• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 636 z 676
  • 1
  • 634
  • 635
  • 636
  • 637
  • 638
  • 676
 #1186379  autor: OrangowyN
 20 sty 2025, 20:05
darekka pisze:
20 sty 2025, 19:55
możesz mieć ZAWSZE podwojoną ilość GB ale...musisz sobie w aplikacji sam dokupić następny miesiąc(lub kilka na zapas) nie czekając na automatyczne odnowienie
Te 15 gb jakie teraz Orange będzie dawać to nie ma za bardzo czego podwajać

Sama muzyka to Ok 1 gb na 4 godziny słuchania np Spotify
Social media video, You tube, tik tok 4 do 5 gb na jedna godzinę ( przewijanie shortow YT i tiktoka pożera transfer błyskawicznie )

Jeden gigabajt to nie jest dużo w dzisiejszych czasach
 #1186382  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2025, 20:52
OrangowyN: ponowny festiwal marudzenia?
Chcesz więcej neta - zapłać więcej i będzie większa ilość neta. Prosta sprawa. Albo "kierunek nju na kartę" lub FLEX.
Każdy operator w tańszych wariantach pakietowych ma mniej, bo płacisz mało.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186384  autor: neotele
 20 sty 2025, 21:11
Zgadzam się z tym, co sugeruje Karlos.
A dodatkowo chciałbym dodać, że w obecnej ofercie od Orange jest wiele promocji, które, dla chcącego poszukać choćby w tym wątku, pozwalają korzystać z Internetu za nieprzyzwoicie nieduże i b. konkurencyjne koszty. Szukajcie a znajdziecie ;)
 #1186385  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2025, 21:16
Jest też konkurencja, która nie śpi. Dziś Plus podbija stawkę i w ciągu roku gdy będziemy posiadać no-limity już za 40 zł/mc w Plushu lub 45 zł/mc dla Elastycznej i ProstoNaKartę (w tym 3 miesiące za 0 zł, gdy numer przeniesiemy np. z Orange), wpada 12x po 750 GB bezterminowych - łącznie 9000 GB. Szczegóły w wątku o promocjach w Plusie / Plushu, zamieściłem tam regulamin promocji.

To raczej pewne, że pod koniec stycznia Orange może przebić stawkę i dać też 9000 GB (albo więcej) w opcji za 45 lub 50 zł/mc - może to przyćmić zmiany w no-limitach od 3 lutego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186386  autor: biala1991
 20 sty 2025, 21:36
KC-KARLOS pisze:Jest też konkurencja, która nie śpi. Dziś Plus podbija stawkę i w ciągu roku gdy będziemy posiadać no-limity już za 40 zł/mc w Plushu lub 45 zł/mc dla Elastycznej i ProstoNaKartę (w tym 3 miesiące za 0 zł, gdy numer przeniesiemy np. z Orange), wpada 12x po 750 GB bezterminowych - łącznie 9000 GB. Szczegóły w wątku o promocjach w Plusie / Plushu, zamieściłem tam regulamin promocji.
Nie chcę marudzić ale to jest temat o Orange :)

darekka pisze:
20 sty 2025, 19:55
możesz mieć ZAWSZE podwojoną ilość GB ale...musisz sobie w aplikacji sam dokupić następny miesiąc(lub kilka na zapas) nie czekając na automatyczne odnowienie
Podwójny pakiet GB za aktywację NL przez MO nie zostanie zlikwidowany? Coś mi świta, że takie info przewinęło się w którymś komunikacie o nadchodzących zmianach ale może się mylę (mam nadzieję).
 #1186387  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2025, 21:39
biala1991: wiem, chodzi o to, że są osoby, które marudzą, jak Orange daje mało neta. Lekarstwem jest konkurencja lub inne sposoby na dużo neta za niedużo (również u pomarańczki, ciągle o tym piszemy).
Co do zmian w no-limitach promocja z podwojeniem liczby GB za aktywacje usługi w Mój Orange - pozostaje. Gdyby była taka informacja, to byśmy o tym trąbili.

#1186388  autor: rogmaniek
 20 sty 2025, 21:48
KC-KARLOS pisze:
20 sty 2025, 13:36
Z Mój Orange i strony regulaminów wywalono "Za darmo w Orange" i "Numer bez limitu" (numery w którym były aktywne darmówki nadal je mają), nie ma też regulaminu 10 GB bonusu za doładowanie online kanałem własnym Orange.

Właśnie - na razie Numer Bez Limitu działa. Ciekawe, jak długo? ;-) Albo specjalnie to opóźnili lub ktoś zapomniał wyłączyć? Chyba, że jednak tym użyszkodnikom, którzy już mają ten NBL, jednak nie wyłączą. Jedynie, jak sami wyłączymy tę usługę, to już nie będzie możliwości jej ponownej aktywacji. Pożyjemy, zobaczymy, jak długo się to utrzyma ;-)

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
 #1186389  autor: bxx1
 20 sty 2025, 21:54
Może zostawią pakiet za 25 zł.....Mi sie przedłuży za 2 dni ,a chciałem aktywować te za 15 zl cykliczne....tak już nie wróce do niego...
 #1186390  autor: KC-KARLOS
 20 sty 2025, 21:56
bxx1: już raz przesunęli datę zmian, więc 3go będzie koniec.

rogmaniek: usługa może zniknąć po północy albo pozostać. Czekamy.

#1186391  autor: rogmaniek
 20 sty 2025, 22:07
I tak, jeśli chodzi o wybór usług dodatkowych, to Orange przez wiele lat przodował w prepaid, tzw. "W4" i chyba dalej tak jest. Choć, moim zdaniem, ja i tak mam najlepszą taryfę dla siebie z numerem głównym, w pewnej fioletowej sieci ;-)

Dobrze, że pozostawili "Twoje Numery". Choć raz już je wyłączyli, to potem "po cichu" wrócili do tej usługi. Operator coś tam zarobi (jak MTR jest praktycznie zerowy), bo chociaż te 3 zł miesięczne. Użyszkodnik, za dużo nie tracąc, może dalej mega dużo rozmawiać z wybranym numerem, czy nawet numerami. Jak to się mówi - wilk syty i owca cała :lol:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
 #1186393  autor: kazik20
 20 sty 2025, 23:25
rogmaniek pisze:
20 sty 2025, 21:48
Właśnie - na razie Numer Bez Limitu działa. Ciekawe, jak długo? ;-) Albo specjalnie to opóźnili lub ktoś zapomniał wyłączyć? Chyba, że jednak tym użyszkodnikom, którzy już mają ten NBL, jednak nie wyłączą. Jedynie, jak sami wyłączymy tę usługę, to już nie będzie możliwości jej ponownej aktywacji. Pożyjemy, zobaczymy, jak długo się to utrzyma ;-)
No właśnie nie działa już NBL niektórym starym aktywacjom, a działa tylko darmo w sieci. Losowo powyłączali.

A jak z doładowankami? Uziemili okres przejściowy KARLOSA?
 #1186394  autor: KC-KARLOS
 21 sty 2025, 00:44
Działają tylko darmówki w Orange.
Na starterze online wpadło 5 GB + 20 GB za bonus startera online za zasilenie piątki.

#1186454  autor: KC-KARLOS
 22 sty 2025, 10:46
OppNow: tak. Doładowanie za 5 zł to przynajmniej rok na odbieranie. Za 29 zł mamy wydłużenie konta o rok na wykonywanie i odbieranie, a każde takie płatne wydłużenie jest sumowane.

Nie licz na to, że za friko prosto utrzymasz numer, bo to też jest koszt po stronie operatora.

#1186462  autor: KC-KARLOS
 22 sty 2025, 14:58
WAŻNE: Dziś wyłączyli ostatecznie usługę "Za darmo w Orange".

#1186463  autor: Burito
 22 sty 2025, 15:13
OppNow pisze:
22 sty 2025, 10:44
Jak najtaniej utrzymać numer? Jest jakiś sposób bez przenoszenia numeru, żeby przedłużać ważność konta?
Czyli pozostaje przeniesienie numeru do innego operatora i powrót do Orange. RWK wpadnie za darmo na rok i trochę "gigsów", bodajże 1000.
 #1186464  autor: KC-KARLOS
 22 sty 2025, 15:16
Burito: 1100 dokładnie wliczając bonus 100 GB za pierwsze logowanie numeru do Mój Orange.

#1186489  autor: MariuszY
 22 sty 2025, 18:17
@Burito, @KC-KARLOS - nie zapominajcie, że bonus 1000GB jest za wyrażenie zgód marktingowych. W przypadku klienta, który już raz wyraził zgodę na takim numerze bonus nawet po przeniesieniu numeru "tam i z powrotem" może nie wpaść drugi raz. Warto mieć to na uwadze.
 #1186493  autor: KC-KARLOS
 22 sty 2025, 18:34
MariuszY: my jesteśmy kombinatorzy, więc co szkodzi wykorzystać następny numer z innej sieci do OFNK + odpalenie bonusów.
Sam się o tym przekonałem, że stare numery, które domyślnie były aktywne w Orange (niezależnie czy były w nju, Flex czy abo, albo z Orange przeszli do konkurencji i z nim powrócono do OFNK) nie mogły dostać bonusu, bo numer nadal był w logach billingowych operatora.

A propo logów... zauważyliście coś ciekawego w Mój Orange po ostatniej przerwie konserwacyjnej? Pokazywało np. listę 10 numerów, które teraz jest aktywna na koncie MO, a konto wskazywało, że mam ich dużo więcej, bo zaliczało numery należące do mnie, ale w całej sferze Orange (nju, Flex, wygasłe abonamenty). Teraz na liście są wyłacznie numery w OFNK, IOT oraz ZBL. Nie ma też numerów po dawnych abonamentach.

• Strona 636 z 676
  • 1
  • 634
  • 635
  • 636
  • 637
  • 638
  • 676
  • 1
  • 634
  • 635
  • 636