• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 72 z 77
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 77
 #1181249  autor: neotele
 14 paź 2024, 10:48
@frigo
To, o czym piszesz, to płatny Pakiet Aero, po wyczerpaniu którego włącza się darmowy lejek.

Natomiast możesz korzystać z obecnego BDI bez kupowania żadnego pakietu i wtedy będziesz miał w 100% darmowy Internet do 512 kbps z kapciem co 60 min.
 #1181254  autor: PiotrG-dz
 14 paź 2024, 12:10
Czy ten druk na zwrot kasy za BDI trzeba podpisać odręcznie?Czy wystarczy napisać to komputerem i wysłać mejlem?
Aero 2 na to pytanie nic mi nie odpowiedziało bo widać boli ich te 20 zł :?
 #1181326  autor: darekka
 15 paź 2024, 16:56
Drukujecie wniosek, wypełniacie ręcznie i podpisujecie. Robicie telefonem fotke i emailem wysyłacie-ja dziś tak zrobiłem i w 2 minuty miałem zwrotnego emaila o wyłączeniu karty i zleceniu zwrotu pomniejszonego o 7groszy.

Dla osób bez drukarki: wypełniacie wniosek "pisząc" myszką, podpisujecie go "myszką", a następnie zapisujecie "podpisany" jako PDF(można "wydrukować" do PDF lub zapisać jako obrazek). Taki plik jako załąćznik emailem do aero2 i gotowe.
Żadnych podpisów kwalifikowanych nie potrzeba.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1181331  autor: KC-KARLOS
 15 paź 2024, 18:09
PiotrG-dz: zwrot depozytu Aero2 BDI jest możliwy od dawien dawna. Obecnie jest on uproszczony.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181333  autor: PiotrG-dz
 15 paź 2024, 18:24
Tylko całkiem niedawno trzeba było zwrócić SIMkę z ramką a teraz już nie.Nie chcę niczego spaprać bo netu mam w zapasie tyle ,że Aero2 jest mi zbędne.
 #1181334  autor: darekka
 15 paź 2024, 18:26
PiotrG-dz pisze:
15 paź 2024, 18:24
Tylko całkiem niedawno trzeba było zwrócić SIMkę z ramką a teraz już nie.Nie chcę niczego spaprać bo netu mam w zapasie tyle ,że Aero2 jest mi zbędne.
obecnie simki już się nie zwraca wystarczy sam wniosek i gotowe

co do daty na zwrot 31.12.2024 chodzi o to, że po tym terminie BDI całkowicie znika i depozyt zamienią na pakiet GB więc już nie da się go odzyskać.

http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. :D
 #1181343  autor: KC-KARLOS
 15 paź 2024, 21:19
neotele: przeczytaj list Polkomtela w tej sprawie, jest zaznaczone, że świadczenie BDI kończy się z końcem grudnia 2024.
A od listopada gdy wejdzie PKE, 512 kbps będzie w formie lejka po wyczerpaniu każdego pakietu płatnego z oferty "Pakiety Aero" lub "Subskrypcja Aero", bez wpisywania "kapcia" co 60 minut. Lejek wygaśnie wraz z ważnością wykorzystanego pakietu Aero. W innym przypadku do 30.12.2024 mamy BDI 512 kbps z "kapciem".

WAŻNE: jeśli wyślemy wniosek o zwrot depozytu 19,93 zł, wyłączą kartę Aero2 i stracimy możliwość korzystania zarówno z BDI jak i Pakietów Aero - dlatego ja nie chcę depozytu, czekam na rozwój wypadków.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1181351  autor: KC-KARLOS
 15 paź 2024, 23:27
neotele: czekaj na dalsze info w tej sprawie. Na pewno coś z tymi środkami zrobią, skoro BDI w formie "kapcia" co 60 minut przestanie funkcjonować.

#1181798  autor: lukjac
 25 paź 2024, 00:06
cytaty z profilu Aero2 na fb (odpowiedzi na pytania użytkowników):
w ramach nowej usługi prędkość Internetu do 512 kb/s będzie dostępna bez żadnych opłat. Zakup pakietów internetowych pozostaje opcjonalny. Klienci, którzy są zainteresowani korzystaniem z Internetu bez ograniczeń prędkości, będą mieli możliwość zakupu dodatkowych pakietów, jednak decyzja o ich nabyciu będzie w pełni dobrowolna. Szczegółowe informacje będziemy udostępniać 10.11.24 r.
10 listopada br. uruchomimy nową bezpłatną usługę. Prędkość Internetu do 512 kb/s będzie dostępna bez żadnych opłat.
W nowej usłudze nie będzie konieczności wpisywania kodów CAPTCHA, co znacznie upraszcza korzystanie z Internetu. Zaznaczamy, że zakup pakietów internetowych pozostaje opcjonalny.
Klienci, którzy są zainteresowani korzystaniem z Internetu bez ograniczeń prędkości, będą mieli możliwość zakupu dodatkowych pakietów, jednak decyzja o ich nabyciu będzie w pełni dobrowolna. Pozdrawiamy, zespół Aero2
zaznaczam jeszcze raz że to tylko cytaty
 #1181808  autor: KC-KARLOS
 25 paź 2024, 02:58
a ja się przypominam:
> od 10.11.2024 będą lejki 0,5 mbps po wyczerpaniu GB z Pakietów Aero2 - trwające do końca ważności pakietu - bez "kapcia" co 60 minut
> jeśli pakiet płatny wygaśnie, wracamy do "kapcia" do 1h - taki stan potrwa do wyłączenia BDI czyli 30.12.2024.
> gdy kupimy ofertę Subskrypcja, z comiesięcznym odnawianiem Pakietu Aero - np. 3 GB za 5 zł, to po wyczerpaniu GB będzie spowolnienie 0,5 mbps bez "kapcia". W wybranym dniu cyklicznie, co miesiąc pobiorą z karty płatniczej 5 zł, wracamy na najbliższe 3 GB na full prędkość, a po ich zużyciu ponownie spadamy do pułapu 512 kbps. Roczny koszt to 60 zł - chyba, że oferta GB się zmieni. Musimy na to poczekać. Wiemy na szczęście, jak to będzie działać.
> jeśli nie kupimy żadnego pakietu - BDI 512 kbps z "kapciem" co godzinę będzie dostępny do 30.12.2024, następnie net nie będzie działać, dopóki nie wykupimy Pakietu Aero. Całkiem możliwe, że wprowadzą okres karencji takiej karty po wyłączeniu BDI.

#1182439  autor: KC-KARLOS
 08 lis 2024, 18:40
Mamy nowe informacje co dalej z BDI i jak te karty będą działać:
> 30.12.2024 wygaszają BDI. Jeśli kupimy na tej karcie dowolny pakiet Aero - ważność konta tej karty - 12 miesięcy liczone od zakupu pakietu. W innym wypadku po wygaśnięciu BDI lub przy nowym starterze - 3 miesiące
> możemy zamówić nową kartę, jeśli chcemy skorzystać z Pakietów Aero - koszt karty 0 zł, koszt wysyłki 20 zł
Czy muszę wprowadzać kod CAPTCHA, czy sesja będzie przerywana po jakimś czasie?
Nie, w usłudze Pakiety Aero możesz w okresie ważności konta korzystać z bezpłatnego dostępu do internetu z prędkością do 512 kb/s bez konieczności przepisywania kodów CAPTCHA po przerwaniu sesji połączenia.
I tutaj nieścisłość - czy lejek będzie dostępny przy ważności kupionego pakietu czy ważności konta Aero.
> Usługa Pakiety Aero świadczona jest w technologiach 2G, 3G, 4G oraz 5G.
Co się stanie po zużyciu Pakietu Danych?
Każdorazowo po zużyciu Pakietu Danych, na wskazany w https://moje.aero2.pl adres e-mail zostaje wysłane powiadomienie o zużyciu danych i zakończeniu ważności Pakietu, a na Karcie SIM przywrócony zostaje bezpłatny internet z prędkością do 512kb/s.
Czyli to oznacza, że lejek 512 kbps będzie trwał przez cały czas ważności karty? Nie jest to jasno podkreślone.

Wszystkie szczegóły na stronie: https://aero2.pl/faq/

• Strona 72 z 77
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 77
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72