Również polecam te same modele co Przemek, chociaż może beż tego Siemensa

Co do Motki, to stanowczo odradzam. Mój siostrzeniec miał ten model. Na pierwszy rzut oka wszystko było ładnie, pieknie... Trzeba przyznać, że zrobiony jest z bardzo przyjemnych w dotyku materiałow i ogólnie prezentuje przyzwoicie. Do tego świetnie gra mp3 przez głośnik, jest tam funkcja wibracji, która podbija bass, odśc avangardowo to brzmi, ale działa bardzo fajnie. I nie miałbym nic przeciwko (pewnie sam bym go kupił) gdyby nie dwie zasadnicze sprawy. Motorole mają strasznie zagmatwane menu, zanim tam człowiek coś znajdzie, to prędziej głupoty dostnie. Szczególnie niektóre opcje sa poukrywane i trzeba "głęboko" szukać. Jednak najważniejszą wadą jest... szybkośc pracy całego telefonu. Zanim tam sie włączy odtwarzacz, to można zrobić dużo innych rzeczy, zupełnie jak z reklamami w niektórych stacjach, zrobisz kawe, skoczysz do toalety, wrócisz a filmu nadal nie ma... Nawet Symbiany działa 2-3 razy szybciej niż ta Motka... O inych wadach jak ładowanie nie wspominam,bo nie miałem tego modelu, bawiłem się nim może 2-3 godziny... Szkoda, że nie chcesz Nokii 6230i, ten telefon jest serio bardzo dobry... No cóż, można wymienić również SE K700i, ale tam nie ma kart, choć nie napisałeś dokładnie, czy chodzi Ci o słuchanie muzyki czy tylko dzwonki mp3... Niby sa czasem te problemy z joy'em, ale nie zawsze

No i radio jest...