udalo mi sie przejsc do Play na karte 3.0 (*162*30#) i potem potwierdzilem smsem
nastepnie aktywowalem eSIM w appce Play24 - wylaczone WiFi, transmisja danych...
no i nie zainstalowala sie eSIM w danym telefonie, przyszlo potwierdzenie SMS ze proces rozpoczety, PESEL odblokowany itp.
mialem komunikat w aplikacji: "nie udało sięzainstalować karty. Spróbuj ponownie".
potem internet sie skonczyl
Probowalem na telefonie, gdzie byl fizyczny SIM w telefonie.
1. pewnie musze kupic jakis pakiet danych bo inaczej nie dokoncze aktywacji? czy dopiero po 3 godzinach dodam sim? jakis najtanszy pakiet danych w Play na karte 3.0?
2. nastepnym razem najlepiej zrobic zamiast auto-instalacje "instalowac" na innym kodem QR?
3. "Od tego czasu macie 3 godziny na kontakt z Obsługą Klienta, gdyby się okazało, że wymiana nie została zlecona przez Was. Po zleceniu wymiany otrzymacie na maila kod QR, który należy zeskanować telefonem. Po kliknięciu na niego (w wielu telefonach można skanować kod bezpośrednio z aplikacji aparatu) otrzymacie kolejne instrukcje:"
https://blogplay.pl/2022/08/esim-w-play ... -po-kroku/
dalej to aktualne? czy nie?
to jest jakis smieciowy numer wiec tylko probuje

nie bede lecial do salonu jutro
edit
4. ewentualnie jak wlacze jakis pakiet w promocji typu "1200GB przez rok 0 pierwszy pakiet 100 GB przez 30 dni" to mnie potem beda obciazac? czy to byloby bezkarne skorzystanie z pakietu? nie zamierzam nic wiecej doladowywac aktualnie
5. zmienilem na Lubie to i mam wolny internet ale to nie pomaga w dokonczeniu instalacji eSIM w appce (nie minelo jeszcze 3 godziny). Nie wiem czemu nie da sie zainstalowac esim (mial sie zainstalowac automatycznie). Pewnie jak minie 3 godziny od poczatku zabawy to stary sim sie wylaczy i bedzie juz po wszystkim tylko salon

ale to faaaaajne... pewnie lepiej na kod QR. a on pewnie juz nie przyjdzie na maila?