amigo007 pisze: ↑02 paź 2024, 21:28
...W PLUSH-U RWK za 10zł każdorazowo aktywowałem, doładowując tylko za 5zł. I system pobierał 4zł z salda starterowego i 6zł z salda głównego.
Co innego 4,- zł w PromoZł starterowych, a co innego 5 lub 10 zł w bonusie za
4 doładowania i gratis. Tutaj niczego nie przesądzam. Być może, w przypadku RWK, nie jest konieczne minimum 25,- zł (dla RWK) na koncie głównym.
W przypadku pakietu BL trzeba mieć pełną kwotę na głównym koncie, mimo że opłata jest pobierana z bonusa.
Jeśli chcesz
cebulić na maksa, pomyśl jeszcze o tym:
https://www.plus.pl/documents/16/180638 ... 20ust.%202
Według regulaminu, bonus jest przyznawany maksymalnie dla pięciu numerów w ramach jednego PESEL-u, ale nie sprawdzałam w praktyce czy rzeczywiście górna granica numerów jest przestrzegana. Na pewno, w przypadku kupowania RWK, nie trzeba mieć pełnej kwoty na koncie głównym.
Zawsze pobiera 5,- zł z PromoZł. Sprawdzone.
...czy czasem "wieczyste" GB się także nie zdezaktywują...
Jak na razie, przyznane
wieczyste nie znikają nawet po utracie wychodzących.
...Ja planowałem doładować po 5zł w końcu października, listopadzie, grudniu i w styczniu. Tak aby nie pobierali mi 5zł za brak aktywności konta...
Aby uchronić się przed karą za brak wydatków, wystarczy regularne zużycie
wieczystych. Jeden raz w pierwszej połowie miesiąca kalendarzowego i jeden raz w drugiej.
...
Pytanie czy pakiet za 35zł musi koniecznie być odnowiony w drugim miesiącu, aby wpadło dodatkowe 500gb? Według regulaminu w przypadku braku środków na odnowienie pakiet za 35zł jest zawieszany na 120 dni (później dezaktywowany...)
Jest regulaminowy sposób - ponowna aktywacja, np. *136*11*6400#. Gdyby nie zadziałał, jest podstawa do reklamacji. Reklamacje
wieczystych są chętnie uznawane.
https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... 240610.pdf
6. W przypadku braku możliwości odnowienia się jednego z wariantów pakietów cyklicznych opisanych w § 2 pkt.1 lit 3) lub ich zawieszenia na okres dłuższy niż 3 dni, niniejsza Promocja zostanie dezaktywowana, dodanie kolejnego Pakietu 500 GB oraz możliwość korzystania z dotychczas niewykorzystanych bonusowych GB zostanie wyłączona. Abonent może ponownie aktywować Promocję, pod warunkiem, iż będzie ona nadal dostępna. Po ponownej aktywacji Promocji przez Abonenta, zostaną przyznane pakiety w ilości wcześniej nie przyznanej ale w każdym przypadku Abonentowi nie zostanie przyznane więcej niż 900GB na start i 11 pakietów po 500 GB.