• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #110085  autor: Knight_Rider
 29 wrz 2006, 21:07
Co o nim sądzcie?
Byłem dziś w komisie i zobaczyłem że maja kilka nowych sztuk pewnie kupili gdzieś hurtowo cena to 330zł.
Tak się zastanawiam czy by sobie go nie kupić.

Podoba mi się w nim duży ładny kolorowy wyświetlacz TFT.Po za tym CX zawsze mi się podobał.
Mój kolega ma CXT i musze powiedzieć że dźwiek brzmi troche kipesko (trzeszczy) czy w każdym tak jest? Zależałbo by mi też na głośności.

No i jak jest naprawde z tym wieszaniem się?

Czy dobrze trzyma zasięg na tym by mi zależało bo mam z tym problemy.

Jak jest z awaryjnością?

To chyba tyle czekam na odpowiedzi:-)

#110187  autor: Osk92
 30 wrz 2006, 09:57
Nie polecam. Na allegro za 330zł mozna kupić nowszego C75- ma ładniejszy wyświetlacz i aparat no i jak juz mówiłem- jest nowszy.
Zasięg ma b. dobry, awaryjnośc... no cóż jak trafisz na trefny telefon to będzie awarryjny. Ale raczej nie powinno być problemu z tym. Wieszanie się... domena Siemensa jednak to dopiero po czasie. Sporadycznie się wyłaczy, często bateria lata- wtedy wystarcz włożyć papierek...
Ogólnie jak każdy Siemens, jest kochany :P Wszystko da się zrobić w domu z dwoma kablami. Poza ty jest łądny jednak ma juz parę miesięcy na karku. C75 jest bardziej dopracowany a poza tym to to samo. 8)

#110477  autor: Knight_Rider
 01 paź 2006, 11:21
Jak dla mnie CX65/70 jest najładniejszym telefonem jaki widziałem i dlatego mnie do niego cignie tylko sie właśnie obawiam o soft, baterie, zasięg i trzeszczący glośnik.
Czy mógłby się wypowiedzieć jakiś właściciel?

#115661  autor: JacekS
 21 paź 2006, 15:58
Knight_Rider pisze:Jak dla mnie CX65/70 jest najładniejszym telefonem jaki widziałem i dlatego mnie do niego cignie tylko sie właśnie obawiam o soft, baterie, zasięg i trzeszczący glośnik.
Moja narzeczona miała tego fonika i ogólnie całkiem nieźle, zalezy też jak traktujesz telefony bo jeżeli często gdzieś ci upadają i nie dbasz o nie , to nie jest telefon dla ciebie.

#115726  autor: MadzikS
 21 paź 2006, 19:03
Knight_Rider pisze:Jak dla mnie CX65/70 jest najładniejszym telefonem jaki widziałem i dlatego mnie do niego cignie tylko sie właśnie obawiam o soft, baterie, zasięg i trzeszczący glośnik.

Hmm bateria trzyma 1-3 dni, z zasięgiem nie ma problemów, z głośnikiem też, tylko jest strasznie delikatny noi minusem jest to że się co jakiś czas zawiesza i obudowa nie jest zbyt dobrze dopasowana i trzeszczy

#115788  autor: Knight_Rider
 21 paź 2006, 21:57
temat do zamkniecia bo zrezygnowalem z niego

#116151  autor: Vin
 22 paź 2006, 20:51
...i kupilem 3 razy gorszego syfo ericksona...

#116157  autor: Knight_Rider
 22 paź 2006, 21:12
lol tego soniego mam od dawna teraz pomalu rozgladam sie za czyms nowym

#117451  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 20:25
cale szczescie ze zrezygnowales, bo Siemensy to jedno wielkie gów**, szybko sie psuja i czesto zacinaja. jednym slowem ODRADZAM

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#117571  autor: JacekS
 27 paź 2006, 09:59
tomekkk pisze:cale szczescie ze zrezygnowales, bo Siemensy to jedno wielkie gów**, szybko sie psuja i czesto zacinaja. jednym slowem ODRADZAM
Ale benq-siemens to już zupełnie inna historia

#117629  autor: cema
 27 paź 2006, 13:28
Moim zdanie to niejest inna histaria. :evil:

Nokia 6610i =>> SE T230 =>> Siemens S65 =>> SE K300i =>> Nokia 3650 =>>NEC e228 =>> Nokia N73 =>> Nokia N95 =>> Samsung G810 =>> Nokia N95 8GB =>> Nokia 5800 =>> SE X10 Mini Pro =>> Motorola Milestone =>> HTC Desire Z

#118301  autor: babeo
 28 paź 2006, 19:13
jacenty1812 pisze:Ale benq-siemens to już zupełnie inna historia
Przykładowy fragment przykładowego testu przykładowego telefony BS - EL71:

"EL71 nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia. Zewnętrznie może się podobać, wyposażenie jest również dobre. Niestety spore problemy z oprogramowaniem kładą się cieniem na ogólnym wrażeniu. Na samym początku użytkowania wysunięcie klapki potrafiło „zawiesić” telefon. Po kilku dniach sytuacja się unormowała, ale doszły kolejne sprawy. Telefon dość często wyłączał z zupełnie niewiadomych przyczyn. Generalnie oprogramowanie jest bardzo niedopracowane"

Jakoś jak na początku nie widzę zmian w porównaniu do Siemensów, no chyba że zaliczymy coraz to gorsze i mneijsze baterie, w tym modelu ma pojemnosc 570mAh :shock: