• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1183397  autor: twardyszczotek
 29 lis 2024, 16:47
1. Czy dalej jest, że można mieć zarejestrowane na osobę fizyczną maksymalnie 10 kart?
2. Ale czy to chodzi tylko o karty aktywne w danej chwili (znaczy z ważnymi przychodzącymi)?
3. Jak najszybciej kartę zdezaktywować?
Bo jak będę brał co miesiąc nowy starter do internetu, to szybko mi się ten limit 10 kart wyczerpie.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2024, 21:08 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Uzupełnienie tytułu
 #1183423  autor: twardyszczotek
 29 lis 2024, 21:07
słyszałem o limicie 10 kart w playu i w orange... jak zużyję promocję pierwszego miesiąca np.w tmobile to mogę przecież zmigrować do innej sieci o jak najkrótszym okresie ważności jak nie da rady zdeaktywować numeru w inny sposób...
 #1183426  autor: KC-KARLOS
 29 lis 2024, 21:15
twardyszczotek: przy Playu i Orange nie mogę tego limitu potwierdzić. Plus podobnie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1183458  autor: 88aska88
 30 lis 2024, 12:38
- nju na kartę > sim rejestrowany w salonie = + 5 dodatkowych sms
- nie musisz iść do salonu, duży Orange i zarejestrowanie simki przez bank https://www.orange.pl/occ/ofc/zarejestrujnumer
- plus do +20 szt SMS z posiadanej karty, a przez bank ile chcesz, a jak masz u nich abonament po zalogowaniu możesz zakupić już zarejestrowane simki https://www.plus.pl/rejestracja
- heyah/t-mobile w ich aplikacji nie ma limitu (?), pierwsza karta przez bank i reszta ile chcesz (?)

1. możesz mieć ile chcesz numerów "na siebie"
2. umowa trwa aż numer wygaśnie i zostanie odłączony + 6 mc na zgłoszenie się po $ jeśli jakiś był na stanie konta karty
3. wysłać pismo/zadzwonić/mail z pismem wypowiedzenie + 30 dni..., ewentualnie w NJU można telefonicznie ubić kartę, przenieść do sieci gdzie jest krótka ważność..
ALE
jest inna opcja, przekierować połączenia na nieistniejący/błędny numer, ty tniesz kartę i zapominasz, osoba dzwoniąc usłyszy że nie ma takiego numeru, mało kto wychwyci - o ile - jego telefon go poinformuje iż połączenie jest przekierowane...

Spokojnie polecisz na GB w starterach za 5zł z mc na mc i nic się nie stanie. Ale może OFnK z 1TB/1rok za przeniesienie i bez latania?
 #1183459  autor: KC-KARLOS
 30 lis 2024, 13:00
88aska88: z przekierowaniem na inny numer to połowicznie fajny pomysł, w Plusie na kartę i OFNK nie są dostępne, w innych sieciach owszem, ale tutaj może być cisza i brak możliwości realizacji przekierowania, ta usługa jest płatna jak za zwykła rozmowę, więc przy braku środków, połączenie się nie uda.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟