• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1180913  autor: babciagienia1p
 08 paź 2024, 18:04
@neotele
Poszło gładko. Wszystkie zaplanowane punkty przegłosowane i przyjęte. Jedyna różnica, w stosunku do wczorajszego NWZA ZE PAK, to sprzeciw, do wszystkich uchwał, pełnomocników Tobiasza. Z rozpędu zgłosili sprzeciw również do zakupu działki od miasta. Ciekawe...
Poszli po rozum do głowy? Czytają nasz wątek? He, he...

Kolejne kroki - wpis do KRS-u i powołanie nowego zarządu. Sądzę, że nawet firmy ochroniarskie na tym nie zarobią...

https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/ ... sa-solorza
https://grupapolsatplus.pl/sites/defaul ... waly_0.pdf
https://grupapolsatplus.pl/sites/defaul ... jpc_tc.pdf

@PiotrG-dz
O proszę! Dzięki za przypomnienie. To była dopiero historia!
Nie było chyba dużej kancelarii prawnej w Polsce, która nie zarabiałaby na tej epopei.
Tutaj będzie szybciej. Nie ma udziałów państwa. Chyba, że w spółkach z rajów podatkowych są jakieś trupy...

Do tego, w przypadku Elektrimu, wchodziła w grę upadłość, Universal i związki z FOZZ-em.
 #1183803  autor: KC-KARLOS
 06 gru 2024, 20:49
Elegancko, przynajmniej jeden z numerów uratowałem przed wyłączeniem, włączył się GO L zawieszony, 5 zł ekstra za zgody, a za pozostałe 30 (promocyjne) włączyłem RWK.
W sumie ta promka mocno opóźni tegoroczny sezon nielimitowanego internetu na święta...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1183864  autor: nexum
 07 gru 2024, 21:14
KC-KARLOS pisze:
06 gru 2024, 20:49
W sumie ta promka mocno opóźni tegoroczny sezon nielimitowanego internetu na święta...
Trochę dziwne, bo w tamtym roku nielimitowany był jakoś na samym początku grudnia i na Mikołajki też były podwojone doładowanie, więc nic się nie opóźniło.
Ciekawe jak to w tym roku wypadnie i czy w ogóle mają w planach dać nielimitowany jako prezent.
 #1183870  autor: KC-KARLOS
 07 gru 2024, 23:04
nexum: będzie, ale później. Nie wiem czy to będzie w formie 14 dni czy 30 dni. Obstawiam 14 dni. Lubią czasowo odblokowywać limity GB, aby pokazać, jak zajefajne osiągi mają w serwisie Speedtest.pl czy Ookla.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1183875  autor: 3G
 07 gru 2024, 23:44
Niech dadzą ten darmowy za jakiś czas, teraz to ludzie mają gigabajty z doładowań skoro dali promkę na podwójne :)

https://www.speedtest.net/android/6734171506.png
 #1183877  autor: KC-KARLOS
 07 gru 2024, 23:48
Potrafią to dać w taki sposób, aby klient nie wykorzystał środków z oferty GO x i promocji, bo net nielimitowany zatrzymuje liczniki.

#1183882  autor: KC-KARLOS
 07 gru 2024, 23:59
Dadzą, spokojnie. Przecież nie można ofertą odstawać od Flexa czy swojego RBM :D

#1183904  autor: KC-KARLOS
 08 gru 2024, 14:48
Bohann: dowiemy się 11 grudnia, teraz jakakolwiek prognozy, mogą być dla nas później nietrafione.

#1183927  autor: MariuszY
 09 gru 2024, 09:11
Moim zdaniem zmiany w OFnK, jakkolwiek mocno dla nas niekorzystne, zostaną z czasem (przynajmniej częściowo) wycofane. Po prostu batalia na darmówki w nolimitach doszła do ściany, a Orange chce tylko zresetować liczniki rozdawanych często wielokrotnie i za free terabajtów danych, których utrzymanie było do tej pory stosunkowo łatwe i tanie. Jak zacznie się odpływ lub masowe wygaszanie niechcianych (czytaj: drogich w utrzymaniu) leżaków, to trzeba będzie wrócić z jakąś "przynętą". Wietrzę w tym różne okazje w okolicach sezonu wakacyjno-urlopowego. Co z tego "się okaże" - zobaczymy... :wink:
 #1188357  autor: PiotrG-dz
 24 lut 2025, 18:31
Play w ABO podniesie ceny po kontrakcie wg inflacji o 103,6 % czyli minuta w P4 mogłaby być podniesiona do 0,82 gr bez łaski. :o
 #1188360  autor: KC-KARLOS
 24 lut 2025, 18:50
PiotrG-dz: czytałeś uważnie albo zrozumiałeś informację prasową? Raczej nie.
Play podnosi ceny klientom posiadającym umowy bezterminowe, również te, które w bezterminówkę zmieniły się całkiem niedawno.
Prepaid już miał podwyżki: 2 RAZY. Obecnym do poziomu 79 gr za jednostkę, oraz na taryfie PNK 3.0 z 79 do... 99 groszy dla nowych starterów, migrujących z innej sieci lub z innej taryfy Playa. Czyli 1 taryfa na kartę w Play miała już dwie zmiany cen.
W podobnym czasie podobny ruch dla migrujących do nju karty wykonał Orange - podnosząc ceny do 39 gr za jednostkę, czyli stosunkowo większa podwyżka niż w Play.