• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #1185539  autor: mirekK
 07 sty 2025, 20:57
Myślę, że warto wspomnieć o ofercie z sieci OTVARTA
Po przeniesieniu 3 numerów, za każdy płacimy tylko 10 pln !
ocena operatora 4.0 (sam jestem użytkownikiem od kilku lat i nie było jakiś większych problemów) - do promocji może przystąpić abonent tej sieci, ale numery nie mogły nigdy wcześniej w niej egzystować.
https://otvarta.pl/abonament
co miesiąc trzeba opłacać, zatem ważność konta przedłuża się automatycznie
nolimit: rozmowy + sms + mms
20 GB
Celowo opisałem ją jak ABO/KARTA z racji b.krótkiego 1 miesięcznego okresu wypowiedzenia, który jest nie współmierny do tradycyjnych długookresowych umów. Działa praktycznie jak prepaid z jedyna różnicą, że płaci się po, a nie przed.

Kolejna pod wzgl opłacalności to:

NJU za 19 pln
ocena operatora tylko 3.3
https://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte/19
ważność bezterminowa
nolimit: rozmowy + sms + mms
20 GB + 599 GB (na start, ale tradycyjnie nie podano ile ważne) + 2400 GB po osiągnięciu limitu wydatków na usłudze za 19 zł (też nie podano ile ważne)

Co o nich myślicie ? Ktoś może przenosił się ostatnio ?
 #1185591  autor: PiotrG-dz
 08 sty 2025, 18:36
Otvarta działa na Plusie a mam tam kartę(Plush) i wyspowo w mniejszych miejscowościach gdzie jest 5G net działa. 3x lepiej niż w moim 80tys mieście.
A dlaczego NJU oceniasz tylko na 3.3? Przecież Orange ma więcej nadajników niż PLUS.
 #1185592  autor: KC-KARLOS
 08 sty 2025, 18:39
...bo rozdają dużo internetu na krótki czas? Albo ocena wzięta z innego serwisu, który "porównuje" oferty? Zamiast wierzyć tym serwisom, które zgarniają prowizję za zamówienie oferty na ich stronach, polecam u nas się zapytać, gdzie dużo wiemy o ofertach i je przetestowaliśmy w szerszym zakresie, niż suche info z serwisu.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1185626  autor: mirekK
 09 sty 2025, 10:21
Ososobiście od kiedy mam urządzenie 5G też zauważyłem znacznie lepsze prędkości i stabilność w dużej aglomeracji jeśli chodzi o Otvartą i Plus. LTE jest przytkane.
Ocena jest z https://komorkomat.pl/operatorzy/ i bardzo pokrywa się ze opiniami moimi i moich znajomych.
Oczywiście zgadzam się z KC-Karlos telepolis jest niezastąpione i bardziej obiektywne do takich weryfikacji, zwłaszcza kiedy chodzi o szczegóły i każdy BOK tradycyjnie rozkłada ręce.
 #1185628  autor: KC-KARLOS
 09 sty 2025, 10:44
mirekK: zgadzam się, dzięki temu, że mamy rozwój 5G i posiadamy takie urządzenie, uciekamy trochę od problemu przytkanego LTE, które występuje w każdej sieci w wielu rejonach kraju, nawet u mnie, w mieście turystycznym.
Owszem, mogę pochwalić Plusa, ze względu na przeważnie stabilne działanie w ich sieci 5G (szkoda, że tylko w wybranych miastach, bo na wsiach możemy mieć w banku pewny sygnał 3G bądź LTE900), ale tym, na którym zależy na dużej ilości GB/TB i szybkości sieci, Plusa i ich wirtualnych nie wybiorą, bo jest 2-3x wolniejszy i każde testy to potwierdzają, nie tylko od Ookli / Speedtest.pl / RFBenchmark i innych.
Zanim wybierzemy ofertę - testujemy sieć na zwykłym starterze (każdy ma internet na start), bo to najlepsza możliwość, aby utrwierdzić się w wyborze oferty w różnych warunkach. A wiele osób robi odwrotnie, mając później pretensje.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟