Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Szukam jak najlepszej oferty na internet mobilny, taki do sporadycznego korzystania na działce ja wiem ze 100-200gb w okresie letnim
Jakie są obecnie najlepsze promocje na starterach z długoterminowym internetem?
Z abonamentów to chyba jedynie nju internetowy wygrywa gdzie mamy maksymalnie 300gb za 29zł po długim czasie. Jeśli chodzi o jakieś promki z bonusowymi gigabajtami i na długi czas to co radzicie ?
superfly86: dla nielubiących kombinacji za 299 zł jest starter Orange z RWK kasy oraz no-limitów z 2 TB (2048 GB) internetu też na rok. Wysyłając z tego startera do końca stycznia smsa o treści START na 811 wpada jeszcze 725 GB i wydłużamy/sumujemy te 2 TB o kolejny miesiąc. Do tego 100 GB za pierwsze logowanie numeru w Mój Orange, 6 GB na start + 400 GB za zgody. Łączna pula to ponad 3 TB. Sumaryczny koszt miesięczny: 23 złote! Płacisz raz - korzystasz przez 13 miesięcy.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Skoro chodzi o działkę to w pierwszej kolejności upewnij się, która sieć najlepiej tam działa. Mój tata na działce ma dobrą jakość tylko Plusa, bo innych przysłania las i np. kapitalna oferta netu od Orange na nic by się tam zdała.
Popieram kolegę. Zalecam jednak z Plusem ostrożność - na mapie może pokazywać dostęp do LTE, a realnie w małych, mniej zaludnionych wioskach czy przedmieściach nadal może królować 3G na skraju z LTE900, wtedy to dopiero urządzenia będą wariować i doprowadzać nas do nerwicy.
Warto sprawdzić na btsearch lokalizację nadajników w okolicy + posiłkować się aplikacjami typu NetMonster.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
zasięgiem się nie przejmujcie, mam router z anteną zewnętrzna. Miejsce jest takie że każdy operator działa ledwo na jedną kreskę w telefonie więc router załatwi sprawę. Bardziej chciałem się zorientować teraz w ofertach starterowych itp bo ostatnio były różne akcje w plusach playach z darmowymi pakietami na start. W plusie chyba nawet były te gigabajty "na zawsze". Czasem lepiej nawet coś skumulować zakombinować i mieć spokój
superfly86: dla nielubiących kombinacji za 299 zł jest starter Orange z RWK kasy oraz no-limitów z 2 TB (2048 GB) internetu też na rok. Wysyłając z tego startera do końca stycznia smsa o treści START na 811 wpada jeszcze 725 GB i wydłużamy/sumujemy te 2 TB o kolejny miesiąc. Do tego 100 GB za pierwsze logowanie numeru w Mój Orange, 6 GB na start + 400 GB za zgody. Łączna pula to ponad 3 TB. Sumaryczny koszt miesięczny: 23 złote! Płacisz raz - korzystasz przez 13 miesięcy.
Dzięki za ten wpis, dokładnie tego potrzebowałem w tym momencie. Zamówiłem prawie w ostatniej chwili ten starter, żeby jeszcze zdążyć przed końcem stycznia, i wszystko bez problemu weszło dokładnie tak, jak opisałeś. Myślę, że dobry interes, zważywszy co się dzieje z ofertą Orange w tym roku.
przemo_one: z umową terminową? Licho. Co po 100 GB? Nieśmiertelne 16 kbps jak za czasów blueconnectów. Są lepsze rozwiązania, niż starodawna oferta w magentowym opakowaniu.
To już OFNK na kartę jest lepsze, masz 1000 GB na cały rok za 0 zł (zero zł słownie). Wystarczy przenieść numer i wysłać 1 smsa.
superfly86: Zasady promocji są jasne: przeniesiesz numer do OFNK i wysyłając smsa ze zgodami na marketing, wpada 1000 GB a konto wydluża się o rok. Czyli masz 0 na koncie, ale 1000 GB na nieco ponad rok. Prosto i łatwo.
DaveX: z reguły tak, u niektórych wysłanie TAK na 80290 przyzna 1000 GB ale na 31 dni, nie na rok, szczególnie gdy smsa wyślesz, gdy masz numer tymczasowy. Zalecam wysłać smsa gdy tymczas zmieni się w docelowy numer z poprzedniej sieci. Jeśli i tym razem ważność bonusu nie ustawi się o rok - należy pilnie to zgłosić doradcy na czacie, mailem lub podczas połączenia z *100.
Pytanie o opisany wyżej Starter Orange 299.
Dają 2T + ewentualne bonusy za zgody i uruchomienie.
Czy są tam ukryte jakieś niuanse? Czy kupuję za 299 i faktycznie bez żadnych doładowań mam te 2TB na rok?
sampler: starter za 299 zawiera 5 zł + rok no-limitów i 2 TB a także 6 GB internetu na start (schodzi w pierwszej kolejności).
Jeśli wyślesz START na 811 to dołożysz 725 GB i dodatkowe 30 dni do rocznej ważności no-limitów i 2 TB, dzięki czemu gadasz, piszesz i masz 2,7 TB na 13 miesięcy. Dodajmy jeszcze 100 GB za pierwsze logowanie w Mój Orange jak i 400 GB po wysłaniu TAK na 80290. Więc zapewniasz sobie swobodny dostęp do neta nawet do 13 miesięcy, zależnie jak szybko zużyjesz łączną pulę ok 3,2 terabajta.