• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 53 z 64
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 64
 #1180383  autor: KC-KARLOS
 30 wrz 2024, 22:05
pewues: wydłużasz tylko wychodzące, gdyż bez nich nie zużyjesz neta.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1180392  autor: pewues
 30 wrz 2024, 23:13
A nie trzeba dodatkowo włączać tego?
https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... 240610.pdf
Rozumiem, że to jest automatycznie też zaszyte w miesiącu za darmo już od razu?

Czy można dostać też 400GB za zgody po doładowaniu za 10 zł i one też dodadzą się do tych 900 GB i dzięki temu mieć 1300 GB na rok? Bo widzę, że to też do dzisiaj, ale może przedłużą? A i tak będę doładowywał się tam na tych kartach.
https://api.plus.pl/file/files/file/reg ... 241006.pdf
 #1180394  autor: KC-KARLOS
 30 wrz 2024, 23:17
pewues: tak, 6400 jest włączane automatycznie - w ciągu 1h, maks. w 72h.

Nie, te promki nie łączą się ze sobą - poza tym trafiają do innej przegrody i one przepadną niewykorzystane (mają termin ważności, w porównaniu do 900 GB na start z opcji 6400).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1180401  autor: babciagienia1p
 01 paź 2024, 04:28
pewues pisze:
30 wrz 2024, 20:52
...Odpalane około tydzień temu, jeszcze nie włączałem na nich żadnych promocji, tylko doładowałem każdy za 5 zł, bo to był warunek promocji żabkowej. Czekałem do ostatniego dnia promocji dzisiaj, bo u nich chyba ważność się nie kumuluje niestety (po doładowaniu za 5 zł w dniu aktywacji startera ważność nie zwiększyła się o nic od tej startowej).
RWK po doładowaniu (minimum 5,- zł) jest tylko w taryfie Prosto na Kartę.
Koszt RWK w Elastycznej - 29,- zł.
W Plushu - do wyboru - 10,- zł lub 29,- zł.
pewues pisze:
30 wrz 2024, 21:53
...A co z GB, wystarczy odpalić Miesiąc za darmo i wtedy od razu samo wpadnie te 900 GB, które można przedłużyć potem za 29 zł, nic więcej nie trzeba robić?
Tak. Wystarczy.
Oczywiście, trzeba też aktywować promocję 6400 GB - *136*11*6400# - przed lub po miesiąc za darmo. Najlepiej pod koniec BL+25GB z miesiąc za darmo. Patrz: niżej - PS.
pewues pisze:
30 wrz 2024, 23:13
A nie trzeba dodatkowo włączać tego?
Rozumiem, że to jest automatycznie też zaszyte w miesiącu za darmo już od razu?
Promocja 6400 GB nie jest zaszyta automatycznie. Trzeba ją włączyć kodem *136*11*6400# lub w apkach.

PS. GB z promocji 6400 (900) schodzą jako pierwsze, dlatego warto ja aktywować jak najpóźniej.
Przy kupowaniu RWK można wykorzystać 5,- zł za zgody marketingowe. Nie wiem czy dostaniesz na starterach dedykowanych Żabce.
SMS o treści ZGODA na numer 80066. Po otrzymaniu 5,- zł odwołanie dwoma oddzielnymi SMS-ami o treści NIE na numer 8032 i 8000.
Niewykorzystane promocyjne 5,- zł znikają po 720 godzinach.
 #1180481  autor: amigo007
 01 paź 2024, 23:33
A jednak promocja "miesiąc za darmo" została przedłużona :-)
Babciagienia1p według regulaminu oferta 6400gb jest właśnie "zaszyta" w pakiet miesiąc za darmo. Ja po uruchomieniu miesiąca za darmo, mam także uruchomiony pakiet 6400gb i przyznało startowe 900gb. Także nie trzeba w tym wypadku uruchamiać osobno samego pakietu 6400gb.

Panie moderatorze KC-KARLOS dlaczego wyłączył pan możliwość otrzymywania prywatnych wiadomości? Chciałem dopytać coś konkretnego na temat oferty. Jeśli pan może proszę to później odblokować.
 #1180482  autor: KC-KARLOS
 02 paź 2024, 00:25
amigo007: możesz tutaj pytać. PW u mnie będzie chwilowo nieczynne.

#1180483  autor: amigo007
 02 paź 2024, 00:48
Rozumiem. Być może zbyt wiele osób do ciebie pisało. Sam może też za dużo się dopytywałem. Jak tak to przepraszam..
Pytanie, po aktywacji RWK za 29zł, zostało mi na koncie głównym 15zł. Jednak w wersji optymistycznej pobrało i 4zł ze startera, i 10zł z promocji za cztery doładowania. Czyli realnie na RWK za 29zł, wystarczyły by 4 doładowania po 5zł (po aktywacji 4 doładowania + 5 gratis). No ale dobrze, zostało mi 15zł na koncie głównym. Jak to sensownie spożytkować, żeby plus nie wyzerował tego później na opłatę za utrzymanie konta? Jak wiesz tą karta służy głównie do internetu.
 #1180484  autor: babciagienia1p
 02 paź 2024, 01:13
@amigo007
Przy doładowaniu 4 razy po 5,- zł dostałbyś 5,- zł PromoZł (4x5+5=25). Przy doładowaniu 4x6,- zł dostałeś bonus 10,- zł. Doładowanie piątkami nie wystarczyłoby na wykupienie RWK. Nawet jeśli miałbyś stan konta 5,- zł przed doładowaniem, potrzebny byłby stan konta głównego minimum 29,- zł. Uwaga - do bonusu liczy się najniższe doładowanie w serii czterech.

Jeśli korzystasz tylko z transmisji danych, nie ma sensownego sposobu na wykorzystanie 15,- zł, ponieważ wieczyste 900 GB schodzą jako pierwsze.
Aby ochronić się przed karą za brak wydatków, pozostaje Ci regularne korzystanie z danych. Stosuję technikę - minimum jeden raz w pierwszej, jeden raz w drugiej połowie miesiąca kalendarzowego. Ewentualnie usługa teleprzelew - przelanie 11,- zł na inny numer w Plusie/Plushu.

https://www.plus.pl/documents/16/180649 ... 0z%20o.o.1
 #1180485  autor: amigo007
 02 paź 2024, 01:37
Babciagienia1p to była aktywacja RWK na nowym starterze z 1zł na koncie głównym + 4zł konto promocyjne. Po doładowaniu w promocji 4 doładowania, było by na głównym saldzie 21zł + 4zł promocyjne starter + 5zł z promocji 4 doładowania = 30zł. Po aktywacji RWK zostało by 1zł na koncie głównym.

Ja mam 15zł, wiem że można za to wydłużyć dodatkowo konto główne o +30 dni. Ale to bez sensu dla mnie. Ja myślę 4x doładować konto za 5zł, za 30, 60, 90 i mniej niż 120dni (ostateczny czas zawieszenia bezlimit kumulacja 25gb). I przed 120dniem zawieszenia bezlimitu kumulacja 25gb, wykupię ponownie ten pakiet za 35zł co doda mi dodatkowe 500gb internetu. To chyba najlepsze rozwiązanie.
 #1180486  autor: KC-KARLOS
 02 paź 2024, 05:44
amigo007: masz 2 wyjścia:
> uzupełnić różnicę, aby było 35 zł łącznie na poczet drugiego miesiąca Bezlimitu 25 GB - wtedy wpadnie 500 GB "bezterminowych" z promki 6400 i zsumują się z tą ilością, którą nabyłeś
> wydać na wydłużenie wychodzących - kolejne odpłatne wydłużenie dodaje do bieżącej daty wybraną liczbę dni.

#1180488  autor: babciagienia1p
 02 paź 2024, 06:33
amigo007 pisze:
02 paź 2024, 01:37
Babciagienia1p to była aktywacja RWK na nowym starterze z 1zł na koncie głównym + 4zł konto promocyjne. Po doładowaniu w promocji 4 doładowania, było by na głównym saldzie 21zł + 4zł promocyjne starter + 5zł z promocji 4 doładowania = 30zł. Po aktywacji RWK zostało by 1zł na koncie głównym.

Niewykluczone, że byłoby tak jak piszesz, ale jest też możliwe, że warunkiem systemowego pobrania PromoZł byłby stan konta głównego minimum 29,- zł. Tak dzieje się w przypadku zakupów pakietów BL. W przypadku zakupu RWK bywa różnie.

Wniosek - jeśli będziesz doładowywał pod zakup pakietu BL, musisz doprowadzić konto główne do stanu pozwalającego na zakup pakietu. Równowartość bonusu, 5,- lub 10,- zł, w zależności od sposobu doładowania (piątkami lub szóstkami)) znowu zostanie na koncie głównym.
 #1180540  autor: amigo007
 02 paź 2024, 21:28
Babciagienia1p z tym RWK piszę raczej jako praktyk taryf prepaid polkomtela. Do tej pory za internet domowy używałem starterów PLUSH, z pakietem za zgody marketingowe 200gb/400gb ostatnia karta 500gb (2 m-ce ją używałem). Teraz to mój 17-ty numer w Polkomtelu (sms-em już numeru nie zarejestruje). W PLUSH-U RWK za 10zł każdorazowo aktywowałem, doładowując tylko za 5zł. I system pobierał 4zł z salda starterowego i 6zł z salda głównego.

Teraz wybrałem starter plus ze względu na promocję miesiąc za darmo, wychodzi taniej. W plush także mógłbym mieć te 900gb, ale pierwszy pakiet bezlimitu musiał bym sam opłacić za 35zł. Czyli w plush, aby aktywować identyczną ofertę. I móc ją zużyć swobodnie przez kilka miesięcy, musiał bym wydać 35zł pakiet no limit + 10zł RWK. W plusie obecnie chwilowo wychodzi taniej, bo trzeba opłacić tylko 29zł RWK. A system widzę opłatę ściąga tak samo jak w plush, najpierw z sald promocyjnych później z konta głównego.

KC-KARLOS wydłużać ważności konta mi nie potrzeba. Teraz mam jeszcze prawie 13 miesięcy ważne konto. 900gb to może mi na 5 - 6 miesięcy wystarczy.
Pytanie czy pakiet za 35zł musi koniecznie być odnowiony w drugim miesiącu, aby wpadło dodatkowe 500gb? Według regulaminu w przypadku braku środków na odnowienie pakiet za 35zł jest zawieszany na 120 dni (później dezaktywowany, pytanie czy czasem "wieczyste" GB się także nie zdezaktywują). Ja planowałem doładować po 5zł w końcu października, listopadzie, grudniu i w styczniu. Tak aby nie pobierali mi 5zł za brak aktywności konta. A w styczniu pakiet za 35zł by się odnowił. Czy wtedy w styczniu system przyzna +500gb za odnowienie pakietu za 35zł? Nikt tego jeszcze nie testował, bo promocja jest nowa..
 #1180543  autor: babciagienia1p
 03 paź 2024, 00:47
amigo007 pisze:
...W PLUSH-U RWK za 10zł każdorazowo aktywowałem, doładowując tylko za 5zł. I system pobierał 4zł z salda starterowego i 6zł z salda głównego.
Co innego 4,- zł w PromoZł starterowych, a co innego 5 lub 10 zł w bonusie za 4 doładowania i gratis. Tutaj niczego nie przesądzam. Być może, w przypadku RWK, nie jest konieczne minimum 25,- zł (dla RWK) na koncie głównym.
W przypadku pakietu BL trzeba mieć pełną kwotę na głównym koncie, mimo że opłata jest pobierana z bonusa.

Jeśli chcesz cebulić na maksa, pomyśl jeszcze o tym:
https://www.plus.pl/documents/16/180638 ... 20ust.%202
Według regulaminu, bonus jest przyznawany maksymalnie dla pięciu numerów w ramach jednego PESEL-u, ale nie sprawdzałam w praktyce czy rzeczywiście górna granica numerów jest przestrzegana. Na pewno, w przypadku kupowania RWK, nie trzeba mieć pełnej kwoty na koncie głównym. Zawsze pobiera 5,- zł z PromoZł. Sprawdzone.
amigo007 pisze:
...czy czasem "wieczyste" GB się także nie zdezaktywują...
Jak na razie, przyznane wieczyste nie znikają nawet po utracie wychodzących.
amigo007 pisze:
...Ja planowałem doładować po 5zł w końcu października, listopadzie, grudniu i w styczniu. Tak aby nie pobierali mi 5zł za brak aktywności konta...
Aby uchronić się przed karą za brak wydatków, wystarczy regularne zużycie wieczystych. Jeden raz w pierwszej połowie miesiąca kalendarzowego i jeden raz w drugiej.
amigo007 pisze:
...
Pytanie czy pakiet za 35zł musi koniecznie być odnowiony w drugim miesiącu, aby wpadło dodatkowe 500gb? Według regulaminu w przypadku braku środków na odnowienie pakiet za 35zł jest zawieszany na 120 dni (później dezaktywowany...)
Jest regulaminowy sposób - ponowna aktywacja, np. *136*11*6400#. Gdyby nie zadziałał, jest podstawa do reklamacji. Reklamacje wieczystych są chętnie uznawane.
6. W przypadku braku możliwości odnowienia się jednego z wariantów pakietów cyklicznych opisanych w § 2 pkt.1 lit 3) lub ich zawieszenia na okres dłuższy niż 3 dni, niniejsza Promocja zostanie dezaktywowana, dodanie kolejnego Pakietu 500 GB oraz możliwość korzystania z dotychczas niewykorzystanych bonusowych GB zostanie wyłączona. Abonent może ponownie aktywować Promocję, pod warunkiem, iż będzie ona nadal dostępna. Po ponownej aktywacji Promocji przez Abonenta, zostaną przyznane pakiety w ilości wcześniej nie przyznanej ale w każdym przypadku Abonentowi nie zostanie przyznane więcej niż 900GB na start i 11 pakietów po 500 GB.
 #1180546  autor: MariuszY
 03 paź 2024, 07:48
babciagienia1p pisze:
Według regulaminu, bonus jest przyznawany maksymalnie dla pięciu numerów w ramach jednego PESEL-u, ale nie sprawdzałam w praktyce czy rzeczywiście górna granica numerów jest przestrzegana...
U mnie granica była przestrzegana - po przyznaniu piąty raz każda następna próba była odrzucana. W sumie próbowałem 3-4 razy (numery) i dałem sobie spokój. Może po jakimś czasie system się resetuje, ale w ciągu dwóch miesięcy (jak sam próbowałem) z pewnością nie.
 #1180547  autor: amigo007
 03 paź 2024, 09:06
babciagienia1p pisze:
amigo007 pisze:
...W PLUSH-U RWK za 10zł każdorazowo aktywowałem, doładowując tylko za 5zł. I system pobierał 4zł z salda starterowego i 6zł z salda głównego.
Co innego 4,- zł w PromoZł starterowych, a co innego 5 lub 10 zł w bonusie za 4 doładowania i gratis. Tutaj niczego nie przesądzam. Być może, w przypadku RWK, nie jest konieczne minimum 25,- zł (dla RWK) na koncie głównym.
W przypadku pakietu BL trzeba mieć pełną kwotę na głównym koncie, mimo że opłata jest pobierana z bonusa.

Według regulaminu, bonus jest przyznawany maksymalnie dla pięciu numerów w ramach jednego PESEL-u, ale nie sprawdzałam w praktyce czy rzeczywiście górna granica numerów jest przestrzegana. Na pewno, w przypadku kupowania RWK, nie trzeba mieć pełnej kwoty na koncie głównym. Zawsze pobiera 5,- zł z PromoZł. Sprawdzone.
amigo007 pisze:
...czy czasem "wieczyste" GB się także nie zdezaktywują...
Jak na razie, przyznane wieczyste nie znikają nawet po utracie wychodzących.
amigo007 pisze:
...Ja planowałem doładować po 5zł w końcu października, listopadzie, grudniu i w styczniu. Tak aby nie pobierali mi 5zł za brak aktywności konta...
Aby uchronić się przed karą za brak wydatków, wystarczy regularne zużycie wieczystych. Jeden raz w pierwszej połowie miesiąca kalendarzowego i jeden raz w drugiej.
amigo007 pisze:
...
Pytanie czy pakiet za 35zł musi koniecznie być odnowiony w drugim miesiącu, aby wpadło dodatkowe 500gb? Według regulaminu w przypadku braku środków na odnowienie pakiet za 35zł jest zawieszany na 120 dni (później dezaktywowany...)
Jest regulaminowy sposób - ponowna aktywacja, np. *136*11*6400#. Gdyby nie zadziałał, jest podstawa do reklamacji. Reklamacje wieczystych są chętnie uznawane.
6. W przypadku braku możliwości odnowienia się jednego z wariantów pakietów cyklicznych opisanych w § 2 pkt.1 lit 3) lub ich zawieszenia na okres dłuższy niż 3 dni, niniejsza Promocja zostanie dezaktywowana, dodanie kolejnego Pakietu 500 GB oraz możliwość korzystania z dotychczas niewykorzystanych bonusowych GB zostanie wyłączona. Abonent może ponownie aktywować Promocję, pod warunkiem, iż będzie ona nadal dostępna. Po ponownej aktywacji Promocji przez Abonenta, zostaną przyznane pakiety w ilości wcześniej nie przyznanej ale w każdym przypadku Abonentowi nie zostanie przyznane więcej niż 900GB na start i 11 pakietów po 500 GB.
Babciagienia1p nie nie potrzebuję aż tak "cebulić". Natomiast opłata za RWK za 29zł, została jak mówię pobrana zarówno ze starterowego bonusowego 4zł i także z bonusu za 4 doładowania 10zł) w pierwszej kolejności. Reszta z konta głównego. Z salda internetowego korzystam codziennie. A co do zawieszenia pakietu bezlimit tylko na 3 dni, to może jest w zwykłym regulaminie promocji 6400gb. W "miesiąc za darmo", pakiet bezlimitu 25gb jest zgodnie z regulaminem zawieszany na 120 dni. Pytanie tylko czy po takim czasie przyzna mi paczkę 500gb. Czy jednak musi być to ciągłość odnowienia, i trzeba odnowić płatny bezlimit za 35zł, po jego pierwszej dezaktywacji w ciągu 3 dni (aby otrzymać +500gb?
 #1180549  autor: KC-KARLOS
 03 paź 2024, 09:16
amigo007: ale babcia Tobie namieszała. To jaki w końcu miałeś plan z tym netem, bo sam się zgubiłem? Mnie tylko interesowało wydłużenie konta o rok i otrzymanie 900 GB bez terminu ważności, aby z nich skorzystać przez ten czas w awaryjnych sytuacjach i na luzie (+ ponarzekać na wolnego neta, hihi). Dezaktywacja BL25GB nie skasuje tego co nabyłem, bo znacznik promocji 6400 jest aktywny.

Aby dostawać pozostałe 11x po 500 GB "bezterminowych" musisz odnawiać co 30 dób usługę Bezlimit 25GB którą włączyłeś korzystając z promki "Miesiąc Za Darmo" (musi być utrzymana ciągłość). Nie ma obowiązku jej utrzymywania, jeśli chcesz korzystać z nabytych GB (potwierdzimy z babcią, że nawet po dezaktywacji Bezlimitu "bezterminowe GB" nadal są na koncie, ale żeby je zużywać, musisz mieć ważne konto na wychodzące). Zawieszenie Bezlimitu pozbawia Ciebie otrzymywania kolejnych transz (to nie działa jak w Orange, gdzie promka na Ciebie czeka bez utraty odnowień), a wznowienie Bezlimitu wymaga reakcji "wajchowego" (reklamacja), co już komplikuje sprawę.

#1180550  autor: amigo007
 03 paź 2024, 09:34
Ha ha no namieszała troszkę, namieszała. Czyli rozumiem że praktycznie powinienem zapewnić pod koniec tego miesiąca pełne 35zł na koncie głównym, aby dostać jeszcze + 500gb. Nie mogę sobie odczekać niepełnych 4 miesięcy, zapewniając pod koniec 120dnia 35zł. Rozumiem że bezlimit + 25gb bym dostał, ale dodatkowego 500gb już raczej nie. Powiem wam tylko jako ciekawostkę, w plush na poprzedniej karcie miałem uruchomiony bezlimit i promocję 1500gb. Bezlimit został zawieszony, a ja patrzę kolejnego dnia dodało 100gb. To są wszystko dziury tego systemu w plusie. Często dodaje coś, czego już nie powinno dodać. No ale już rozumiem, że nie licząc na jakiś fart to muszę zapewnić 35zł na koncie głównym na odnowienie kolejnego pakietu bezlimit. Aby na pewno dostać te +500gb. Ps. a nie można odczekać do tych 3 dni (regulamin pakietu 6400gb), czy fartownie nie dodadzą gratis + 500gb? Ale i tak dziękuję za konkretną odpowiedź. Pzdr.
 #1180551  autor: KC-KARLOS
 03 paź 2024, 09:40
amigo007: tak, zdarzały się takie sytuacje, gdzie przy zawieszonym BL wpadała kolejna transza GB, ale to "naprawili". Nie zapominajmy, że brak terminu ważności tych GB to celowy ruch operatora, aby u nich zostać - wiemy, że mają parcie na zatrzymanie odpływu klientów, bo normalnie ten net by przepadł.

#1180553  autor: amigo007
 03 paź 2024, 09:51
Ok. Czyli podsumowując, zgodnie z regulaminem pakietu 6400gb, z odnowieniem pakietu mogę się wstrzymać(chyba) do 72 godzin? (może znowu fartownie wpadnie +500gb). A te 120 dni zawieszenia z regulaminu "miesiąc za darmo", tyczą się tylko i wyłącznie pakietu bezlimitu + 25gb, ale +500 gb na pewno już nie wpadnie?
 #1180554  autor: KC-KARLOS
 03 paź 2024, 09:57
amigo007: najpierw się zdecyduj, czy chcesz mieć łącznie te 6400 GB czy nie. Jeśli tak - nie myśl o zawieszeniu BL bo pozbawisz się pełnych 11 paczek po 500 GB do obecnie posiadanych 900 GB na start. Jeśli nie: też o tym zawieszeniu nie myśl, bo tylko 2 rzeczy mogą Tobie te nabyte 900 GB odebrać - zmiana taryfy lub samodzielne wyłączenie znacznika promocji kodem dezaktywacyjnym USSD.
120 dób zawieszenia tyczy się jedynie pakietów Bezlimit 25 / 35 GB - zarówno w opcji bez kumulacji jak i z kumulacją. Inne pakiety z no-limitem mogą mieć 30-dobowy okres zawieszenia, albo w ogóle go nie mieć.

• Strona 53 z 64
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 64
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53