Opłata bankowa to nie jest porównywalna sytuacja, jeśli zdecydowaliśmy się na płatne konto to jasne że brak środków z niej nie zwalnia i rachunek zostanie zdebetowany. Poza tym opłata jest pobierana po zakończeniu miesiąca (zazwyczaj jeśli nie spełnimy jakichś warunków), czyli cały miesiąc korzystamy z konta a potem mamy nie zapłacić za wykonaną usługę? W przypadku usług na kartę jest zupełnie inaczej i dobrze o tym wiesz, opłata zostaje pobrana przed wykonaniem usługi (włączeniem pakietu) a nie ma nigdzie obowiązku, żeby jakikolwiek pakiet posiadać, jeśli nie mam kasy na droższy NL to mogę włączyć tańszy albo korzystać z dostępnych środków, to do klienta powinna należeć decyzja w jaki sposób chce wykorzystać kasę i tak jest wszędzie poza Orange, które nie pyta zainteresowanego o zdanie i debetuje konto włączając drogi NL podczas kiedy klient chciał przeznaczyć posiadane środki na tańszy NL, bo na tym polega oferta prepaid, nie musisz być przyspawany do jednej usługi jak w abonamencie.KC-KARLOS pisze:biala1991: dla Twojej informacji banki też debetują salda, gdy na nim były pustki i sobie zabierają za utrzymanie konta/karty/usługę serwisową itp. ("bez swojej wiedzy", bo wpadniesz na to po jakimś czasie, że podpisałaś takie warunki z bankiem).
W przypadku Orange Ty aktywując usługę cykliczną wyrażasz zgodę, na zasady jej rozliczania z konta - jeśli w danym momencie brakuje środków, aby dopełnić koszt usługi, saldo jest debetowane, a jeśli ubytek jest znaczny, to nic nie pobierze, a usługa się zawiesi/wyłączy.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Dzięki. To słabo. Niewiele odzyskam z tego co utraciłem. Trzeba będzie research zrobić starterów innych opów.
watchman: zawsze możesz przejść na chwilę do innej sieci i wrócić do OFNK, wpadnie 1100 GB na 13 miesięcy.

Bez zgód marketingowych nie ma ekstra bonusu 200+200+600 i przedłużenia ważności o rok licząc od ważności aktywnych usług głosowych lub GB za doładowanie (wybór najbardziej korzystny) w momencie wyrażenia zgody SMSem. Praktycznie często dopiero po reklamacji przedłuża się ważność o rok.
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
zulu144dwa: i co z tego, że zgody są wymagane, aby wpadł bonus 1000 GB dla MNP - taka ilość wpada od razu, bez podziału na te 200+200+600. Zawsze możesz je cofnąć. Jeśli po włączeniu 1000 GB nie wydłuży się ich ważność, doradca to włączy w kilka minut. Była o tym mowa niedawno, nie będę się powtarzał.
Sinpelo: numer tymczasowy powinien na koncie MO pojawić się w ciągu godziny. Nie musisz podbijać postów z podobnym pytaniem.
Sinpelo: numer tymczasowy powinien na koncie MO pojawić się w ciągu godziny. Nie musisz podbijać postów z podobnym pytaniem.

Sinpelo: Jak zaktualizują dane (do 24h), to nawet zobaczysz tymczasa na głównym koncie numerów, a nie w "Moich sprawach".

Pisałeś że po godzinie widać. Ok wrócę do ciebie po 24h i dam znać czy się pojawił
A orientujecie się, czy orange kasuje już te 20 zł za zwrot niewykorzystanej kasy?
watchman: cały czas kasuje, również przed wprowadzeniem PKE.

Czy otrzymaliście już 12 GB za przebicie balonu urodzinowego w 2-gim tygodniu konkursu MO Orange?
Pytam, gdyż pierwszą paczkę 12 GB (za pierwszy tydzień) otrzymałem po ok 24 godzinach i wielu tu piszących pisało, że miało podobnie.
Balon w drugim tygodniu konkursu zaliczyłem wczoraj, już grubo ponad 24 godziny temu, a 12 GB za ten wyczyn ciągle nie widzę.
Pytam, gdyż pierwszą paczkę 12 GB (za pierwszy tydzień) otrzymałem po ok 24 godzinach i wielu tu piszących pisało, że miało podobnie.
Balon w drugim tygodniu konkursu zaliczyłem wczoraj, już grubo ponad 24 godziny temu, a 12 GB za ten wyczyn ciągle nie widzę.
neotele: dostaniesz, czekaj cierpliwie. A teraz łatwo będzie można zauważyć te środki, bo będą ważne dłużej niż z długiego listopadowego weekendu.

U mnie w aplikacji MO jak klikam na dole Dołącz to nigdzie do żadnego balona mnie nie przenosi.
Kckarlos minęło 24 h i nie ma ani w aplikacji ani na stronie numerów tymczasowych. Ponac konsul nie podpiął w systemie (informacja z czatu) numerow tymczasowych do kart sim które mi wydał. Nie wiem co to oznacza
Sinpelo: gdybyś przenosił online, numer byś już miał w MO chwilę po odebraniu karty SIM od kuriera. W salonie robią wszystko na "odwal się".

Spróbuj:
- wyczyścić pamięć podręczną apki,
- w ustawieniach aplikacji włączyć "Dane statyczne".
Potem zamknij apkę i otwórz ponownie.
Powinno pomóc.
Otworzy się nowa strona, gdzie zobaczysz baner: "Cotygodniowe pompowanie balonika.." ze znakiem ">" po jego prawej stronie i w to kliknij.
Wie może ktoś jak działa ten patent aby przy pomocy 20 doładowań po 5zł wydłużyć ważność konta i Internetu na 4 lata i uzyska przy tym około 800GB?
Kckarlos rozumiem że zrobili to na odwal, ale mumer się przeniesie?
Sinpelo: jeśli dostałeś info kiedy numer się przeniesie, to wystarczy czekać.
KociXD: to proste - wykorzystujesz promocje 400 GB za zgody + 100 GB za pierwsze logowanie + GB z doładowań, a z kasy włączasz po 29 zł wydłużenie kasy i GB z zasileń o rok. Można to samemu przygotować z użyciem startera, nie płacąc ekstra prowizji sprzedawczykom z alledrogo.
KociXD: to proste - wykorzystujesz promocje 400 GB za zgody + 100 GB za pierwsze logowanie + GB z doładowań, a z kasy włączasz po 29 zł wydłużenie kasy i GB z zasileń o rok. Można to samemu przygotować z użyciem startera, nie płacąc ekstra prowizji sprzedawczykom z alledrogo.