• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 13 z 14
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
 #1187946  autor: KC-KARLOS
 16 lut 2025, 13:46
kazik20: nie znajdziesz tego ani w apce, ani na www MO, bo bonus włączasz tylko smsem.
Co innego np. 100 GB dla pierwsze zalogowanie, po miesiącu od włączenia (nawet gdy ważność salda BIZD jest dłuższa niż wynika z ważności pakietu) - znika.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187948  autor: nexum
 16 lut 2025, 14:06
KC-KARLOS pisze:
16 lut 2025, 13:46
nie znajdziesz tego ani w apce, ani na www MO, bo bonus włączasz tylko smsem.
No właśnie tak nie do końca tylko SMS'em.
31 stycznia został zaaktualizowany regulamin bonusu za zgody: https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... d2e9d89e65
i zawarli tam teraz takie informacje:
3. Bonus otrzymają automatycznie Abonenci, którzy w trakcie trwania Promocji:
3.1 wyślą SMS o treści TAK pod bezpłatny numer 80290 i spełnią warunki opisane w dalszej części Regulaminu.
3.2 aktywują go w aplikacji Mój Orange lub w eCare.
3.3 Wysłanie SMS-a lub aktywacja Bonusu w aplikacji Mój Orange oraz eCare jest równoznaczne z wyrażeniem zgody
(„Zgoda”) na przesyłanie do Abonenta informacji handlowej środkami komunikacji elektronicznej.

SMS TAK na 80290 wraca z treścią zwrotną "błędna komenda" z 80990, ale jeśli aktywujemy zgody w aplikacji, to już normalnie przychodzi nam wiadomość, że zgody zostały aktywowane i bonus 400 GB otrzymamy.
Obrazek

Regulamin bonusu za przeniesienie (https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 0388206a1b) również został zaaktualizowany 31 stycznia i jeśli aktywujemy zgody w aplikacji, to dostaniemy te 1000 GB.
 #1187949  autor: KC-KARLOS
 16 lut 2025, 14:13
nexum: to nic nie zmienia, że również w apce wyrażenie zgód nie będzie widoczne znacznikiem aktywnej usługi w MO (zgody są w innej części serwisu). Im chodzi o to, że jak odpalisz w aplikacji / www MO zgody, to każdy numer je dostanie (zgody są tam globalne) - i w tym jest kłopot. A sms, który miałby dać bonus tylko na konkretny numer wypluwa błąd z numeru dla nju karty - co jest absurdem i złamaniem regulaminu obu promocji.

A jak wiadomo, przyjeło się, że promkę na ekstra GB odpalisz darmowym smsem, który obecnie nie działa.

Dodam od siebie, że w przeglądarkowym MO wyrażenie kilku zgód czy odmowa zapisania danego numeru w Spisie Abonentów kończy się niepowodzeniem - komunikat "wewnętrzny błąd komponentu" (w aplikacji udaje się to zrobić).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1187950  autor: kazik20
 16 lut 2025, 14:54
ObrazekObrazek
Nowości w regulaminie są. Klikniesz zgody w MO i się aktywuje na wszystkie twoje numery na raz, konto jak na obrazku. To jakaś nowość i chyba z dziurami bulwersującymi, bo skutki opłakane. Reklamować próbuje by wszystko cofnęli i naprawili aktywacje dla pojedynczych numerów w dowolnym czasie. A tych numerów mam tyle, że ze 2 lata by obsłużyły prezentami Neta.

Panu Wojtkowi (rzecznik O.) trzeba pilnie zgłosić na nasz.orange.pl . Ja tam kiedyś byłem dawno temu, ale się wypisałem.
 #1187954  autor: biala1991
 16 lut 2025, 16:04
@kazik20
Te 400gb, które wpadły na stare numery dostałeś po aktywacji nowego startera czy po przeniesieniu numeru?
Z jednej strony niekorzystne jest to, że bonus włącza się na wszystkich numerach równocześnie, z drugiej strony z tego co piszesz wynika, że nadprogramowo można odebrać bonus na starych numerach, które już raz skorzystały.
 #1187955  autor: kazik20
 16 lut 2025, 16:33
To był skrót myślowy. Dostały na wszystkie, które jeszcze nie pobrały go za zgody w ciągu ostatnich ok.2 lat. Tyle, że te co już odebrały w ostatnim roku dostały w przegródce date aktywacji 14 luty mimo że GB-ów nie przybyło tego dnia. SMS tak jakby nie działa i zdaje się puściłem z irytacji zgody w MO i poleciało nie tak jakby się chciało po całości z bonusem. :? Czemu słałem zgody tak niecierpliwie? bo promek w MO więcej się ukazuje po tym działaniu. Czas naglił na walentynki 13-14 lut.
 #1187958  autor: Burito
 16 lut 2025, 17:00
kazik20 pisze:
16 lut 2025, 13:42
Na tej zasadzie działa nowe przedłużanie ważności na dzwonienie i podstawowy internet z doładowań: https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 0051abcc94
biala1991 pisze:
16 lut 2025, 10:49
kazik20 pisze:
15 lut 2025, 15:56
Sprawdźcie u siebie, że sie pojawiła nowa przegródka na górze o bonusie za zgody Online.
Ja nic takiego nie widzę, mam tylko trzy promocje extra pakietów z NL. Pewnie to dotyczy tylko kont gdzie został aktywowany jakiś nowy numer a w wyniku błędu bonus wpada również na pozostałe, stare numery.

@Biala1991 jest takie coś: Obrazek
Ja też nie mam takiej zakładki w MO (w wersji przeglądarkowej i aplikacyjnej).
 #1187959  autor: biala1991
 16 lut 2025, 17:05
kazik20 pisze:
16 lut 2025, 16:33
te co już odebrały w ostatnim roku dostały w przegródce date aktywacji 14 luty mimo że GB-ów nie przybyło tego dnia.

A więc na starych numerach nie dostałeś ponownie bonusa za zgody tylko w MO pojawiła się informacja, że kiedyś w przeszłości go odebrałeś, czyli nie ma żadnego plusa w związku ze zmianą sposobu działania promocji a jedynie same negatywne skutki.
 #1187960  autor: nexum
 16 lut 2025, 17:06
kazik20 pisze:
15 lut 2025, 15:56
Sprawdźcie u siebie, że sie pojawiła nowa przegródka na górze o bonusie za zgody Online.
Też mam..
Znalazło się w przeglądarkowym MO > "Pakiety i usługi" > "Moje aktywne pakiety i usługi" nawet na starym numerze, gdzie zgody były wyrażane kilka razy (kiedyś odebrane 10 zł, 200 GB, 500 GB itd.), ale teraz już bez dodania tych nowych 400 GB.
Obrazek
Szkoda, że nie potrafią poinformować klienta o zmianach, tylko jeszcze kombinować i wprowadzać jakieś zamieszanie z SMS, numerem 80990 i treścią "błędna komenda"..
 #1187963  autor: KC-KARLOS
 16 lut 2025, 17:28
kazik20: zgłosić można, ale nic w dłuższej perspektywnie to nie da, bo zaczynają nam robić pod górkę. Wystarczy spojrzeć na zasady no-limitów. Mamy za przeproszeniem "żreć" terabajty, albo nam je zabiorą (czytaj: nie zapłacisz za dłuższą ich konsumpcję).

#1187985  autor: kazik20
 17 lut 2025, 12:41
Ten operator to jedna wielka kontrowersja.
Może oni dążą do dawania prezentów już tylko na osobę, bez względu na ilość numerów?
Za zgody, za rejestracje w MO, wiosenne NL i inne darmowe GB okazyjne.
Sprawa do UOKIK z tymi zgodami felernymi i tyle. Komukolwiek to działa jeszcze pod smsem 80290?
 #1187991  autor: Remington
 17 lut 2025, 13:31
Zgodę wyraża się dla osoby, a nie dla numeru, więc skoro promocja daje prawo tylko do jednego bonusu to i tak należy się cieszyć, że wpada on na kilka numerów, a nie na jeden. Tu nie ma nic dla UOKiK. Jeśli coś działa niezgodnie z regulaminem tej promocji, to w pierwszej kolejności trzeba złożyć reklamację.
 #1188026  autor: kazik20
 17 lut 2025, 22:04
Nadaje się do UOKIK bo to ewidentna pułapka ze względu na brak możliwości aktywacji smsem (aktywacja na pojedynczy numer), a przecież wymagane są te zgody dla uzyskania innych prezentów. Klient nie mając wyboru kliknie co nie trzeba i pakuje się w niezłe bagno (traci możliwość aktywacji bonusa w przyszłości w dowolnym terminie).

Oczywiście, że poczekam na uwzględnienie reklamacyjne, ale spodziewam się robienia problemów i raczej trzeba będzie cięższe działa wyciągnąć w tej batalii.

Window, nie dostają stare, chyba, że są wystarczająco "stare". Ze 2 lata albo więcej.
 #1188027  autor: Remington
 17 lut 2025, 22:13
kazik20 pisze:
Nadaje się do UOKIK bo to ewidentna pułapka ze względu na brak możliwości aktywacji smsem (aktywacja na pojedynczy numer),

Nie ma czegoś takiego - czy to SMS-em czy innym kanałem wyrażasz zgodę Ty dla siebie, a nie dla tylko jednego z Twoich numerów. Tak też te zgody widać w MO - one są przypisane do PESEL-u. Pkt 1 i 10 Regulaminu są jednoznaczne - prawo do bonusu przysługuje Abonentowi (a nie numerowi). Pkt 9 wydaje się być martwym zapisem z poprzedniej wersji regulaminu. Nic nie wskórasz skargą do Urzędu.
 #1188031  autor: Window
 17 lut 2025, 22:57
@kazik20 mnie bardziej zastanawiało że jest stary klient i chce sobie zaaktywować bądź przenieść numer i skorzystać z 1000GB to na tym nowym numerze może skorzystać z tych pakietów za zgody?
 #1188038  autor: KC-KARLOS
 18 lut 2025, 00:44
Window: aby za przeniesienie numeru dostać te 1000 GB (wraz z rocznym wydłużeniem kasy i neta), musisz m.in. smsem wyrazić zgody marketingowe na numerze przeniesionym. Promocja wyklucza otrzymanie 400 GB dla obecnych.

#1188039  autor: biala1991
 18 lut 2025, 06:35
Remington pisze:
17 lut 2025, 22:13
kazik20 pisze:
Nadaje się do UOKIK bo to ewidentna pułapka ze względu na brak możliwości aktywacji smsem (aktywacja na pojedynczy numer),

Nie ma czegoś takiego - czy to SMS-em czy innym kanałem wyrażasz zgodę Ty dla siebie, a nie dla tylko jednego z Twoich numerów. Tak też te zgody widać w MO - one są przypisane do PESEL-u.

Dziwne, że tylko w Orange zgody są włączane hurtowo na wszystkich numerach. W TM mogę wybrać, na którym numerze aktywuje zgody.
A co z abonamentami? Standardem są zniżki do abonamentu za wyrażenie zgody. Mogę zawrzeć dwie umowy, przy jednej wyrażę zgodę za co dostanę niższą opłatę abonamentową a przy drugiej nie wyrażę zgody co skutkuje wyższym abonamentem, jak to ma się do zgody wyrażanej na Pesel?
Podobna sytuacja w przypadku posiadania abonamentu i numeru na kartę. Mam abo w TM i za wyrażoną zgodę dostaję rabat przez całą umowę, jednocześnie mam numery na kartę bez wyrażonej zgody, niedawno włączyłam zgody na kartach za co otrzymałam bonus i znów je wyłączyłam co pozostało bez wpływu na rabat przy abonamencie. Tylko w Orange zgody działają jak domino.
 #1188040  autor: Remington
 18 lut 2025, 07:57
Wszystko zależy od treści zgody. Jeżeli nie ma w niej jednoznacznie powiedziane, że dotyczy ona tylko jednego konkretnego numeru, to operator może ją potraktować jak zgodę dla wszystkich numerów - w pełni zgodnie z prawem honorując najnowszą udzieloną zgodę. Inna sprawa czy to robi (wygląda, że tylko Orange, choć i u nich jest rozróżnienie na Orange, nju i Flexa).

W tym konkretnym przypadku promocji, Orange dobrze się zabezpieczyło, bo mówi w regulaminie o zgodzie i bonusie dla abonenta, a nie dla numeru oraz o jego jednorazowości, więc są kryci. A że to wcześniej inaczej działało, to sorry - ma działać zgodnie z regulaminem.
  • Strona 13 z 14
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13