• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 16
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
 #1181369  autor: zenkowik
 16 paź 2024, 15:13
Info ze strony:
Przedłużamy promocję na darmową dostawę kurierem dla przenoszących numer do MOBILNY telegrosik do odwołania.
Podlinkowany regulamin w starej wersji.

Odnośnie kuriera to na dwa przeniesienia dwa razy pojawił się znienacka (nie był to problem dla przenoszących). Na poprzednich stronach wątku jest informacja że na infolinii można podpytać o numer przesyłki.
 #1181407  autor: onifer2
 17 paź 2024, 09:35
Dzwoniłem do nich, obsługa niemiła, głos jakby za karę tan pracowała i z łaską odpowiadała na pytania.
Trzeci dzień po podpisaniu dokumentów u kuriera, jeszcze ich nie mają, dopiero jak dotrą, to wystąpią do mojego obecnego operatora z wnioskiem o przeniesienie numeru.

Strasznie trąci amatorką. Jak się zdenerwuję, to przeniosę międzyczasie numer gdzie indziej.
 #1181408  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 09:45
onifer2: zawsze przy procesie MNP via kurier to trwa dłużej niż w salonie i nie powinno to być żadnym zaskoczeniem. Operatorzy po otrzymaniu info o dostarczeniu startera niezwłocznie go aktywują w systemach (nie dotyczy MNP), gdzie najpierw czekają, aż podpisany przez Ciebie dokument dotrze do siedziby operatora, a następnie uruchomi się karta zgodnie z wyznaczoną datą transferu numeru. Bądź cierpliwy.

A o kiepskiej obsłudze na infolinii już dawno pisaliśmy w tym wątku - tam pracuje głównie jedna osoba od 8 do 16 od pon do pt.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181415  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 11:11
To nie amatorka a low-cost. Niskie koszta. Charakterystyczne dla sieci MVNO.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181421  autor: onifer2
 17 paź 2024, 11:54
Tak sie zastanawiam czy nie lepiej dolozyc te 10zl miesiecznie i mieć operatora na poziomie. 120zł w skali roku to żadne pieniądze. No nic, zobaczymy ile im zajmie czasu przeniesienie numeru.
 #1181422  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 12:01
onifer2: przenosząc się online (na odległość bez salonu) sam ustalasz datę przeniesienia (trwa od tygodnia do 2-3 tygodni). Na kiedy ustaliłeś transfer do Galeny / Telegrosika?

#1181423  autor: Window
 17 paź 2024, 12:13
@KC-Karlos Lyca mobile czy Klucz Mobile jako low costy już trochę lepiej wyglądają niż Mobilny telegrosik.

To też śmiesznie brzmi
Przenieś numer, wypełniając formularz na naszej stronie.
Od teraz dostępna krótka lista operatorów, dzięki czemu numer przeniesiesz jeszcze łatwiej!
Jakoś inne sieci potrafią prosto i łatwo zrobić przeniesienie numeru na kartę mimo że jest mnogość operatorów.
 #1181424  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 12:19
Window: uwierz mi, Lyca jest najgorsza z tych wszystkich low-cost'owych operatorów.
MT ma już działające kody, KLUCZ ulepsza ofertę i trochę się do a2mobile upodabnia, a Lyca jedynie w eSIM działa "jak należy", ale obsługowo dalej leży.
Niestety martwi forma współpracy Galeny z Playem, to od lat przypomina (mieli przez rebrandingiem IZZI), jakby ich oferta była dużo skromniejsza od pozostałych MVNO na zasięgu Playa.

#1181426  autor: onifer2
 17 paź 2024, 12:21
KC-KARLOS pisze:
17 paź 2024, 12:01
onifer2: przenosząc się online (na odległość bez salonu) sam ustalasz datę przeniesienia (trwa od tygodnia do 2-3 tygodni). Na kiedy ustaliłeś transfer do Galeny / Telegrosika?
Było w formularzu do wpisania ile dni po czymś tam, już nie pamiętam, otrzymaniu chyba papierów od kuriera? Zaznaczyłem 1 dzień, tyle się dało najmniej.
 #1181428  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 12:30
onifer2: oj na pewno w 1 dzień nie mogło to przejść, bo transfer dokumentu MNP trwa do tygodnia (dłużej niż dostarczenie startera do klienta kurierem). Czy stara karta nadal jest aktywna? Sprawdź czy starter MT jest już aktywny i loguje się do sieci.

#1181436  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 13:01
onifer2: czy na starej karcie dostawałeś komunikaty z informacją kiedy numer zostanie przeniesiony do innej sieci?

#1181442  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 13:21
onifer2: radzę skontaktować się z BOK co się dzieje, coś tu jest nie tak.

#1181443  autor: onifer2
 17 paź 2024, 13:23
Dzwoniłem dzisiaj do MT. Czekają na dokumenty od kuriera, podobno do 3 dni mają przyjść i będą dalej działać. Jak się nie uda, ich strata.
Crossmobile też jest za dychę miesięcznie. Albo Fakt Mobile za 15zł.
 #1181445  autor: KC-KARLOS
 17 paź 2024, 13:29
onifer2: to pozostaje czekać. Mogłeś ustalić bardziej realną datę przeniesienia, bo ŻADEN MVNO na odległość nie przeniesie numeru w 1 dzień roboczy - to niemożliwe.
Weź nawet nie pisz o Crossmobile - chcesz się w abo wpakować? Tylko przez rok 10/mc, potem 16. Termin płatności faktury 7 dni i jeszcze łaskę robią dorzucając GB za terminową płatność i podlizywanie się na ich social mediach + słaba jakość Plusa. Zamiast Crossa - poleciłbym alternatywnie Vectrę za 15 zł (10 GB z lejkiem i full opcja) lub za 20 zł (30 GB z lejkiem i full opcja). Ewentualnie Fakt Mobile może być idealny - albo Virgin, jeśli celujesz w zasięg Playa i niskie koszty

#1181457  autor: zenkowik
 17 paź 2024, 15:20
onifer2: Dokumenty od kuriera dostałeś w kopercie - na niej jest list z numerem przewozowym - sprawdź na stronie przewoźnika czy w śledzeniu nie ma informacji o statusie dokumentów zwrotnych (one nie wrócą do TG tego samego dnia i to nie z ich winy). Ogólnie to przeniesienie (gdy już dokumenty trafią do TG) odbywa się dość szybko, kwestia dwóch dni jeśli ktoś zaznaczył przeniesienie w trybie 1 dnia.

Jedna rzecz którą dobrze by było wiedzieć zawczasu, to że po przeniesieniu nowa karta będzie aktywna dopiero po kilku godzinach - z przekazu wynika że mniej więcej o godz. 10-11 zaczęło to działać.
  • Strona 13 z 16
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13