• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu stacjonarnego.
 #1182969  autor: KC-KARLOS
 19 lis 2024, 11:11
lee: nie ukryta, a jawne pozwolenie na podwyżki z różnych powodów, typu inflacja, wzrost podatków, opłat audiowizualnych i kosztów utrzymania infrastruktury itd itd. Wspominaliśmy o tym w wątku dedykowanym o PKE > viewtopic.php?f=3&t=134178

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182970  autor: lee
 19 lis 2024, 11:16
KC-KARLOS pisze:
19 lis 2024, 11:11
lee: nie ukryta, a jawne pozwolenie na podwyżki z różnych powodów, typu inflacja, wzrost podatków, opłat audiowizualnych i kosztów utrzymania infrastruktury itd itd. Wspominaliśmy o tym w wątku dedykowanym o PKE > viewtopic.php?f=3&t=134178
aha czyli dyma niie każdego jak popadnie? super...
 #1182971  autor: KC-KARLOS
 19 lis 2024, 11:21
lee: pamiętaj, że to decyzja operatora, nie musi realizować zapisów PKE. Plus np. dla oferty PLUSH ABO zrezygnował z corocznych podwyżek automatycznych o 5 zł w umowie bezterminowej, ze względu na walkę o klienta - borykają się z odpływem Abonentów, z tym się w ogóle nie kryją.
Bardziej perfidna jest Vectra z ofertą komórkową za 10 zł/mc - gwarantuje ją w pierwszym roku bezterminówki, potem podwyżka o 5 zł co roku. Utrzyma klienta na rok-dwa lata, ale bazę zbuduje.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1182972  autor: lee
 19 lis 2024, 11:25
Ja mam umowę cesję od innego operatora którego przejęli. Od początku mam na czas nieokreślony umowy z parametrami określonymi przez poprzednika. Co roku patrzę jakie mają promocje nie mniej jednak dalej kuleją z uploadem dlatego trzymam to co miałem. Nie podoba mi to. Ktoś bardzo wpływowy wylobbował sobie te zapisy.