• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 618 z 676
  • 1
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • 676
 #1184885  autor: KC-KARLOS
 30 gru 2024, 10:55
rrr74: nie da się inaczej, niż AKT31 na 811 za 9 zł. No chyba, że w tym czasie pojawi się promocja specjalna dająca GB na saldzie "dodatkowy bonus". Bądź czujny.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1184896  autor: koszalineo941268
 30 gru 2024, 12:53
rrr74 pisze:
30 gru 2024, 09:35
Pytanko! Idzie w jakiś sposób przedłużyć pakiet dodatkowego bonusu GB tego z Balonów, Andrzejek, Barbórek itp. płacąc mniej niż 9zł? (SMS o treści AKT31 pod bezpłatny numer 811)
Da się
SMS-em START365 na numer 8002 + reklamacja
https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99 ... 93#U417393
 #1184897  autor: KC-KARLOS
 30 gru 2024, 13:01
koszalineo941268: proszę nie wprowadzać w błąd.
START365 na 8002 wydłuża KG + saldo BIZD (Bonus Internetowy Za Doładowania). Nie wydłużysz nim salda "Dodatkowy bonus" - od tego jest AKT31 na 811 (za 9 zł o 31 dni). Regulamin > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 04308cc460
Polecam poczytać punkt 11 regulaminu. Już po przeczytaniu tego punktu "doradca" nie miał prawa ręcznie wydłużyć tego salda.
Poza tym te saldo na baardzo długo może zostać wydłużone promocyjnym pakietem GB, przyznawanym po zgłoszeniu awarii internetu stacjonarnego w Mój Orange.

Ten przypadek opisany w Nasz Orange traktujmy jako jednorazową ciekawostkę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1184912  autor: fredoslaw
 30 gru 2024, 18:06
Mały update z mojej strony, trochę męczyłem bułę że mi to 5G nie chce się odpalić. Po drugiej reklamacji działa. Okazało się... że nie byłem w OFnK, mimo że *124*# tak mnie informowało, tylko tak naprawdę z jakiegoś powodu byłem w Smart od początku (kartę kupiłem przy okazji Grunwald 1410 w bodajże 2017). Przełączyli mnie na Free (bonusy zachowane) i odpalili 5G passa do 2099 roku.
 #1184917  autor: kazik20
 30 gru 2024, 21:08
Ale te orange niechlujne się zrobiło. Regulamin rejestracji SIM znam, ale 2 dni zostało do przeterminowania starterków, więc działam. Połowe puszczam po rejestracji przez bank, a połowe przez tylko włożenie w urządzenie. I co?.. ...a no żadnego komunikatu co dalej system nie proponuje.
Niby zarejestrowało, ale zero info na stronie, że "masz od teraz jeszcze 31 dni na aktywacje ostateczną SIMki w urządzeniu" lub po wsadzeniu SIM bez rejestracji w modem widzę, że znalazł sieć, ale żadnego smsa, że się powiodła aktywacja techniczna, że witamy nowego w sieci i że teraz zarejestruj swą karte w ciągu 31 dni takim a takim sposobem, więcej czytaj na stronie orange.pl. Hmmm nie mam teraz pewności czy odpali w nowym roku to, bo wiadomo, że nie chce wszystkiego naraz aktywować. Tylko odroczyć maksymalnie.

Kiedyś pamiętam przychodziły jakieś tam smsy co i jak. Teraz czekam długo i nic. Wysłałem tylko komende pod 364 to odpowiedziało, że karta niezarejestrowana jeszcze. Uznaje to więc za powodzenie aktywacji technicznej bez rejestracji.

Ryzyka aktywacji wogóle po kompletnym przeterminowaniu się nie podejmuję, bo ostatnimi latami nie bardzo słychać o udanych przypadkach. Choć o dawnych się czytało - nawet aż 2 lata odroczenia.

==============
Odnośnie zmian w NL. Wspomnienie dobrych zmian w Orange sprzed kilku laty: https://biuroprasowe.orange.pl/blog/roz ... pakiet-gb/ Cytuje: "zależy nam, żeby każdy klient w Orange na kartę mógł pozwolić sobie na nielimitowane rozmowy..." Czyli wynika z tego, że dawniej już było tylko długie NL i się nie rozdrabniali. Teraz się znowu cofają do poprzednich epok i w wielu aspektach oferty. Heh, może historia zatoczy koło kilka razy i jeszcze wrócą i przelewy sms i tania minuta i krótkie NL?

W końcu przysłali sms "Cieszymy sie, ze chcesz korzystac z Orange na karte. Wejdz na: www.orange.pl/dokumenty" więc chyba wszystko OK. Teraz oczekuję spełnienia warunków 31 dni odroczenia pełnej aktywacji.
 #1184953  autor: zulu144dwa
 31 gru 2024, 17:29
kazik20 to trochę póżno aktywowłeś, a możę przegapiłeś kilku dniową promocję 1000GB za zgody do 15.12.2024, bo nic lepszego w tym roku nie było dla nowych startówek.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1184968  autor: darekka
 01 sty 2025, 10:24
Od 2 stycznia do 31 stycznia można będzie aktywować darmowy 5dniowy nolimit z 5GB
WYMODEROWANO LINK

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1184972  autor: biala1991
 01 sty 2025, 12:33
KC-KARLOS pisze:
30 gru 2024, 13:01
koszalineo941268: proszę nie wprowadzać w błąd.
START365 na 8002 wydłuża KG + saldo BIZD (Bonus Internetowy Za Doładowania). Nie wydłużysz nim salda "Dodatkowy bonus" - od tego jest AKT31 na 811 (za 9 zł o 31 dni). Regulamin > https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 04308cc460
Polecam poczytać punkt 11 regulaminu. Już po przeczytaniu tego punktu "doradca" nie miał prawa ręcznie wydłużyć tego salda.
Dlaczego nie miał prawa? W MO są widoczne dwa bonusy GB: Bonus internetowy za doładowania i Dodatkowy bonus, oba mają w nazwie bonus a zgodnie z regulaminem przedłużeniu podlegają bonusowe GB/bonusowe środki na internet, nie ma nigdzie słowa o tym, że to ma być konkretnie bonus za doładowania. Linkowany przez Ciebie regulamin dotyczy promocyjnych GB a nie bonusowych.
Cytuję:
"Więcej czasu na promocyjne gigabajty" to usługa promocyjna (dalej "Usługa") dostępna dla Abonentów oferty Orange na kartę. W ramach Usługi Abonent ma możliwość odpłatnego przedłużenia ważności zgromadzonych promocyjnych środków na Internet w Polsce (dalej "Promocyjne Gigabajty").

Jeśli masz jakieś Promocyjne GB to możesz je przedłużać sposobem podanym w tym regulaminie :D moja aplikacja pokazuje (pokazywała) Dodatkowy bonus a nie Promocyjne GB i kupując usługę za 29zł ten bonus też powinien być przedłużony na rok.

Pkt. 11 regulaminu "Więcej czasu na promocyjne gigabajty" stanowi, że smsem pod 811 za 9zł nie można przedłużyć bonusa za doładowanie, takiego zastrzeżenia nie ma w regulaminie "Przedłużenie ważności konta głównego i GB", gdzie sms pod 8002 w cenie 29zł oferuje przedłużenie bonusa GB a definicję bonusa spełnia zarówno Bonus za doładowanie jak i Dodatkowy bonus.
 #1184978  autor: KC-KARLOS
 01 sty 2025, 16:10
biala1991: ile razy mamy tłumaczyć jak te salda działają? To droga wyjątku, że ktoś dostał wydłużenie ważności salda "dodatkowy bonus", który i tak schodzi jako pierwszy i nie daje szerszego pola do wydłużenia tego salda w inny sposób, niż za 9 zł oraz zgłoszenie awarii internetu stacjonarnego.
To żadna nowość, że operator pokracznie pisze regulaminy, aby osoba nie znająca w pełni oferty, była zakłopotana. Pomarańczka nie jest w tym jedyna. Mam wymienić przykłady?

Sprawę ułatwia fakt, że te saldo "dodatkowy bonus" nie jest stosowane często.
Jutro wejdzie promka NL+5GB na 5 dni, która na salda "Dodatkowy bonus" nie będzie mieć wpływu.

#1184982  autor: kazik20
 01 sty 2025, 16:59
Starterków miałem nadmiar poprostu. Kilkoma TB za zgody już się obłowiłem wystarczająco i to na starszych kartach. Zresztą myśle, że operator akcje będzie powtarzał więc jeszcze się zdąży załapać na kolejne TB na tych starterkach.

Taka obserwacja: przy aktywacji technicznej SIM, a dopiero po jakimś czasie rejestracja, MO wykazuje stany zmienione, czyli, że ważność KG liczy się już od aktywacji technicznej, a nie faktycznej pełnej aktywacji w sieci. Co ciekawe bonus 6GB na start liczy się od pełnej aktywacji czyli od terminu rejestracji.

Mam jeszcze karty tylko zarejestrowane. Aktywacja odroczona. Zobaczymy co wykażą za 30 dni i czy zadziałają wogóle.
 #1184984  autor: biala1991
 01 sty 2025, 17:12
KC-KARLOS pisze:
01 sty 2025, 16:10
biala1991: ile razy mamy tłumaczyć jak te salda działają? To droga wyjątku, że ktoś dostał wydłużenie ważności salda "dodatkowy bonus", który i tak schodzi jako pierwszy i nie daje szerszego pola do wydłużenia tego salda w inny sposób, niż za 9 zł oraz zgłoszenie awarii internetu stacjonarnego.
Nie musisz mi tłumaczyć jak to działa w praktyce, bo doskonale o tym wiem. Odnoszę się do tego co jest zapisane w regulaminie usługi "Przedłużenie ważności konta głównego i GB", z którego wynika, że cytuję:
"Abonent ma możliwość odpłatnego przedłużenia ważności środków zgromadzonych na Koncie Głównym oraz bonusowych środków na Internet".
Czy w którymkolwiek punkcie tego regulaminu widzisz zapis, że przedłużenie dotyczy wyłącznie Bonusa za doładowanie a nie dotyczy Dodatkowego bonusa? Nic takiego nie ma, regulamin mówi ogólnie o bonusie internetu/GB a to oznacza, że system działa nieprawidłowo przedłużając tylko jeden bonus i nie przedłużając drugiego, co daje nam podstawy do reklamacji, więc nie wprowadzaj w błąd, że doradca nie miał prawa przedłużyć ręcznie Dodatkowego bonusa, bo miał nie tylko prawo ale i obowiązek.

Twoich "złotych" rad, że Dodatkowy bonus można przedłużyć zgłaszając awarię internetu stacjonarnego to aż szkoda komentować, bo po pierwsze trzeba mieć ten internet stacjonarny a po drugie ten internet musi mieć akurat awarię.
 #1184986  autor: KC-KARLOS
 01 sty 2025, 17:26
biala1991: daruj sobie te ostatnie zdanie.
Przybliżyłem tylko potwierdzoną sytuację, gdzie "dodatkowy bonus" może zostać wydłużony praktycznie bezterminowo.

Tak, jak pisałem: te środki są rzadkie i częściej otrzymasz GB na saldzie BIZD, a ręczne wydłużenie salda DB to wyjątkowa wola "doradcy" i raczej się nie powtórzy. A dobrze wiesz, że ta tak hojni nie są, gdy masz kłopoty z no-limitami czy innymi opcjami promocyjnymi - zamiast z automatu przyznać to co Tobie się należy, każą składać reklamacje, albo na czacie kończą z Tobą bezczelnie rozmowę.

#1184990  autor: biala1991
 01 sty 2025, 17:50
To, że na czacie są bezczelni to fakt, dlatego trzeba mieć oparcie w regulaminie a w tym wypadku wbrew temu co twierdzisz podstawa do reklamacji jest. Ja sama wczoraj zgłosiłam ale niestety przedłużanie w ostatni dzień działania bonusowego pakietu to nie jest dobry termin i konsultant mógł mnie zbyć pod pretekstem, że zgodnie z regulaminem czas aktywacji usługi wynosi do 24 godzin (wiadomo, że to kit).
Dzisiaj czat jest nieczynny a jutro pewnie nie będę miała czasu zawracać sobie tym głowy ale korci mnie, bo wczoraj mnie podkurzyli standardową formułką, którą pewnie kończą każdą rozmowę: "Cieszę się, że moja pomoc była skuteczna".
Co za tupet, zbycie klienta nazywać skuteczną pomocą :D
 #1184991  autor: macqmacq
 01 sty 2025, 18:00
biala1991&KC-KARLOS
Moi drodzy! W nowym roku dajcie w pierwszym jego dniu trochę na wstrzymanie ;)
Niemniej w temacie tych nieszczęsnych GB z przegródki "Dodatkowy bonus", to przyznaję rację biała1991. Niestety skoro operator orange nie umie pisać regulaminów ze zrozumieniem, to niech cierpi. Ja akurat mam na tyle GB z różnych innych starterów i promocji oraz światło orangowe, więc nie będę tego reklamować. Jednak dla innych, którzy nie mają takich możliwości, to reklamacja, jak najbardziej wskazana ;)
 #1185002  autor: koszalineo941268
 01 sty 2025, 19:19
Moim zdaniem @biala1991 ma rację. Siła logicznej argumentacji podparta zapisano umownymi. Bez emocji i interpretacji. Fakty i cytaty. Prosto i z sensem. Chciałbym, żeby tylko tak rzeczowi ludzie pisali regulaminy lub pracowali w bok lub dziale reklamacji.
 #1185021  autor: xprox3000
 01 sty 2025, 23:05
Panowie jak teraz najtaniej wydłużyć okres no limit? Pozostało mi 46 dni. GB starczy ale chcę mieć 5g

1. Czy najtańsza opcją to 35zl na 32 dni?
2. Ile wtedy dochodzi GB eu?
  • Strona 618 z 676
  • 1
  • 616
  • 617
  • 618
  • 619
  • 620
  • 676
  • 1
  • 616
  • 617