• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
 #1188130  autor: zenkowik
 20 lut 2025, 11:36
Cześć wszystkim! Na zlecenie bliskiej osoby poszukuję internetu mobilnego na zasięgu Play - pakiet przynajmniej 50GB/mc, może być na abonament - ważne żeby nie było z nim dużo zabawy (żonglowanie kartami niestety odpada). Użytkownik ma abonament w Play i znalazłem ofertę 150GB za 30zł/mc (+opłata aktywacyjna) na dwuletniej umowie (łapie się na zniżkę dla obecnych klientów). Czy są jakieś inne opcje warte rozważenia?
 #1188132  autor: KC-KARLOS
 20 lut 2025, 11:44
zenkowik: 150 GB za 30/mc z cyfrografem na 2 lata? Po co się w to pakować, jak na kartę można dostać więcej? Bez lojalki, a w pierwszym roku internetu jest dużo więcej.

Polecam Mobile Vikings - subskrypcja (też zasięg Play). Za 35 zł/mc promocyjnie 12x po 400 GB/mc - schodzą w pierwszej kolejności + kumulacyjny stały pakiet 120 GB (można skumulować do 931,92 GB). Bez żonglowania kartami, bo używasz tylko jednej. Ofertę opłacasz kartą płatniczą lub zasileniem sieci Play. To najlepsza oferta na internet na zasięgu Play w tej chwili.
Aby dostać specjalny ekstra pakiet, trzeba wpisać kod rabatowy w koszyku. Nowa osoba dostaje pierwszy miesiąc za pół ceny, za 17,50 - info: https://mobilevikings.pl/pl/

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188133  autor: zenkowik
 20 lut 2025, 11:58
@KC-KARLOS: Hej, dzięki za propozycję. Aktualnie priorytetem jest "taniej", a nie "więcej". Dotychczasowe łącze przechodzi w jakąś absurdalną półkę cenową (wchłonięcie operatora przez orange) i nie ma żadnych innych opcji - czy to kablowych czy radiowych - zostaje tylko coś co działa na zasięgu Playa. Cyrograf jest akceptowalny, bo po prostu nie ma perspektyw na poprawę - nawet jeśli inny operator zagości na najbliższym maszcie, to jednak minie trochę czasu.
 #1188136  autor: KC-KARLOS
 20 lut 2025, 12:09
zenkowik: można jeszcze za 30 zł u Vikingów mieć 80 GB/mc. Bez umowy 2-letniej. Niewykorzystany transfer przechodzi na kolejne miesiące, dzięki czemu mamy więcej internetu w tej samej cenie, bez lejka czy innych niespodzianek (tyczy się też poprzedniej oferty za 35, która jest bezkonkurencyjna na zasięgu Play).
Inne opcje na kartę w Play są droższe i kuszą dużą ilością neta, ale tylko przez rok, później jest nieco gorzej - ale nie wiążesz się kontraktem.

Gdybyś miał lepszy zasięg Orange - poleciłbym nju internetowy (umowa na czas nieokreślony) - 100 GB za 29 zł/mc, im dłużej zostaniesz, tym więcej internetu wpada (po pół roku 200 GB, po roku 250GB, po 2 latach 300 GB). Jeśli wyczerpiesz transfer - lejek 1 mbps. Jeśli nie użyjesz karty - nie zapłacisz fakturki. Sam mam taką kartę już od 8 lat i używam jej, kiedy tylko chcę (internet "na żądanie").

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188141  autor: zenkowik
 20 lut 2025, 12:24
@KC-KARLOS: Ok, to w takim razie pakiet 80 GB/30 zł powinien w zupełności wystarczyć (jakoś nie załapałem że jest tu kumulacja). Mam jeszcze pytanie odnośnie zmiany wariantu subskrypcji - czy to można dowolnie zmieniać w dół/w górę z zachowaniem paczki zebranych GB? Czy może są tu jakieś haczyki?
 #1188142  autor: KC-KARLOS
 20 lut 2025, 12:27
zenkowik: można zmieniać wariant subskrypcji z niższego na wyższy i odwrotnie, zachowując saldo kumulacyjne GB (nie promocyjne). Więc jeśli zdecydujesz się na ofertę za 35 zł z kodem rabatowym, to nie polecam go zmieniać, gdyż stracisz sporo neta promocyjnego - z drugiej strony jeśli zmieścisz się w promocyjnych 400 GB/mc, to będziesz kumulował środki z pakietu 120 GB do wysokości limitu kumulacji - zawsze nadmiar kumulacji można zmniejszyć robiąc zakupy w sklepie operatora, mając fajny gadżet od nich. Więc po roku korzystania z promocji można zejść na niższy wariant subskrypcji zachowując GB z kumulacji. Niby 5 zł więcej, ale masz większy komfort.