Ok, no to mniej więcej plan jest taki, przy optymistycznym założeniu, że jednak przy kupowaniu RWK za 29 zł nie trzeba mieć całej kasy na KG.
https://bok.plus.pl/article/655
Wg tego artykułu jeśli ma się 10 zł, to można przelać 7 zł, a koszt ponosi odbierający (chyba błąd, bo z regulaminu wynika, że przekazujący ponosi koszt, bo przecież musi wysłać 2 smsy).
Nie wiem zakładam, że jednak jest tak jak pisze @KARLOS i trzeba zostawiać 4 zł.
1. numer:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + doładowania 3x10 zł + bonus za 4 doł. 5 zł = 36 KG + 14 promo = 50 zł - 29 zł za RWK -> zostaje 21 zł na KG ---> z tego 17 zł przelewam na kolejny nr (zostaje 3,90 zł)
2. numer:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + 17 zł z przelewu = 23 KG + 9 promo = 32 zł ---- jeśli zadziała RWK za 29 zł, to zostanie tylko 3 zł i już bez przelewania
A jeśli trzeba będzie doładować, to 23+10 KG + 9 promo = 42 - 29 = 13 zł ---> z tego przelewam 9 zł na kolejny numer (zostaje 3,90 zł)
3 numer:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + 9 zł z przelewu + 10 zł doładowanie = 34 zł i już tutaj jak nie zadziała RWK bez całej sumy na KG to nic z tego bez dodatkowego doładowania.
A jeśli zadziała, to zostanie 5 zł, z czego do przelania jedynie 1 zł na kolejny numer.
Ale jeśli na 2. numerze nie trzeba będzie używać doładowania, to na 4. numerze będzie:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + 1 zł z przelewu + 10 zł doładowanie = 26 zł - niby brakuje 3 zł, ale może da się to uzupełnić przelewem z 5. numeru.
Albo jeszcze inaczej, wcześniej zrobić tak:
na 5. numerze mam 1+4KG + 5 za zgody (zjadło już 5 zł tutaj) --> zmieniam taryfę za 5 zł na PnK (może uda się z kasy promo), potem ładuję za 10 zł, żeby mieć RWK i z tego mam na koncie łącznie 15 zł, z czego mogę przelać 10 albo 11 zł na 4. numer (albo tylko 7 zł).
I wtedy może na styk wystarczy kasy na 4 numery w Elastycznej.
Taka kombinatoryka i oszczędność na maxa, ale warto dla samej zabawy, testowania i eksperymentów
Trochę szkoda 5. numeru z netem, ale dla samego testu czy net przejdzie do PnK, z resztą i tak mam jeszcze dwie pomarańczowe simki z zamrożonymi 1,59 TB...
Co myślicie, może jakieś uwag albo poprawki, bo mogłem się zamotać, bez rozpisania tego na kartce ciężko to ogarnąć