jutek: tłumaczyłem, że kasa na koncie głównym ZAWSZE przechodzi po migracji do Faktu - chyba, że ją wyczerpałeś przypadkiem na innej taryfie bez pakietu internetowego, a np. startery odNOWA czy PNK 3.0 mogą nie zawierać GB na start.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
KC-KARLOS: ja rozumiem, że w teorii powinny zostawać, a w praktyce różne rzeczy mogą się zdarzać, mogli coś namieszać w systemach przy okazji ostatniej "modernizacji". Wydaje mi się, że miałem dane komórkowe wyłączone, a mimo to po migracji konto u mnie zostało wyzerowane (kupiłem starter za 5zł). Dlatego pytam o praktykę inną osobę, która dziś/wczoraj/przedwczoraj przechodziła do Fakt z PNK 3.0.
@jutek Po ostatnich zamieszaniach miałem kartę zablokowaną na połączenia wychodzące, a taryfa była PnK 3.0 ze stanem konta 0 zł. Gdy w piątek dowiedziałem się, że można już zmieniać taryfę na Fakt mobile doładowałem konto za 5 zł co odblokowało połączenia wychodzące. Następnie po kilku minutach wbiłem kod *163*12#. Po około 10 minutach moja taryfa została zmieniona na Fakt a stan konta pozostał 5 zł z ważnością 14 dni. Po sprawdzeniu taryfy kodem *111*49*1# i upewnieniu że jestem w Fakt doładowałem ponownie za 5 zł co wydłużyło ważność konta do 365 dni. Stan konta obecnie wynosi 10 zł. Nowa taryfa jest również widoczna w aplikacji P24 (nowa taryfa pojawiła się po kilku godzinach od moich działań).
Można wysnuć teorię, że środki pochodzące z doładowań przechodzą, a środki pochodzące z wartości startera nie. I to by było nawet zgodne z regulaminem migracji, gdzie jest napisane: "Użytkownik zachowuje Pakiet Złotówek wynikający z Doładowania". Wartość startera to nie jest doładowanie.
jutek: to błędne założenie. "Pakiet Złotówek" to umownie nazwane konto główne w systemie na kartę Play, na które się składają środki startowe jak i te zasilane. Gdyby było inaczej, miałbyś saldo promocyjne, a ono w PNK 3.0 nie występuje lub nie jest widoczne.
Reklamacja i tyle.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Mam złe przeczucia. 4 numery, 4 esemesy z kodem wysłane pół godziny temu i na żadnym z nich potwierdzenia Benefit zlecony do aktywacji. Takie sytuacje zawsze wieszczyły u mnie problemy.
Tak po wpisaniu kodu na również moje 4 nr tel , jest cisza nic , do tej pory czekam na potwierdzenie , aktywacji iż , pakiet się aktywował , może coś naprawiają ?
@KC-KARLOS czytając literalnie regulamin wyraźnie jest tam napisane, że przechodzi "Pakiet Złotówek" pochodzący z Doładowania a nie cały. Ja jakbym rozpatrywał taką reklamację to bym proste pytanie delikwentowi zadał: ile pan doładował? - 0zł - ile panu przeszło? - 0zł - to co pan 4 litery zawraca, tak właśnie jest napisane i reklamację odrzucił, a skoro nawet ja bym ją odrzucił to oczywiście nie będę jej składał
Już tak raz było może 2 lata temu że po wysłaniu SMS-A nic nie przychodziło po prostu cisza , któregoś pięknego dnia naprawili system i , znów można było wysyłać smsy pod nr 4949 , ale trzeba odczekać teraz z naprawienie systemu do miesiąca
Migrował ktoś ostatnio z Play na Kartę do Faktu? Na infolinii Faktu mówią, że mają awarię i nie wiedzą czy do końca miesiąca naprawią, na czacie i w salonie Play mówią, że się nie da