• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#118225  autor: tomekkk
 28 paź 2006, 16:12
SE ma wieksza baterie (750mAh), Benek ma znacznie mniejsza bo zaledwie 570mAh, wiec bedzie mu bateria o wiele ktocej trzymac, bo ma jeszcze wiekszy wyswietlacz (240 x 320). Benek ma wprawdzie mnie wewnetrznej pamieci (16MB), ale za to ma karty pamieci, czego SE (28MB pamieci wew.) nie ma. Jesli wystarczy ci w telefonie BT to wez Benka, a jesli potrzebujesz Irda i BT to wez SE. Ja bym wybral Benka :-D :twisted:

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#118251  autor: Osk92
 28 paź 2006, 18:01
Bez najmniejszego porównania czy zastanowienia BenQ-Siemens :)
Wyświetlacz, karty pamięci, prestiż, wyglad, klawisze do obsługi MP3... Wszystko to czego nie ma i mieć nie będzie K510i 8)

#118266  autor: gomez1982
 28 paź 2006, 18:13
Zdecydowanie SE bo ja nie lubie nosić z sobą ładowarki.A ten Benek ledwo dzień potrafi wytrzymać przy dość mocnej eksploatacji.

#118275  autor: Osk92
 28 paź 2006, 18:24
gomez1982 pisze:Zdecydowanie SE bo ja nie lubie nosić z sobą ładowarki.A ten Benek ledwo dzień potrafi wytrzymać przy dość mocnej eksploatacji.
Widzę, że jesteś wyjątkowo oblatany w Siemensach i wszystko o nich wiesz- zazdroszczę wiedzy...

#118334  autor: szczeka
 28 paź 2006, 20:07
Niby EL71 lepszy, chocby ze wzgledu na karty pamieci, ale ja bym wybral k510i, ze wzgledu na design, lepsza obsluge (menu), duzo szybszy bluetooth (porownywalem, w el71 chodzi minimalnie szybciej od irdy :D )... to tyle, jakbym mial tylko te dwa telefony do wyboru - aczkolwiek dla siebie wolalbym cos innego ;-) np. 3650/3660.

#118353  autor: Rogal
 28 paź 2006, 20:46
Zdecydowanie K510i a dlaczego bo ja jakoś nie mam przekonania do Siemensów

#118371  autor: lookass
 28 paź 2006, 21:38
rownierz zdecydowanie polecam k510i mialem okazje bawic sie tymi dwoma modelami jak dla mnie bardziej przypadl do gustu se zrzucalem foty na kompa z benq moim zdaniem bardzo slabe jak na 1,3 ogulnie przewaza k510i polecam ;]

#118377  autor: tomekkk
 28 paź 2006, 21:43
Rogal pisze:Zdecydowanie K510i a dlaczego bo ja jakoś nie mam przekonania do Siemensów
Benq-siemens to jest wiecej Benq niz Siemens, wiec jakosc jest troche lepsza :P

Obrazek

#118412  autor: Osk92
 28 paź 2006, 22:06
Kaczy pisze:
Osk92 pisze:Są różne BT. 1.0-1.2 chyba
Jest BT w standardzie 1.1 i 2.0
No to pardą :P

#118419  autor: gomez1982
 28 paź 2006, 22:24
Osk wystarczy mi przeczytanie paru testów i opinia kumpla bo jego dziewczyna ma.Ten telefon przy tej baterii i tych funkcjach i z tym wyświetlaczem przy czestym użytkowaniu wytrzymuje ledwo dzień.Sorry ale bateria 560 mAh przy takim telefonie to wielka pomyłka.Może nie jestem ekspertem w siemens'ach ale suche fakty w postaci baterii i wyświetlacza QVGA mi wystarczą.

#118425  autor: tomekkk
 28 paź 2006, 22:29
gomez1982 pisze:Osk wystarczy mi przeczytanie paru testów i opinia kumpla bo jego dziewczyna ma.Ten telefon przy tej baterii i tych funkcjach i z tym wyświetlaczem przy czestym użytkowaniu wytrzymuje ledwo dzień.Sorry ale bateria 560 mAh przy takim telefonie to wielka pomyłka.Może nie jestem ekspertem w siemens'ach ale suche fakty w postaci baterii i wyświetlacza QVGA mi wystarczą.
to tylko bateria, mozna kupic wieksza, probonuje 2000mAh (nie jestem pewien czy do tego telefonu akurat jest taka) i wtedy bedzie trzymac, teoretycznie 3,5 raza dluzej, czyli i tak malo :P

Obrazek

#118432  autor: Osk92
 28 paź 2006, 22:33
Co nie zmienia faktów, że test nie był organoleptyczny a znajoma znajomego może być mityczna (czyt. nie istnieje)... Nie chcę się czepiać ale nie na takich magików trafiam na necie :)

#118498  autor: gomez1982
 28 paź 2006, 23:26
Dziewczyne kumpla znam i widziałem ten telefon więc jej wierze a poza tym test tyb porządny.To że tak bronisz Siemensa uważam za słuszne ale jako osoba która ma pojęcie o rzeczy zwanej elektroniką i poborem prądu to wiem że tak mała pojemnośc tej baterii na długo nie wystarczy przy wymagających wyświetlaczach(patrz 6230i).A co do baterii to te 2000 jak są góra 800 mAh to będzie dobrze.

odp

#118508  autor: provocatorka
 28 paź 2006, 23:32
Jeśli podoba Ci się ten BENQ to dlaczego nie - kup sobie :wink: Faktycznie ma on 'coś' w swym wyglądzie. Ja jednak brałabym również pod uwagę baterię. Jak już napisano nie ma on dobrej...
SE K510i moim zdaniem jest lepszym wyborem. Telefon ten będzie bardziej praktyczny :!: Jest to nowy model ze średniej półki i raczej wszyscy posiadacze są z niego zadowoleni... Znam nawet takie osoby :-D

#118539  autor: babeo
 28 paź 2006, 23:48
tomekkk pisze:to tylko bateria, mozna kupic wieksza, probonuje 2000mAh (nie jestem pewien czy do tego telefonu akurat jest taka) i wtedy bedzie trzymac, teoretycznie 3,5 raza dluzej, czyli i tak malo :P
Jako elektryk mogę powiedzieć, że te beterie o pojemności 2000mAh to "pic na wodę fotomontaż" Wpakowanie mega pojemności do określonych gabarytów jest drogie. Gdyby to było takie "hop siup" to byloby pieknie ...

#118554  autor: lookass
 28 paź 2006, 23:56
babeo83 pisze:
tomekkk pisze:to tylko bateria, mozna kupic wieksza, probonuje 2000mAh (nie jestem pewien czy do tego telefonu akurat jest taka) i wtedy bedzie trzymac, teoretycznie 3,5 raza dluzej, czyli i tak malo :P
Jako elektryk mogę powiedzieć, że te beterie o pojemności 2000mAh to "pic na wodę fotomontaż" Wpakowanie mega pojemności do określonych gabarytów jest drogie. Gdyby to było takie "hop siup" to byloby pieknie ...
mozna kupic i 5000mAh i to bedzie to samo bateria wydluzy na pocztku moze o pol dnia ale wogule nie zdaje egzamiu dokladnie pic na wode
jeszcze raz napisze najlepszy wybor to k510i watpliwosci chyba rozwiane a moze jakies pytania? :wink:

#118558  autor: babeo
 28 paź 2006, 23:59
lookass pisze:mozna kupic i 5000mAh i to bedzie to samo bateria wydluzy na pocztku moze o pol dnia ale wogule nie zdaje egzamiu dokladnie pic na wode
Dodam jeszcze, że taka "mega bateria" nie wytrzyma pewnie roku, a oryginalna mimo, że trzyma kiepsko, to mimo wszytsko te 2 lata powinna trzymac stabilnie, krótko - lecz stabilnie :-)

#118580  autor: RafalM
 29 paź 2006, 00:25
K510i jeśli chodzi o walory użyteczne. Ma lepszą baterię, szybszy bluetooth, solidniejsza budowa. BenQ-Siemens jeśli chcesz zaszpanować przed kolegami, że masz kartę pamięci obudowę ze stopów metalu i magnezu itp. Wolałbym K510i i radzę to posłuchaj mojej rady.