Karta sim jest zarejestrowana i używana przez moją mamę. Orientujesz się, czy wymienią mi ją bez jej obecności?KC-KARLOS pisze: ↑18 lis 2024, 10:07mateo1995: chyba coś z HLR-em jest nie tak. Jeśli masz blisko do salonu Orange, podejdź i poproś o wymianę karty SIM. Przy takim problemie dostaniesz nową kartę za darmo.
Zweryfikuj też ustawienia blokad antyspamowych w systemie Android, jest pewne ustawienie, które nie przyjmuje połączeń z zewnątrz, a wyłącznie na kontakty zapisane w telefonie.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
mateo1995: odmówią. Mama musi być osobiście.
Możesz samodzielnie wymienić simkę na nową, ale musisz przygotować 15 zł na saldzie prepaid i kupić za 5 zł starter (z nowszym layoutem), co może nie rozwiązać problemu.
Sprawdź swój telefon, kartę też włóż do innego i testuj połączenia przychodzące.
Możesz samodzielnie wymienić simkę na nową, ale musisz przygotować 15 zł na saldzie prepaid i kupić za 5 zł starter (z nowszym layoutem), co może nie rozwiązać problemu.
Sprawdź swój telefon, kartę też włóż do innego i testuj połączenia przychodzące.

KC-KARLOS: Koszt wymiany karty to 15zł minus wartość startera, więc w przypadku startera za 5zł wystarczy mieć 10zł na saldzie.
kszaq: dzięki za drobną poprawkę. Co nie znaczy, że nie zapłacisz tyle łącznie (10+koszt startera). Też trzeba dodać, że startery od 20 zł nie pozwolą na wymiankę (wspominam o tym, bo są też startery za 15 zł, wtedy wymiana jest w cenie startera)
> https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... ba6e7fd4b8
> https://dokumenty.orange.pl/bw//20155/0 ... db41c2.pdf
> https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... ba6e7fd4b8
> https://dokumenty.orange.pl/bw//20155/0 ... db41c2.pdf

Na innym jest identycznie. Na czacie rowniez stwierdzono koniecznosc wymiany i brak mozliwosci przez kuriera.
Dostałem takiego SMS'a, ze swojej strony nic nie aktywowałem. To 5G na stałe za darmo?

kelcior: zgodnie z ostatnią zapowiedzią - tak. Miłego testowania 
Już teraz dmuchajcie balony, aby jak najszybciej Wam wpadło po 12 GB!

I Twoim zdaniem to jest normalne, że nie pytając klienta o zdanie włączają mu usługę na kredyt i debetują konto wbrew jego woli o czym dowiaduje się dopiero po zniknięciu kasy? Strach pomyśleć co będzie jeśli jakiś bank wpadnie na taki cudowny pomysł, że zamiast zaproponować kredyt to poinformuje klienta, że ma do spłacenia kredyt, który został uruchomiony bez jego wiedzy i zgody

biala1991: dla Twojej informacji banki też debetują salda, gdy na nim były pustki i sobie zabierają za utrzymanie konta/karty/usługę serwisową itp. ("bez swojej wiedzy", bo wpadniesz na to po jakimś czasie, że podpisałaś takie warunki z bankiem).
W przypadku Orange Ty aktywując usługę cykliczną wyrażasz zgodę, na zasady jej rozliczania z konta - jeśli w danym momencie brakuje środków, aby dopełnić koszt usługi, saldo jest debetowane, a jeśli ubytek jest znaczny, to nic nie pobierze, a usługa się zawiesi/wyłączy. Zawsze możesz to cofnąć/wyłączyć itp. po kontakcie z BOK.
Kolejne szukanie na siłę problemu.
W przypadku Orange Ty aktywując usługę cykliczną wyrażasz zgodę, na zasady jej rozliczania z konta - jeśli w danym momencie brakuje środków, aby dopełnić koszt usługi, saldo jest debetowane, a jeśli ubytek jest znaczny, to nic nie pobierze, a usługa się zawiesi/wyłączy. Zawsze możesz to cofnąć/wyłączyć itp. po kontakcie z BOK.
Kolejne szukanie na siłę problemu.

Właśnie miałem pytać, czy ktoś na numerze Orange otrzymał już dostęp do 5G

KC-KARLOS pisze:kelcior: zgodnie z ostatnią zapowiedzią - tak. Miłego testowania
A gdzie one są w aplikacji Mój Orange? Bo jakoś nie widzę

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!
O2 - Together is better!
rogmaniek: numer 595 działa tylko w prepaidzie (z wykluczeniem nju/Flex).
Tak, zakładka "Dla Ciebie". Szybciej dostęp do promki dostają osoby ze zgodami.
Tak, zakładka "Dla Ciebie". Szybciej dostęp do promki dostają osoby ze zgodami.

Elo, zdarzyło się komuś z Was, ze reklamacyjnie przywrócili mu uzbierany transfer po omyłkowej dezaktywacji no limitu?
Ok, dzięki za informacje. Ciekawe, skąd wiesz, że wiadomości z tego numeru 595 przychodzą tylko na numery pre-paid?

O2 - We're better, connected!
O2 - Together is better!
O2 - Together is better!
2 x przywracali mi na 2 numerach po 22-25TB plus oczywiście setki GB w roamingu i trwało to 1 dzień od zgłoszenia a dodatkowo dzwonili aby wyjaśnić omyłke po mojej stronie i upewnić się, ze wszytsko w pełni odzyskali czyli GB z nolimitów, nolimity i ważność tych pozycji
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

rogmaniek: bo klienci postpaid (starszych Planów Komórkowych) 5G samodzielnie aktywują smsem pod inny numer sms i też w grudniu go dostaną z automatu.
watchman: Tak, konsultanci mają możliwość przywrócenia transferu w tej sytuacji - oczywiście nie cały czas, a w drodze wyjątku.
watchman: Tak, konsultanci mają możliwość przywrócenia transferu w tej sytuacji - oczywiście nie cały czas, a w drodze wyjątku.

Dzięki chłopaki. Czyli żyję nadzieją, że się uda
Ja zgłaszałem sprawę już z dwa tygodnie temu, jeszcze się nią chyba nikt nie zajął. Konsultant jedynie przyjął reklamację i poszło "wyżej".

ja bym się przypomniał, bo coś długo to trwa-u mnie za każdym razem 1 doba nawet niecała od chwili zgłoszenia. Oczywiśćie trzeba przyznać się do omyłkowego wyłączenia nolimitu i poprosić o przywrócenie wszystkiego.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

Hej, po jakim czasie pojawia się numer tymczasowy po mnp w salonie i wydaniu karty o ręki?
Przed minutą dostałem odpowiedź. Reklamacja odrzucona. "usługa wyłączona zgodnie z regulaminem"
Ludzki Pan tym razem nie okazał się taki ludzki. Szkoda misternie ciułanego transferu. Wiecie może, czy można się od tej decyzji jeszcze gdzieś tam u nich odwołać, lub złożyć reklamację ponownie? W zasadzie nie mam potrzeby już teraz utrzymywania tego numeru, nie zarobią kolejnych setek złotych za odnawianie no- limitu. Ile teraz można wyciągnąć na start z nowego starterka bez zgód marketingowych? Ewentualnie ma ktoś może odstąpić kodzik na tę lidlową promocję z plusem z 100Tb danych?

Darmowy cykliczny NL z 7800GB na 31 dni (regularna cena 45 zł)
daje 75+650=725GB: SMS START na 811 (do 31.01.2025)
Rejestracja logowanie w MO 100GB na 31 dni
Najczęściej 6 startowych GB na 14 dni
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.