• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 58 z 64
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 64
 #1182946  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2024, 17:50
asdaf: ten pakiet nie był na liście tych do likwidacji.
Zauważamy inny sposób aktywacji pakietów - smsem na 2601, używany jedynie w systemie abonamentowym.
UWAGA! zmienił się numer sms do wycofania zgód marketingowych dla uzyskania promocji - wysyłamy NIE na 8018.

Przy okazji przeglądania aż 44 stron (o zgrozo!) Cennika i Regulaminu Świadczenia Usług Komunikacji Elektronicznej dla taryfy NOWY PLUSH MNP - okazuje się, że promocja "Rabat 100%" oficjalnie nie działa na taryfie "Prosto Na Kartę".
https://api.plus.pl/tos/e8a4567b171b359 ... 28f18b.pdf > strona 26 dokumentu. Mamy też dokładnie opisane co dostajemy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182952  autor: MariuszY
 18 lis 2024, 19:34
PiotrG-dz pisze:
18 lis 2024, 16:16
PluSH jednak nie obniżył RWK na 5 zł bo był to ''czeski błąd''w regulaminach. :lol:
https://api.plus.pl/tos/3b6abbb15b12431 ... af0eed.pdf
Jednocześnie na stronie Plusha mamy > https://api.plushbezlimitu.pl/file/file ... ANYROK.pdf
Coś mi się zdaje, że takich kfiatków będzie znacznie więcej. Ciekawe jak się na to zapatruje prawo, że operator na stronie z ofertą publikuje wcześniejszy regulamin, a ten nowszy jest dla klienta ukryty :?: Wydaje mi się, że to podpada pod wprowadzanie w błąd klienta, bo wcześniejszy regulamin znajduje się w "aktualnych".
 #1182983  autor: darekka
 19 lis 2024, 16:33
MariuszY pisze:
18 lis 2024, 19:34
PiotrG-dz pisze:
18 lis 2024, 16:16
PluSH jednak nie obniżył RWK na 5 zł bo był to ''czeski błąd''w regulaminach. :lol:
Jednocześnie na stronie Plusha mamy > https://api.plushbezlimitu.pl/file/file ... ANYROK.pdf
Coś mi się zdaje, że takich kfiatków będzie znacznie więcej. Ciekawe jak się na to zapatruje prawo, że operator na stronie z ofertą publikuje wcześniejszy regulamin, a ten nowszy jest dla klienta ukryty :?: Wydaje mi się, że to podpada pod wprowadzanie w błąd klienta, bo wcześniejszy regulamin znajduje się w "aktualnych".
zawsze obowiązuję ten na widoku lub ten, który jest dla klienta kożystniejszy. Sam opierałem się na regulaminie widocznym na stronie choć w systemie konsule mieli inny, a chodziło o rabat 100% po MNP do Plus prosto na karte. Konsultankta widziała stary gdzie ta oferta było niewymieniona, a ja miałem nowy gdzie już była więc przyznali ręcznie i nie tylko mi.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1183037  autor: Pawrzes
 20 lis 2024, 17:17
KC-KARLOS pisze:
18 lis 2024, 16:52
asdaf: loool. Czyżby zaczęli likwidować kody aktywacyjne USSD? Co to ma być? A może zaktualizowali platformę billingową?
10 listopada zlikwidowali wszystkie aktywacyjne kody USSD tak więc taki to postęp techniczny platformy Polkomtela...
Zmieniliśmy krótkie kody na SMS-y aktywacyjne – sprawdź, jak włączyć swój pakiet

Pozdrawiam
 #1183040  autor: KC-KARLOS
 20 lis 2024, 17:50
Pawrzes: wszystkiego nie zlikwidowali - kody USSD nadal służą do aktywacji / dezaktywacji usług podstawowych i dodanych, znajdujących się w Cenniku taryfy. Niemniej jednak jest to pójście w kierunek abonamentowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1183172  autor: babciagienia1p
 24 lis 2024, 11:28
Prosto na Kartę
Zmobilizowana do działania przez pewnego nuworysza deprecjonującego oferty inne niż Orange i Vectra, testowo przeniosłam numer do Prosto na Kartę.
Wszystko zadziałało idealnie, jak w szwajcarskim (liechtenstainskim) zegarku . Nie ma potrzeby reklamacji. :shock:

Prosto na Kartę jest najtańszą możliwością zgromadzenia wieczystych GB w Plusie. Dostaje się minimum 1900 GB na wieki. Można wskazać dowolny termin, nie dłuższy niż 120 dni od momentu wizyty w salonie.

Czyżby przeniesienie centrum decyzyjnego , poza UE, na pogranicze szwajcarsko-austriackie zlikwidowało problemy w działaniu promocji?
:toothy1:
 #1183174  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 11:34
babciagienia1p: ładowałaś konto za 5 zł? Wyjaśnij.
Cenniki ŚUKE dla MNP mówią jasno, że PnK jest wykluczone z promocji 100% oraz ma 15 dni startowe zamiast 97 w Nowym Plushu / Elastycznej.

#1183175  autor: babciagienia1p
 24 lis 2024, 11:46
@KC-KARLOS :wink:
Nic nie ładowałam.
Po przeniesieniu, konto ważne do 1 marca 2025 godz. 01:48. Rabat 100% i ważność konta tak samo. Stan konta 1,- zł.
BL wszedł. Pierwsza paczka 900 GB też.
:smt021 :smt035

W którym miejscu cenniki mówią jasno o wykluczeniu? Potrafisz wrzucić cytat z cennika?
 #1183176  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 11:55
babciagienia1p: proszę, czytaj uważnie, bo wrzuciłem link z 44-stronicowym Cenniku Taryf MNP Świadczenia Usług Komunikacji Elektronicznej. Cofnij się do mojego postu > viewtopic.php?p=1182946#p1182946

#1183180  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 12:22
babciagienia1p: czytałaś uważnie cennik?
Może to być jednostkowy przypadek. Musi to potwierdzić kolejna osoba, aby podważyć info z tego dokumentu.

#1183213  autor: MariuszY
 24 lis 2024, 19:06
KC-KARLOS pisze:babciagienia1p: czytałaś uważnie cennik?
Może to być jednostkowy przypadek. Musi to potwierdzić kolejna osoba, aby podważyć info z tego dokumentu.
@KC-KARLOS: Aby podważyć info z tego dokumentu wystarczy wejść na stronę operatora, a w tym przypadku i w tej taryfie jest to plus.pl. Tam w dziale odpowiednim dla Prosto na kartę, w aktualnych na tę chwilę regulaminach wyświetla się > https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... 00proc.pdf
Ponadto potwierdzam info od @babciagienia1p - przeniesienie numeru do taryfy Prosto na kartę i uruchomienie należnego zgodnie z regulaminem podanym wyżej rabatu za przeniesienie skutkuje ustawieniem ważności konta na 97dni. Mam to potwierdzenie od znajomego, który przeniósł numer w tym tygodniu, nie otrzymał wprawdzie rabatu 100% z automatu, ale po 3 dniach od zgłoszenia reklamacyjnego. Wraz z aktywacją promocji ważność konta to 97 dni.
 #1183215  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 19:30
MariuszY: regulamin jest z kwietnia 2024 i nie został uaktualniony po prowadzeniu PKE - a powinien.
Mam to potwierdzenie od znajomego, który przeniósł numer w tym tygodniu, nie otrzymał wprawdzie rabatu 100% z automatu, ale po 3 dniach od zgłoszenia reklamacyjnego. Wraz z aktywacją promocji ważność konta to 97 dni.
No właśnie, zgłoszenie reklamacyjne. Czyli albo łamią regulamin promocji, albo respektują nowe Cenniki dla taryf NP, EnK lub PnK dla MNP. Nie jest to jasne i klarowne.
Gdyby było inaczej, nie rodziłyby się pytania i wątpliwości.

#1183219  autor: MariuszY
 24 lis 2024, 20:08
KC-KARLOS pisze:MariuszY: regulamin jest z kwietnia 2024 i nie został uaktualniony po prowadzeniu PKE - a powinien.
Dlaczego twierdzisz, że powinien? Aktualizacja regulaminów jest wymagana tam gdzie naruszają one regulacje PKE. Ponadto mnie, jako klienta, nie interesuje jaką datę nosi prezentowany jako aktualny regulamin promocji - powołuję się na niego, bo takie mam prawo i taki obowiązek. Jeśli przeniesienie numeru miało nastąpić przed 9.XI., to obowiązywał tamten regulamin i prawo do aktywacji Rabatu za przeniesienie 100% zgodnie z regulaminem. Znajomy datę przeniesienia miał na 8 listopada (właśnie się dowiedziałem), ale z aktywacją promocji zwlekał, aż odkrył że dobiega czas ważności wychodzących. Napisał reklamację o brak aktywacji Rabatu i wraz z jej uznaniem otrzymał 97 dni ważności wychodzących. W taki sposób to wygląda przy zastosowaniu regulaminu z kwietnia. Nie wypowiadam się jak to się ma do osób przenoszących numer od 9 listopada. Być może aktywacja Rabatu obecnie w Prosto na kartę jest kwestią farta, plusowego "skansenu" lub siły wyższej.
 #1183221  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 20:22
MariuszY: czyli miało to miejsce jeszcze przed wprowadzeniem PKE, więc uznajmy, iż to rozwiązali reklamacyjnie, zgodnie z regulaminem promocji.. Mi chodzi, jak jest teraz. Tym bardziej, że aktywacja promocji i usług jest realizowana obecnie smsem.

#1183223  autor: MariuszY
 24 lis 2024, 20:53
Jak to jest z Rabatem w Prosto na kartę teraz nie powiem, bo nie mam potrzeby przenosić numer Plusa. Testuję inne rozwiązanie, które niewielkim realnym kosztem kosztem kilkunastu zł daje mi ponad 1TB na 3 lata - czas ważności jest tutaj dla mnie ważniejszy od wielkości paczki GB i nie wymaga latania po salonach i łaski tam zatrudnionych w realizacji przeniesienia numeru na kartę.
 #1183224  autor: KC-KARLOS
 24 lis 2024, 21:31
MariuszY: mogę potwierdzić, że również po zmianach, na 2 numerach (Plush oraz PnK) nadal te "bezterminowe" GB działają, wystarczy utrzymać wychodzące. Poczekają, aż nieco transfery w 5G przyspieszą, bo aż szkoda mi tego komentować, jak bardzo one spadły.

#1183265  autor: babciagienia1p
 26 lis 2024, 06:57
Plus/Plush
Na stronie https://plusforum.pl/viewtopic.php?t=17888 zauważyłam informację, że 5 GB za polecenie trwało do 27 października 2024. Dzisiaj, testowo, wysłałam polecenie, zgodnie z regulaminem. Brak reakcji.

Plush
O godzinie 01:28 dostałam SMS:
Promocja Plush ważny rok została wyłączona lub upłynął okres jej ważności. Data dezaktywacji 26 listopada 2026 godz. 01:28:02
Termin ważnosci konta nie skrócił się. Nadal mam 7 lutego 2025.
Regulamin mówi o obowiązywaniu promocji do 31 grudnia 2025. Zmienił się tylko sposób aktywacji.
 #1183271  autor: KC-KARLOS
 26 lis 2024, 10:53
Komunikaty pod *136# znów są te sprzed zmiany - nie mają dłuższych opisów spełnienia warunków otrzymania "bezterminowych" GB.

#1183340  autor: babciagienia1p
 27 lis 2024, 19:01
Plus - Prosto na Kartę
Mimo, że na głównej stronie Plusa wisi regulamin https://api.plus.pl/jcr/files/file/adp/ ... naKart.pdf, kod USSD nie działa. Za to 10 GB dla Ukraińców, na 720 godzin, można włączyć SMS-em o treści KUPUJE 10GBUA na numer 2601.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2024, 19:05 przez babciagienia1p, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 58 z 64
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 64
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58