Ale te orange niechlujne się zrobiło. Regulamin rejestracji SIM znam, ale 2 dni zostało do przeterminowania starterków, więc działam. Połowe puszczam po rejestracji przez bank, a połowe przez tylko włożenie w urządzenie. I co?.. ...a no żadnego komunikatu co dalej system nie proponuje.
Niby zarejestrowało, ale zero info na stronie, że "masz od teraz jeszcze 31 dni na aktywacje ostateczną SIMki w urządzeniu" lub po wsadzeniu SIM bez rejestracji w modem widzę, że znalazł sieć, ale żadnego smsa, że się powiodła aktywacja techniczna, że witamy nowego w sieci i że teraz zarejestruj swą karte w ciągu 31 dni takim a takim sposobem, więcej czytaj na stronie orange.pl. Hmmm nie mam teraz pewności czy odpali w nowym roku to, bo wiadomo, że nie chce wszystkiego naraz aktywować. Tylko odroczyć maksymalnie.
Kiedyś pamiętam przychodziły jakieś tam smsy co i jak. Teraz czekam długo i nic. Wysłałem tylko komende pod 364 to odpowiedziało, że karta niezarejestrowana jeszcze. Uznaje to więc za powodzenie aktywacji technicznej bez rejestracji.
Ryzyka aktywacji wogóle po kompletnym przeterminowaniu się nie podejmuję, bo ostatnimi latami nie bardzo słychać o udanych przypadkach. Choć o dawnych się czytało - nawet aż 2 lata odroczenia.
==============
Odnośnie zmian w NL. Wspomnienie dobrych zmian w Orange sprzed kilku laty:
https://biuroprasowe.orange.pl/blog/roz ... pakiet-gb/ Cytuje:
"zależy nam, żeby każdy klient w Orange na kartę mógł pozwolić sobie na nielimitowane rozmowy..." Czyli wynika z tego, że dawniej już było tylko długie NL i się nie rozdrabniali. Teraz się znowu cofają do poprzednich epok i w wielu aspektach oferty. Heh, może historia zatoczy koło kilka razy i jeszcze wrócą i przelewy sms i tania minuta i krótkie NL?
W końcu przysłali sms "Cieszymy sie, ze chcesz korzystac z Orange na karte. Wejdz na:
www.orange.pl/dokumenty" więc chyba wszystko OK. Teraz oczekuję spełnienia warunków 31 dni odroczenia pełnej aktywacji.