• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 57 z 65
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 65
 #1181725  autor: KC-KARLOS
 23 paź 2024, 10:27
Teleprzelew to transfer środków między głównymi złotówkami. Więcej informacji o usłudze: https://bok.plus.pl/article/655

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181733  autor: MariuszY
 23 paź 2024, 12:10
Z tym teleprzelewem przyszła mi do głowy pewna koncepcja (w połączeniu z 4 doładowania i gratis). Otóż, jak wiemy, są problemy z aktywacją niektórych usług ze środków bonusowych jeśli na koncie głównym nie ma ekwiwalentu środków do opłaty za usługę - czyli "mogę opłacić usługę z promozłotówek, ale mając równowartość ceny na koncie głównym".
Nie wiem czy ktoś to opisał, ale wykminiłem coś takiego. Numer 1 - ładuję 4x11zł, dostaję bonus 20zł, odpalam np. NL za 40zł (lub mniej), 20zł przelewam na numer 2 (i jeszcze coś zostanie na KG). Numer 2 - otrzymuje 20zł, ładuję 4x6zł, dostaję bonus 10zł, odpalam np. NL, a co zostanie (do max. 20zł) przelewam na numer 3. Numer 3...
Oczywiście nie daje to jakichś korzyści w dłuższej perspektywie regularnych doładowań i ich zużywania, ale jeśli w krótszej perspektywie ktoś chce odpalić usługi np. na rzadko używanych numerach i nie trzymać na nich kasy, taka koncepcja może się sprawdzić.
 #1181738  autor: KC-KARLOS
 23 paź 2024, 12:30
MariuszY: pamiętaj o tym limicie 20 zł/co 30 dni jak i o wymogu minimalnego stanu konta (3 zł) + dodatkowo 2x po 5 gr za smsa. Mocno się zabezpieczyli, aby usługi nie wykorzystywać do niecnych celów.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181977  autor: xperia09
 28 paź 2024, 16:22
babciagienia1p pisze:
16 paź 2024, 22:04
1) Przeniesienie numeru do Plusa - taryfa Prosto na Kartę
2) Odebranie rabatu 100% (tutaj moze być potrzebna reklamacja - na razie nie wchodzi z automatu)
3) Aktywacja promocji BL+35 GB kumulacja
4) Doładowanie 5,- zł w taryfie Prosto na Kartę daje RWK.
5) Aktywacja promocji 6400 GB.
Przy takiej kolejności dostaniesz 1900 GB wieczystych.

Droższe wersje, ale za to bez reklamacji pkt.2:
- Plush - RWK za 10,- zł
- Plus Elastyczna - RWK za 29,- zł
zamiast tego (i plusha bo rwk 10) viewtopic.php?p=1167615#p1167615, aktualna jest kolejność ta nowsza? czy coś się zmieniło jeszcze? :P
 #1181981  autor: babciagienia1p
 28 paź 2024, 17:01
@xperia09
Aktualne są wszystkie sposoby. Jak na razie najtańsza jest kolejność z ramki (cytatu).

Możesz jeszcze spróbować MNP do Elastycznej i RWK za 29,- zł oraz dobicia kolejnych 500 GB wieczystych przy pomocy BL+25GB na start za 0,- zł w ciągu 720 godzin od aktywacji startera. Nie mam pewności czy BL+25GB na start za 0,- zł jeszcze działa.
https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... 240406.pdf

PS1. Sprawdzę w ciągu dwóch dni (jak nie zapomnę) czy taki wydłubek zadziała na starterze MNP przeniesionym do Elastycznej. To będzie test czy da się aktywować cztery pakiety BL w ramach 97-dniowego rabatu 100%. Cztery pakiety powinny dać minimum 2400 GB wieczystych.

PS2. BL+25GB na start przedłużał ważność głównego konta o 720 godzin od momentu aktywacji.

PS3. Ważność konta, na wychodzące, po MNP do Elastycznej wynosi 2328 godzin, więc nie sprawdzę wydłużania ważności przez BL+25GB na start. Wydłużenie działało na kupowanych starterach Elastyczna z datą KG 360 godzin.

PS4. Sprawdziłam PS1. Odpowiedź:
Nie jesteś uprawniony do udziału w promocji
czyli pilnują §2 pkt.1.6 regulaminu:
nie posiadać aktywnego pakietu: „BEZLIMIT i 25 GB kumulacja” opisanego w § 1 ust. 3 pkt 1, „BEZLIMIT i 25 GB”, „Bez limitu i 15 GB”, „Bez limitu i 15 GB kumulacja”,
„Bez limitu i 20 GB 5G”, „Rozm,sms,mms bez lim,15GB,1000min na UA”, „Pakiet Bez limitu UA kumulacja”, „Rozm/SMS/MMS bez limitu/15GB/30dni/30zl” „Bez limitu i 20
GB 5G extra”, „BEZLIMIT i 35GB”, „BEZLIMIT i 35GB kumulacja”;
Pozostaje sprawdzić odpalenie BL+25GB na start jako pierwszego pakietu w ramach rabatu 100% w Elastycznej. Nie mam takiego świeżego startera. Wszystkie najbliższe moje MNP będą miały taryfę Prosto na Kartę.
Może ktoś inny sprawdzi?
 #1182055  autor: KC-KARLOS
 30 paź 2024, 19:05
Graffik87: a jak myślisz? Przecież to nie T-Mobile, które limituje dostęp w niektórych abonamentach.

#1182063  autor: pewues
 30 paź 2024, 21:01
Cztery szybkie pytania:
1. Czy wieczyste 900 GB może przeleżeć trochę czasu bez okresu wychodzących i nie przepadnie?
Pytam, bo dzisiaj kończy mi się darmowy BL z promocji Miesiąc za darmo i mam do tego 900GB i zastanawiam się czy muszę już dzisiaj odpalić RWK za 29 zł, czy mogę jeszcze trochę poczekać. I pewnie do włączenia RWK trzeba mieć wychodzące, no ale to i tak wpierw muszę doładować konto, żeby mieć na opłatę.
2. Czy w promocji 4 doładowania i gratis trzeba zachować ciągłość doładowania w ciągu 30 dni czy nie ma to znaczenia? Jak można sprawdzić czy już jedno wcześniejsze doładowanie zaliczyło się do promocji czy nie (zdaje się doładowałem wtedy zanim dostałem smsa z potwierdzeniem aktywacji promocji, ale już po wysłaniu smsa ją włączającego).
3. Czy zmiana taryfy z Elastycznej na Prosto na Kartę wyłącza wszystkie promocje? (że 900GB zniknie to wiadomo, ale czy 4 doładowania też trzeba od nowa włączać?)
4. Czy zmiana taryfy może usunąć 5 zł za zgody? Czy te 5 zł za zgody lub bonus za 4 doładowania może być użyte do opalenia RWK za 29 zł lub jako koszt zmiany taryfy (5 zł).

A czemu takie pytania?
Mam 5 numerów z Elastyczną i na każdym Miesiąc za darmo do dzisiaj i po 900 GB, które chce zabezpieczyć na rok. Na każdej karcie stan 15 zł (1+4 starterowe + 5 zł z doładowania + 5 zł za zgody). Do tego mam 5 szt. kodów doładowań po 10 zł (z promocji) i chcę to tak rozplanować, żeby tą kasę rozdzielić z pomocą teleprzelewu, żeby na 4 kartach Elastycznych z netem odpalić RWK za 29 zł, a jedną kartę zmienić na PnK i tam mieć RWK po doładowaniu (leżak bez neta). Mniej więcej mam plan w głowie jak to rozplanować i chyba można byłoby na styk nawet dostać 1 doładowanie gratis na jednej z kart (5 zł jedynie, bo pierwsze doładowanie było za 5 zł, do tego ogranicza mnie limit 20 zł na 30 dni w teleprzelewie - trzeba było wcześniej to zaplanować).
 #1182066  autor: KC-KARLOS
 30 paź 2024, 23:31
pewues:
1. nie wiemy, jak długo utrzyma się taki stan rzeczy. Ja potwierdzam na jednym z numerów 10 miesięcy posiadania kilkuset GB "bezterminowych". Ich wykorzystywanie jest uwarunkowane posiadaniem aktywnych wychodzących, ich brak nie skasuje tych środków. Wspominaliśmy o tym.
2. Warunkiem 4. doładowań i gratisu to aktywne wychodzące. Jeśli ich nie utrzymasz, to promocja jest resetowana.
Jeżeli brak Okresu ważności dla Usług wychodzących pomiędzy doładowaniami będzie dłuższy niż 3 dni, to zliczanie doładowań w ramach Promocji zostanie wyzerowane.
I uwaga! Dalsza zwłoka wyłącza promkę.
Jeżeli brak Okresu ważności dla Usług wychodzących będzie dłuższy niż 30 dni, to Promocja zostanie wyłączona na koncie Abonenta, o czym zostanie on powiadomiony za pomocą wiadomości tekstowej SMS. Aby ponownie wziąć udział w Promocji, należy włączyć Promocję
Stan promocji sprawdzasz komendą INFO którą ślesz smsem na numer 8844. Przy zablokowanych wychodzących pomimo tego, że sms jest darmowy, nie wyślesz go. Dlatego bardzo polecamy trzymać aktywne wychodzące, aby nie utracić dostępu do niektórych promocji.
3. Zmiana taryfy może wyłączyć niektóre promocje. Sama zmiana jest mało atrakcyjna, bo migracja uszczupla konto główne o 5 zł. Warto już na samym starcie wybrać odpowiednią taryfę.
4. Zmiana taryfy nie usuwa zgód marketingowych. Od tego służy komenda sms o treści NIE lub SPRZECIW - wysyłasz na numery 8000 oraz 8032.
Co do opłacania środków promocyjnych za wykupienie RWK w Elastycznej - jest jak przy pozostałych pakietach - musisz mieć 29 zł na koncie głównym, aby obniżyć koszt usługi z konta promocyjnego. Przy stanie KG niższym, system nie pobierze środków promocyjnych i wypluje komunikat o konieczności zasilenia konta.

#1182069  autor: babciagienia1p
 31 paź 2024, 05:28
@pewues
Nie zawsze trzeba mieć pełną kwotę, na zakup pakietu, na głównym koncie. Być może coś zmienili, być może są jakieś błędy... Trzeba to testować.
Ostatnie sprawdzone przypadki:
1) Można kupić RWK za 29,- zł w Elastycznej, jeśli suma środków KG + PromoZł = 29,- zł.
2) Można kupić RWK za 10,- zł w Nowym Plushu, jeśli suma środków KG + PromoZł = 10,- zł.
3) Pakiet BL + 10 GB w Nowym Plushu, za nominalne 25,- zł, odnawia się z PromoZł.
W powyższych przypadkach nie było pełnej kwoty na KG.
Jak z innymi pakietami? Ktoś sprawdzał?

Wieczyste są naprawdę, jak na razie, na wieki w ramach tej samej taryfy. Mam wieczyste już ponad rok na numerze, który okresowo tracił wychodzące i nigdy nie miał płatnego pakietu (tylko 3xBL w ramach rabatu 100% za MNP). Nie zniknęły. Jeśli chciałbyś zaryzykować, możesz sprawdzić jak zachowają się przy zmianie taryfy. Teoretycznie powinny zniknąć.

Nie ma znaczenia ciągłość doładowań w ramach promocji 4 doładowania i gratis. Ma znaczenie utrzymanie wychodzących.
https://www.plus.pl/documents/16/170648 ... 2.2021.pdf
 #1182092  autor: pewues
 31 paź 2024, 16:44
@KARLOS i @babciagienia, bardzo dziękuję Wam za szczegółowe odpowiedzi.
KC-KARLOS pisze:Co do opłacania środków promocyjnych za wykupienie RWK w Elastycznej - jest jak przy pozostałych pakietach - musisz mieć 29 zł na koncie głównym, aby obniżyć koszt usługi z konta promocyjnego. Przy stanie KG niższym, system nie pobierze środków promocyjnych i wypluje komunikat o konieczności zasilenia konta.
To jest właśnie najgorsze i komplikuje całą operacje, na tyle, że nie wiem czy mi starczy kasy aż na 4 numery. Co prawda pewnie nawet tyle nie wykorzystam przez rok, tym bardziej, że wczoraj w nocy mimo zawieszenia BL dodali jeszcze po 500GB na każdą z kart więc mam tam po 1,37TB.
Ale z drugiej strony Babcia pisze, że jednak w praktyce wystarczy nazbierać łączą sumę środków i też zadziała RWK za 29 zł. Będę testował.

Nowe pytania się nasuwają: czy starterowe 4 zł jest tak samo traktowane jak bonusowe 5 zł za zgody albo bonus za 4 doładowania. Ciekawe czy są różnice i jeden rodzaj PromoZł działa łącznie z kontem głównym a inny już nie.

Przykładowo: mam na pierwszej z kart 1+4 starterowe + 5 zł z doładowania + 5 zł za zgody, czyli 6 zł na koncie głównym i 9 zł z promocji, łącznie 16 zł (nie wiem właśnie jak traktować te 4 zł ze startera, czy jak główne czy jak promocyjne?)
Ładuje tam dwa razy po 10 zł, mam wtedy 26 zł KG + 9 zł promo = 35 zł.
Czy zadziała wtedy 29 zł? Jeśli 4 zł ze startera ma "lepsze" traktowanie niż 5 zł za zgody, to powinno już zadziałać i zostałoby wtedy tylko 6 zł na KG z czego mógłbym przelać 3 zł na inny numer.
Jeśli jednak nie zadziała, to musiałbym doładować jeszcze jedno 10 zł, wtedy miałbym 36+9=45, po odjęciu 29 zł, zostaje 16 zł z czego mogę 13 zł przelać na kolejny numer. A może i wpadłoby jeszcze wtedy 5 zł z bonusu za 4 doładowania, więc zostałoby nawet 21 zł, więc aż 18 do przelania.

Właśnie - czy przy teleprzelewie z tych 3 zł które musi zostać pobierają 5 gr czy w praktyce trzeba zostawiać 4 zł, bo od razu liczą opłatę, która nie może obniżyć tego limitu? Jeśli opcja druga, to lepiej wcześniej zrobić teleprzelew, a potem dopiero kupić RWK za 29 zł.
No i czy w teleprzelewie może być wykorzystana kasa z PromoZł?

Niestety na 1 numerze już mi zabrali 5 zł za nieaktywność, chociaż w ostatnim dniu okresu go używałem. Widocznie za późno...

W PnK RWK po doładowaniu rozumiem, że się nie sumuje jak się doładuje kilka razy? Piękne by to było... :D

Jeszcze ważne pytanie czy przy braku wychodzących nie można odpalić ani RWK za 29 zł ani wykonać teleprzelewu ani zmienić taryfy czy może da się?
 #1182094  autor: KC-KARLOS
 31 paź 2024, 17:02
pewues: Teleprzelew dotyczy tylko kasy głównej i jeśli masz stan powyżej 4,10 zł dla przelewu 1 zł (sms zlecający 5gr + sms potwierdzający 5gr).
Ogólnie w Plusie nie ma sumowania ważności środków/pakietów/promocji - z wyjątkiem odpłatnego wydłużenia w ramach promocji "Ważne Konto".
Przypominam - brak wychodzących = brak dostępu do usług i promocji. To nie Orange.

#1182101  autor: pewues
 31 paź 2024, 17:41
Ok, no to mniej więcej plan jest taki, przy optymistycznym założeniu, że jednak przy kupowaniu RWK za 29 zł nie trzeba mieć całej kasy na KG.

https://bok.plus.pl/article/655
Wg tego artykułu jeśli ma się 10 zł, to można przelać 7 zł, a koszt ponosi odbierający (chyba błąd, bo z regulaminu wynika, że przekazujący ponosi koszt, bo przecież musi wysłać 2 smsy).
Nie wiem zakładam, że jednak jest tak jak pisze @KARLOS i trzeba zostawiać 4 zł.

1. numer:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + doładowania 3x10 zł + bonus za 4 doł. 5 zł = 36 KG + 14 promo = 50 zł - 29 zł za RWK -> zostaje 21 zł na KG ---> z tego 17 zł przelewam na kolejny nr (zostaje 3,90 zł)

2. numer:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + 17 zł z przelewu = 23 KG + 9 promo = 32 zł ---- jeśli zadziała RWK za 29 zł, to zostanie tylko 3 zł i już bez przelewania
A jeśli trzeba będzie doładować, to 23+10 KG + 9 promo = 42 - 29 = 13 zł ---> z tego przelewam 9 zł na kolejny numer (zostaje 3,90 zł)

3 numer:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + 9 zł z przelewu + 10 zł doładowanie = 34 zł i już tutaj jak nie zadziała RWK bez całej sumy na KG to nic z tego bez dodatkowego doładowania.
A jeśli zadziała, to zostanie 5 zł, z czego do przelania jedynie 1 zł na kolejny numer.

Ale jeśli na 2. numerze nie trzeba będzie używać doładowania, to na 4. numerze będzie:
startowe 1+4 + doł. 5 + 5 za zgody = 6 KG + 9 promo = 15 zł + 1 zł z przelewu + 10 zł doładowanie = 26 zł - niby brakuje 3 zł, ale może da się to uzupełnić przelewem z 5. numeru.
Albo jeszcze inaczej, wcześniej zrobić tak:
na 5. numerze mam 1+4KG + 5 za zgody (zjadło już 5 zł tutaj) --> zmieniam taryfę za 5 zł na PnK (może uda się z kasy promo), potem ładuję za 10 zł, żeby mieć RWK i z tego mam na koncie łącznie 15 zł, z czego mogę przelać 10 albo 11 zł na 4. numer (albo tylko 7 zł).
I wtedy może na styk wystarczy kasy na 4 numery w Elastycznej.

Taka kombinatoryka i oszczędność na maxa, ale warto dla samej zabawy, testowania i eksperymentów :D
Trochę szkoda 5. numeru z netem, ale dla samego testu czy net przejdzie do PnK, z resztą i tak mam jeszcze dwie pomarańczowe simki z zamrożonymi 1,59 TB... :D
Co myślicie, może jakieś uwag albo poprawki, bo mogłem się zamotać, bez rozpisania tego na kartce ciężko to ogarnąć :D
 #1182557  autor: babciagienia1p
 11 lis 2024, 05:41
Plush
Informacja od @pingpong123a
Plush obniża opłatę za RWK do 5,- zł. Dobra wiadomość dla "max-cebuli" (perfekcjonistów?) wszelkiej maści, ponieważ wieczyste w Nowym Plushu wchodzą bez problemów, a w Prosto na Kartę trzeba reklamować.

Elastyczna
pewues pisze:
31 paź 2024, 17:41
Co myślicie, może jakieś uwagi albo poprawki, bo mogłem się zamotać
Dlaczego nie chcesz doładowywać minimum "szóstkami" (bonus 10,- zł) lub minimum "jedenastkami" (bonus 20,- zł)? Doładowanie 5,- zł, a później 3x10,- zł, żeby dostać bonus 5,-zł, to jakaś "rozrzutność"... :wink:
Jeśli kody na 10,- zł są z jakiejś promocji, przy wykorzystywaniu ich w serii czterech doładowań nie schodź z doładowaniem poniżej 6,- zł. Możesz je rozplanować na różne numery.

Znam przypadki pakietów BL i RWK, które można było kupić z PromoZł, bez konieczności posiadania pełnej kwoty na głównym koncie. Zerknij na wcześniejsze posty. Ba, nawet BL+35GB, BL+25GB, BL+15GB można było kupić z PromoZł bez konieczności posiadania pełnej kwoty na KG... Nawet 0,- zł na KG się zdarzyło... O BL+10GB pisałam wcześniej. Trzeba testować.
Zmiana taryfy skasuje PromoZł.

Po teleprzelewie zawsze zostanie Ci minimum 3,- zł na koncie głównym. Tyle musi zostać po opłacie 2x0,05 zł za SMS-y. Kwotę płaci numer wysyłający teleprzelew. Minimalna kwota teleprzelewu to 1,- zł, więc przed teleprzelewem trzeba mieć minimum 4,10 zł. Oczywiście, należy brać pod uwagę ograniczenie teleprzelewu - maksimum 20,- zł na 720 godzin wysłane i 20,- zł przyjęte oraz trzy przelewy wysłane i trzy przyjęte na jednym numerze w ciągu 720 godzin.
 #1182565  autor: KC-KARLOS
 11 lis 2024, 10:17
Na kolanie pisany ten regulamin... Nie ma już czegoś takiego jak "Mobilny Plus Online" a "aplikacja iPlus".
A ten ruch był spodziewany - zatrzymanie fali odejść, jedynie dla 3-mies darmowego BL z GB "bezterminowymi".

Mam info, że ten nowy RWK za 5 zł nie działa.

#1182940  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2024, 16:19
Tylko po co ten regulamin, skoro działa kod *121*11*365# który daje to samo?

#1182941  autor: asdaf
 18 lis 2024, 16:42
Po uruchomieniu nowej karty Plush wysłałem kod *136*11*9999# na 10GB. Po chwili otrzymałem smsa, że wybranego pakietu już nie można włączyć kodem i aby go aktywować należy wysłać smsa pod numer 2601 o treści: KUPUJE 10GBUA. Rzeczywiście to zadziałało i to przy zerowym stanie konta.
 #1182943  autor: KC-KARLOS
 18 lis 2024, 16:52
asdaf: loool. Czyżby zaczęli likwidować kody aktywacyjne USSD? Co to ma być? A może zaktualizowali platformę billingową?

• Strona 57 z 65
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 65
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57