Podwyżki podwyżkami, ale trochę tak z grubej rury przywalili podnosząc cenę sms-a z 9gr od razu na 39gr. Czyli rozumiem, że "starzy" klienci na dzień dzisiejszy nie mają żadnej oficjalnej informacji, że w ich przypadku podwyżki wchodzą w życie np. za miesiąc.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
jutek: obecni klienci (aktywacje przed 12.12.2024) mają stawki po staremu, czyli 19 gr za minutę, megabajt i MMSa oraz 9 gr za SMSa.

ale gdzie to wyczytałeś? Zapodaj odpowiedni papier na te teorię, bo może system ma tylko jakieś opóźnienia z taryfą jak w przypadku 5Gpass w Orange i wszyscy (także stare aktywacje) skończymy w drożyźnie w NJU. Przeglądam i nic nie znajduje na njumobile.pl.
Drogo, ale ciągle to połowa ceny w Orange. Teraz jeszcze pozostaje ruch domniemanej likwidacji krótkiego NL w NJU po 1,20zł i jego wielokrotności. Spodziewać się najgorszego? Przecież to marka córka pomarańczy. To cięcia polecą po całości.
Bardzo brzydko, że bez zapowiedzi robią manewry na taryfie, bo planowałem więcej przenieść numerów do NJU i teraz klapa totalna.
Z NJU gadam na sekundy, z Orange puszczam Neta. Wcześniej się brało NL za 1zł w Or. okazyjnie.
NL w NJU jakiś chory nieco bo aktywacja 6zł, czego do tej pory świadomy nie byłem i tylko jeden dzień ważny. http://www.njumobile.pl/b/articles/regu ... _1,2zl.pdf Zasady NL w NJU (1,20-19-29zł) nie są zbyt łatwe do ogarnięcia tak na szybko.
Drogo, ale ciągle to połowa ceny w Orange. Teraz jeszcze pozostaje ruch domniemanej likwidacji krótkiego NL w NJU po 1,20zł i jego wielokrotności. Spodziewać się najgorszego? Przecież to marka córka pomarańczy. To cięcia polecą po całości.
Bardzo brzydko, że bez zapowiedzi robią manewry na taryfie, bo planowałem więcej przenieść numerów do NJU i teraz klapa totalna.
Z NJU gadam na sekundy, z Orange puszczam Neta. Wcześniej się brało NL za 1zł w Or. okazyjnie.
NL w NJU jakiś chory nieco bo aktywacja 6zł, czego do tej pory świadomy nie byłem i tylko jeden dzień ważny. http://www.njumobile.pl/b/articles/regu ... _1,2zl.pdf Zasady NL w NJU (1,20-19-29zł) nie są zbyt łatwe do ogarnięcia tak na szybko.
kazik20: to aktualny cennik dla nowych, od 12.12.2024 > https://www.njumobile.pl/b/articles/cen ... _karte.pdf
Dodatkowo dokumenty "podsumowanie warunków umowy" dla danych starterów również się zdeaktualizowały, ze względu na nowe, podstawowe stawki - zapewne operator wkrótce to "naprawi".
Reszta warunków bez zmian - z drugiej strony będzie łatwiej spełnić warunki usług "nju19" i "nju29" jak również "do 1,20 zł dziennie", wykorzystując mniej jednostek taryfowych do włączenia pakietu usług z limitera wydatków.
1) NJU19
Obecny klient:
minuty: 100 lub 100 MB lub 100 MMSów lub 211 SMSów (zostanie 1 grosz)
Nowy klient:
minuty, SMSy, MMSy, MB: 48 jednostek taryfowych (pozostanie 28 groszy)
2) NJU29
Obecny klient:
minuty, MB, MMSy: 152 (zostanie jeszcze 12 groszy) jednostek lub 322 SMSy (zostaną 2 grosze)
Nowy klient:
minuty, MB, MMSy, MB: 74 jednostki (zostanie 14 groszy).
3) 1,20 dziennie
Obecny klient:
minuty, MB, MMSy: 6 jednostek (zostanie 6 groszy), SMSy: 13 jednostek (zostaną 3 grosze).
Nowy klient:
minuty, MB, MMSy, SMSy: 3 jednostki (zostaną 3 grosze).
Wyliczone przy stawkach 39 gr za 1 jednostkę dla nowych od 12.12.2024.
Obecny klient nadal płaci 19 gr za jednostkę MB, MMS i minutę oraz 9 gr za 1 smsa.
Przypominam o wymienności zużywania środków w ramach danego limitera wydatków.
Dodatkowo dokumenty "podsumowanie warunków umowy" dla danych starterów również się zdeaktualizowały, ze względu na nowe, podstawowe stawki - zapewne operator wkrótce to "naprawi".
Reszta warunków bez zmian - z drugiej strony będzie łatwiej spełnić warunki usług "nju19" i "nju29" jak również "do 1,20 zł dziennie", wykorzystując mniej jednostek taryfowych do włączenia pakietu usług z limitera wydatków.
1) NJU19
Obecny klient:
minuty: 100 lub 100 MB lub 100 MMSów lub 211 SMSów (zostanie 1 grosz)
Nowy klient:
minuty, SMSy, MMSy, MB: 48 jednostek taryfowych (pozostanie 28 groszy)
2) NJU29
Obecny klient:
minuty, MB, MMSy: 152 (zostanie jeszcze 12 groszy) jednostek lub 322 SMSy (zostaną 2 grosze)
Nowy klient:
minuty, MB, MMSy, MB: 74 jednostki (zostanie 14 groszy).
3) 1,20 dziennie
Obecny klient:
minuty, MB, MMSy: 6 jednostek (zostanie 6 groszy), SMSy: 13 jednostek (zostaną 3 grosze).
Nowy klient:
minuty, MB, MMSy, SMSy: 3 jednostki (zostaną 3 grosze).
Wyliczone przy stawkach 39 gr za 1 jednostkę dla nowych od 12.12.2024.
Obecny klient nadal płaci 19 gr za jednostkę MB, MMS i minutę oraz 9 gr za 1 smsa.
Przypominam o wymienności zużywania środków w ramach danego limitera wydatków.

Tak przy okazji. Czy tylko ja mam niższe transfery do 30 megabitów przy ofercie jedno dniowej za 1,20pln? Wcześniej bez problemu w szczycie potrafiło na LTE wyciągać stabilne 60 w obie strony a czasem to i ponad 90/100 bez problemu.
lee: zrestartuj połączenie, aby nr IP się zmienił. Ja w nju19 nie odczuwam spowolnień w 5G n78 Orange.

Jak to jest z przejściem z FREE na NJU? bo już zapomniałem co tu pisano.
Czy twa to błyskawicznie czy nie?I czy straci się środki zgromadzone we FREE?
Czy twa to błyskawicznie czy nie?I czy straci się środki zgromadzone we FREE?
PiotrG-dz: migracja trwa do 24 godzin, trwa w zasadzie od kilkunastu minut do kilku godzin z towarzyszącym chwilowym brakiem zasięgu. NJU ślemy smsem na nr 601. Uwaga: tracimy kasę i wszystkie ustawienia z OFNK.

nju się zamotało z cennikami na swojej stronie. Zamieścili cennik zatytułowany "cennik aktualny dla klientów aktywowanych w nju na kartę do 11.12.2024 r." a w środku ceny podwyższone do 0,39.
PiotrG-dz: nie. SMS kosztuje 79 gr. Polecamy go wysłać, gdy zaciągniesz kredyt w kwocie 2 zł. Po skutecznej migracji ujemne saldo wyzeruje się. Kasy nie trzeba spłacać zasileniem.
Pamiętaj, że po migracji będą obowiązywać stawki cennikowe już te wyższe, czyli 39 gr za każdą jednostkę.
Pamiętaj, że po migracji będą obowiązywać stawki cennikowe już te wyższe, czyli 39 gr za każdą jednostkę.

Mam aktywną ofertę nju na kartę 19zł. Dlaczego nie dolicza mi do limitu wydatków środków wydanych na internet? Tylko zlicza rozmowy i smsy.
WojciechG: taka sytuacja może mieć miejsce w 2 przypadkach:
> zużywanie środków z promocji 2400GB czyli 12x po 200 GB, które schodzą na końcu i nie musi się pokrywać z ważnością usługi-limitera nju19.
> masz wykupiony pakiet 9 GB za 9 zł, ważny 31 dni i też nie musi się pokrywać z ważnością limitera nju19.
> zużywanie środków z promocji 2400GB czyli 12x po 200 GB, które schodzą na końcu i nie musi się pokrywać z ważnością usługi-limitera nju19.
> masz wykupiony pakiet 9 GB za 9 zł, ważny 31 dni i też nie musi się pokrywać z ważnością limitera nju19.

Czy ja dobrze widzę ,że w No limit za 19 zł jest tylko 5,36 GB w UE?Dlaczego w takim razie abonamentowcy np.W Vectrze za 15 zł mają ponad 10 GB?Skąd takie różnice?
Cenę należy podzielić przez 3,55. Cena w Vectrze jest dużo wyższa, to co podałeś jest po zniżkach (teoretycznie powinna być brana kwota ostateczna, ale z korzyścią dla klientów - nie jest).
A dlaczego cenę trzeba dzielić przez 3,55?To jakiś przepis Dyrektywy UE?
Tak - ten przelicznik jest aktualizowany przynajmniej raz w roku. Aktualna wartość to 3,55.
Czy w NJU SMSy utrzymaniowe co 180 dni są darmowe?
PiotrG-dz: tak.
Pamiętaj, że aktywne osoby nie będą musiały ich wgl wysyłać, np. gdy będziesz się co miesiąc zasilał np. 2x po 10 zł na poczet usługi nju19.
Pamiętaj, że aktywne osoby nie będą musiały ich wgl wysyłać, np. gdy będziesz się co miesiąc zasilał np. 2x po 10 zł na poczet usługi nju19.