• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #1183918  autor: Uma_Naraka
 08 gru 2024, 20:52
Słuchajcie. Mam pewien problem w OFnK przy udostępniani internetu z telefonu (wcześniej tego problemu nie bylo, przy TM oraz przy plusie rowniez nie występował). Jestem w zasięgu 5g, rzadko korzystam z innego źródła internetu niż z telefonu. Ale czasem go sobie udostępniam na tv czy kompa. Dziś chciałem obejrzeć skoki.

Mimo speed testów w telefonie i pingów 15-16ms, dl 400-500mbs, parametry na udostępnianym urządzeniu były fatalne- 500ms, dl od 0 do 2mbs.

Czy to możliwe że orange blokuje w jakiś sposób udostępnianie internetu na innych urządzeniach gdy źródłem netsnjest telefonu?

Wcześniej tego problemu nie bylo-zaczal się pojawiać od jakiś 3-4 tygodni
 #1186229  autor: a482024
 18 sty 2025, 12:55
Przed chwilą zamieściłem temat o podobnym problemie. Mam to samo. Raz jest lepiej, raz jest gorzej. Za pewne masa innych ludzi też ma ten problem. Jestem ze Śląska, jakby co.
 #1186256  autor: KC-KARLOS
 18 sty 2025, 21:22
Proszę zmienić / ustawić jako nowy obecnie automatycznie aktywny APN "internetipv6" na zwykły "internet". Ustawienie jest skuteczne na telefonach z Androidem. Na iPhone'ach ustawienia są już aktywne i nie wolno ich zmieniać (internetipv6 przy danych komórkowych z telefonu, a przy funkcji hotspotu - APN, użytkownik i hasło mają ustawione słowo "internet").

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1186301  autor: koszalineo941268
 20 sty 2025, 08:50
koszalineo941268 pisze:
18 sty 2025, 14:50
Nie obserwuje takiego problemu u siebie.
A jednak coś obserwuję: na YouTube podatku się reklamy w języku niemieckim, mimo ustawienia lokalizacji i języka polskiego oraz zrestartowania TV. Zaś na smartfonie podłączonym do wifi z ofnk przestał działać wifi calling :/

Zmienili routing czy jak?