? przejdzie to? czy musze pierwszy numer virgin rejestrowac w punkcie sprzedazy itp
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
goldenmen: Jeśli już mialeś jakiś numer zarejestrowany w Play, to kartę Virgin dorejestrujesz na swoje dane zarówno w punkcie, jak i alternatywnymi drogami (aplikacja Play24, Bank Millennium, BOK Play/Virgin, punkt sprzedaży starterów, Poczta Polska etc.). Info o rejestracji: https://www.play.pl/play-expert/porady/ ... k-po-kroku

Nie zarejestrujesz przez apke play24. Tam dodasz inny swój numer numer ale musi byc najpierw zajestrowany na Ciebie ( na ten sam PESEL).
Mozesz tez KUPIC nowy starter z zarejerestrowaniem i dostawą ale nie zarejestrujesz startera z kiosku (wytłumaczenie bo konto Play24 moze ktos przejac)
Mozesz tez KUPIC nowy starter z zarejerestrowaniem i dostawą ale nie zarejestrujesz startera z kiosku (wytłumaczenie bo konto Play24 moze ktos przejac)
http://www.robbo2k.pl Testy wideo - Poradniki jak kupić i co kupić
robbo2k: zarejestrujesz, gdy już masz jakikolwiek numer lub uslugę w Play i PESEL jest w systemach PLAY (numery w Virgin po przejściu na platformę billingową operatora są widoczne w Play24 jako osobna taryfa-submarka). Nie bez kozery aplikacja Play24 przy próbie dodania numeru do konta / rejestracji numeru lub przy zalogowaniu do aplikacji, pyta Ciebie o nr PESEL. Sposoby rejestracji poza aplikacją podałem w poprzednim poście.

Mi nie chciało dodać ale stawiam to na problem z PUK bo instrukcja nie wyjaśniała ze trzeba podać PUK zarejestrowanej karty a nie nowej. A po zarejstrowaniu w salonie wyskakuje monit w play24 o posiadaniu innych kart z pytaniem czy dodać. Dalej jednak trzeba podać PUK zarejestrowanej karty. Wiec nie upieram się. Play 24 dla zarejestrowanych np w salonie wykrywa inne karty na tym samym PESELU w tym Virgin.KC-KARLOS pisze: ↑31 sty 2025, 13:12robbo2k: zarejestrujesz, gdy już masz jakikolwiek numer lub uslugę w Play i PESEL jest w systemach PLAY (numery w Virgin po przejściu na platformę billingową operatora są widoczne w Play24 jako osobna taryfa-submarka). Nie bez kozery aplikacja Play24 przy próbie dodania numeru do konta / rejestracji numeru lub przy zalogowaniu do aplikacji, pyta Ciebie o nr PESEL. Sposoby rejestracji poza aplikacją podałem w poprzednim poście.
robbo2k: to oczywiste, że woła o kod PUK nowej karty. Przykładowo w Banku Millennium potrzebny jest numer seryjny rejestrowanej karty, bez tych wydrukowanych danych karty nie zarejestrujesz.
No i nie warto mylić procesu dodawania numeru w Play24 z procesem rejestracji (obie operacje są dostępne jak kupisz starter poprzez aplikację).
No i nie warto mylić procesu dodawania numeru w Play24 z procesem rejestracji (obie operacje są dostępne jak kupisz starter poprzez aplikację).

Wczoraj to robiłem trzeba było wpisac PUK ISTNIEJĄCEGO numeru a nie tego dodawanego. Straciłem na to 24h.KC-KARLOS pisze: ↑31 sty 2025, 13:32robbo2k: to oczywiste, że woła o kod PUK nowej karty. Przykładowo w Banku Millennium potrzebny jest numer seryjny rejestrowanej karty, bez tych wydrukowanych danych karty nie zarejestrujesz.
no to jak mozna dorejestrowac starter virgin do numeru play to bede teraz z virgin jechal na darmowym necie co miesiac nowy numer
Heja!
Podpowiedzcie proszę, czy kupując nową kartę virgin jest opcja pakietu za 3pln jak kiedys?
albo gdzie najtaniej szukać, aby było parędziesiąt mega i trochę minut do zrobienia bez abonamentu?
Podpowiedzcie proszę, czy kupując nową kartę virgin jest opcja pakietu za 3pln jak kiedys?
albo gdzie najtaniej szukać, aby było parędziesiąt mega i trochę minut do zrobienia bez abonamentu?
edekzelian: tak, jest taka możliwość. Mini3 włączasz w Play24 lub bezpośrednio kodem *222*03#

Właśnie dla nowych numerów jak i w sytuacji gdy mamy aktywny inny pakiet zniknęła opcja aktywacji Mini 3 z poziomu aplikacji. Po zalogowaniu się na stronie https://login.play.pl/auth/realms/sso/p ... ope=openid w przeglądarce dalej jest na liście.

Ostatnio zmieniony 24 lut 2025, 19:08 przez roki2701, łącznie zmieniany 1 raz.
roki2701: powodem tej sytuacji jest wzajemne wykluczanie się usług cyklicznych - przy aktywnym wariancie Mini 3/9 lub pakietów GIGA - nie ma możliwości włączenia innej usługi cyklicznej, konieczne jest wyłączenie którekolwiek z nich. Jest to możliwe w aplikacji, wtedy ponownie pojawi się niedostępna wcześniej opcja.

KC-KARLOS: właśnie oni go celowo ukryli. Tutaj sytuacja na 2 numerze w Virgin gdzie nie mam aktywnego żadnego pakietu.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2025, 19:18 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono błędy, usunięto dubel screenu. Proszę używać edycji postu, zamiast go podbijać, dzięki.
roki2701: podałem kod *222*03# na aktywację Mini3. Proszę czytać posty.

Dzięki wielkie za podpowiedź.
mam stary numer włożony do centrali alarmowej i właśnie działa na pakiecie mini3.
ale teraz muszę simka skołować dla córki aby miała w razie co kontakt z rodzicami, szukam czegoś najtańszego. młoda nie będzie nie wiadomo ile rozmawiać albo korzystać z internetu, bo ma zakaz
myślę ze mini3 się nada.
mam stary numer włożony do centrali alarmowej i właśnie działa na pakiecie mini3.
ale teraz muszę simka skołować dla córki aby miała w razie co kontakt z rodzicami, szukam czegoś najtańszego. młoda nie będzie nie wiadomo ile rozmawiać albo korzystać z internetu, bo ma zakaz

Ostatnio zmieniony 25 lut 2025, 13:28 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Do poszukwiania ofert służy dział „Jaką ofertę wybrać?”
Aktywowałem dzisiaj MINI 3 kodem USSD na nowej karcie. Działa.
Ciekawostka właczenie MINI wyłacza blokade połaczeń premium ustawia sie limit 35zł
Ciekawostka właczenie MINI wyłacza blokade połaczeń premium ustawia sie limit 35zł
Witajcie. Czy Virgin Mobile działa wam dobrze na sieci Orange? Chcę przenieść numer z orange do VM na kartę ale w moim miejscu zamieszkania nie ma zasięgu Play.
Jeśli nie ma zasięgu play to będzie działać jako RK Orange a więc prędkość internetu ograniczona. Poza tym na razie RK Orange jest do końca tego roku więc jeśli nie przedłuża to stracisz zasięg.
kolys: U mnie działa dobrze, ale umowa Play na roaming krajowy z Orange obowiązuje do końca 2025 roku i nie wiadomo czy ją przedłużą.