• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 144 z 159
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 159
 #1184541  autor: KC-KARLOS
 20 gru 2024, 17:05
Liberty czyli spółeczka GPP (Grupy Polsat Plus), która jest dealerem punktów PB / Plusa. Reklamacja? Dodaj skargę i to srogą.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1184544  autor: Ron
 20 gru 2024, 17:46
Tak Liberty czyli Plus org, dlatego moje zaskoczenie. Skarga jest w Reklamacji. Tryb przyśpieszony już przekazany dalej. Nie chodzi o te 12.30, a usilne wciskanie abonamentu. Strate czasu i wymuszenie 12.30, gdzie MNP na karte jest bezplatne. Zasada. A forma zemsty pracownicy :shock:
Aha i dodam, że nic nie załatwiłem. :?
 #1184559  autor: KC-KARLOS
 20 gru 2024, 20:34
Ron: wciskanie abo to ich OBOWIĄZEK, aby dorobić do pensji (tak jest wszędzie). 12,30 nienależne - owszem - to jest niedopuszczalne, jeśli mamy przenieść numer na kartę Plusa z nową SIMką, która jest za free.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1184689  autor: twardyszczotek
 23 gru 2024, 18:20
plus... przeniesione z rbm... włączone bl i 6400gb... tu się żyje, tu się oddycha... rbm wyłączył się o północy, plus włączył się o 2 w nocy... doczytałem się o 5zł za utrzymanie numeru... czyli muszę doładowywać po 6zł co 60 dni, żeby mieć działający internet? jak liczą ten miesiąc? 30dni*24godziny*60minut?
 #1184694  autor: MariuszY
 23 gru 2024, 19:25
@twardyszczotek: opłata za utrzymanie numeru jest pobierana jeżeli w ciągu 30 dób (720 godzin) nie wykonasz żadnej płatnej aktywności. Korzystanie z pakietu BL, czy nawet z internetu w ramach promo 6400, już po wygaśnięciu BL zwalnia z opłaty. Pilnuj żeby taką aktywność mieć i jesteś wolny od opłat :wink:
Internet z promo 6400GB to tzw. "wieczyste" - w praktyce działa dopóki masz wychodzące, nawet przy 0zł na koncie. W Plushu musisz pod koniec ważności konta wykupić Plush Ważny Rok (za 10zł).
 #1184817  autor: MariuszY
 28 gru 2024, 16:19
@bombelos: Obawiam się, że przepadnie, choć:
1. co nie jest zabronione to jest dozwolone - regulamin promocji nie zabrania zmiany taryfy i nic nie mówi o skutkach takowej zmiany,
2. regulamin jest wspólny dla trzech taryf (Prosto, Elastyczna, Plush), więc mówi o jednej i tej samej promocji, i zmiana taryfy nie powinna promocji dezaktywować...
Jednakże:
1. jestem przekonany, że możesz próbować takiej zmiany, lecz o swoje przyjdzie tobie walczyć reklamacjami,
2. Polkomtel zawsze może "zamknąć ci usta" jeśli "wieczyste" gigabajty zacznie traktować zgodnie z regulaminem, czyli znikną przy braku odnowienia pakietu BL.
Jeśli (jak myślę) odpaliłeś jakieś promocyjne gigabajty np. z Miesiąc za darmo to odpuść sobie sknerstwo i wydłuż odpłatnie ważność konta w Elastycznej lub ruszaj z kolejnym starterem. Ja na bazie tej samej promocji (ale innych starterów) mam 2 numery po 1400GB, każdy ważny 2 lata i po koszcie przedłużenia tego niespełna 20zł za numer (w praktyce mniej, bo część kasy odzyskałem).
 #1184854  autor: twardyszczotek
 29 gru 2024, 14:30
@MariuszY: ale jak ważny 2 lata na nowym starterze? ja przeszedłem do prosto na kartę, 3 miesiące za 0zł (btw widział ktoś regulamin, że 3 miesiące darmo), odpalony bl, odpalone 6400gb... wpadnie mi 1900gb (może 2400gb) no ale jak doładuję za 5zł to wydłużę o rok a nie o 2 lata.
 #1184855  autor: KC-KARLOS
 29 gru 2024, 14:39
twardyszczotek: 2 lata to masz na odbieranie, gdy zablokują się wychodzące.
Przy wychodzących nie ma kumulacji ważności przy standardowym doładowaniu konta na taryfie Prosto Na Kartę. Można ważność wychodzących wydłuzyć, korzystając z promocji "Ważne Konto" dostępnej w każdej taryfie i łączyć ją z korzystnymi opcjami wydłużającymi wychodzące - czyli przy promocji "Plush Ważny Rok" za 10 zł jednorazowo czy RWK w ramach promocji na taryfie PNK (Prosto Na Kartę). Przy taryfie Elastyczna nie ma takich opcji, więc trzeba wysłać w ramach promocji "Ważne Konto" smsa na numer 80009 o treści 365 płacąc za to 29 zł (tak jak wspominałem działa to też w PNK i Plushu). Wysłanie smsa powoduje dodanie do bieżącej daty i godziny ważności wychodzących (pod *100#) wykupioną ilość dni. Za wydane 5 zł dorzucasz 10 dni ważności konta, za 15 zł doliczasz 30 dni, a za 29 zł to 1 rok czyli 365 dni. Wielokrotna ilość smsów i pobranie stosownej kasy za usługę, powoduje skumulowanie ważności pod kodem *100#, a to umożliwia wykorzystywanie bezterminowych GB z promocji 6400GB.

#1184865  autor: KC-KARLOS
 29 gru 2024, 18:16
twardyszczotek: na tej taryfie RWK ustawiane jest od dnia doładowania.

#1184868  autor: bombelos
 29 gru 2024, 19:24
MariuszY Dzięki.
Zgadza się. Doładowałem 10 by dostać 400 GB doładowałem dwie 6 i odpaliłem promocje 2 w 1 ale widzę ze nie mam 30 dni ważność zgodne z regulaminem. Jutro będę pisał z konsultantem. No i dzisiaj trach brak neta bo skończyła sie ważność co do sekundy 😁 i kolejne doładowanie 6. Muszę policzyć i jak najmniej doładować by odzyskać co mam na koncie bo czeka mnie jeszcze przeniesie właściwego nr z Orange ale na to mam jeszcze 80 dni do neta.
 #1184888  autor: MariuszY
 30 gru 2024, 11:26
bombelos pisze:MariuszY Dzięki.
...bo czeka mnie jeszcze przeniesie właściwego nr z Orange ale na to mam jeszcze 80 dni do neta.
Przenosisz kolejny numer do Plusa/Plusha? Kiedy? Jaka taryfa?
bombelos pisze:MariuszY Dzięki.
Doładowałem 10 by dostać 400 GB doładowałem dwie 6 i...
I w sumie jeśli zarejestrowałeś się do promo "4 doładowania i gratis" to masz już 3 doładowania zrobione i za kolejne, nie niższe niż 6 zł, dostaniesz 10 zł na konto promocyjne, a zatem powinno wystarczyć na odnowienie promocji niższą kwotą (właśnie o te 10zł). Pamiętaj że promocyjne złotówki mają 30 dni na wykorzystanie, więc nie spiesz się z doładowaniem i... pisz szczegółowo co masz i co robisz, bo zgadywanie jaką taryfę, jaki starter, jakie usługi ma ktoś raczej nie służy zrozumieniu sytuacji i określeniu najkorzystniejszej ścieżki postępowania :wink:
 #1184908  autor: MariuszY
 30 gru 2024, 16:44
twardyszczotek pisze:
29 gru 2024, 14:30
@MariuszY: ale jak ważny 2 lata na nowym starterze?
Mi znudziło się jeżdżenie po salonach, gdzie połowa z nich kombinuje jak nie przenieść numeru na kartę, więc kupiłem 2 startery Elastycznej z promo 100zł (było już o tym na forum). Za kasę z promo odpaliłem 1 miesiąc BL (+ promo 6400GB) oraz wydłużyłem ważność konta dwukrotnie, czyli o 2 lata i nawet coś jeszcze zostało. Otrzymałem 900GB regulaminowo + 500GB drugiej transzy z błędu systemu = 1400GB. Jedyny szkopuł jest taki, że system Plusa nie pobiera kasy za przedłużenie z konta promo jeśli na koncie głównym nie ma ekwiwalentu z doładowań, więc... Doładowałem brakującą kwotę i system już łyknął przedłużenie z konta promocyjnego. Resztę kasy (tej z konta głównego) przelałem usługą Teleprzelew na inne numery (np. Plusha, który chciałem też przedłużyć). Jeśli to dobrze zgrać w kwotach i czasie można naprawdę wiele wyciągnąć (jest jeszcze promo 4 doładowania i gratis), np. za niewiele większy koszt przedłużenie do 3 lat lub kolejny pakiet BL.
Zainteresowany :?: Główkuj i działaj, i... traf wspomniany starter :wink: Nie jest łatwo. Ja swoje wyrwałem w małej gminnej placówce PP.
 #1184919  autor: bombelos
 30 gru 2024, 23:55
MariuszY pisze: Przenosisz kolejny numer do Plusa/Plusha? Kiedy? Jaka taryfa
Do 60 dni bo tyle mam ważność konta w Orange.
Chyba do plush bo zależy mi na dużej ilości GB .
Taryfa Plus elastyczna.
Tak jeszcze jedno doładowanie za 6 i dostanę 10pln.
Problem mam z ważności konta bo nie wydłużyło mi po aktywacji promocji 2 w1 do 30 dni.
Dziś złożyłem reklamacje (choć nie dostalem zadnego potwierdzenia , mam tylko dostać odp na mejla - dziwna polityka) maja mi dać znać do 30 dni co mnie zmusza do wydłużenia konta.
Aktualnie ma jeszcze 4 dni ważne. Doładuje 6 to dojdzie kolejne 5 dni potem aktywuję 10 dni za 5pln i moze rozpatrzą reklamację. Bo następny pakiet wlacza sie 25.01
Jak to jest możliwe że masz no limit a konto nie jest ważne.
 #1184923  autor: MariuszY
 31 gru 2024, 10:01
bombelos pisze:
30 gru 2024, 23:55
MariuszY pisze: Przenosisz kolejny numer do Plusa/Plusha? Kiedy? Jaka taryfa
Chyba do plush bo zależy mi na dużej ilości GB .
Taryfa Plus elastyczna.
To Plush czy Plus Elastyczna?
3 miesiące za darmo po przeniesieniu działają w opcji Nowy Plush oraz Plus Elastyczna na kartę i w każdej uruchomisz 6400GB (krótki czas dawała się też uruchomić w Prosto na kartę, ale obecny cennik > https://api.plus.pl/file/regulations_lp ... _28_11.pdf wykluczył tę taryfę). Problemem jest automatyczna aktywacja promocji, która często gęsto nie wchodzi i znowu konieczna jest reklamacja. W Plushu taniej wyjdzie przedłużenie ważności konta do roku.
 #1184924  autor: KC-KARLOS
 31 gru 2024, 10:25
MariuszY: Prosto Na Kartę też wchodzi z tą promocją reklamacyjnie, gdyż dokumenty nie są precyzyjne (RUKE nie przewiduje taryfy Prosto Na Kartę w promocji 100%, z kolei regulamin promki 100% obejmuje tą taryfę).

#1184928  autor: KC-KARLOS
 31 gru 2024, 10:52
boggio: od 10 listopada 2024 roku pakiety, promocje i usługi włączamy smsem na nr 2601 - czyli jak w ofertach abonamentowych Plusa.
W przypadku promocji "Plush Ważny Rok", wysyłasz darmowego smsa o treści KUPUJE PLUSHWAZNYROK na 2601.

• Strona 144 z 159
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 159
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144