Miałam włączoną Blokadę usług elektronicznych na wszystkich numerach, po nowelizacji ustawy telko w MO pojawiła się nowa "Zgoda na doliczenie do rachunku w Orange opłat za usługi innych dostawców" z domyślnym limitem 70zł ale nie ustawiona (ani TAK ani NIE).
Włączona przeze mnie wcześniej Blokada UE zginęła na większości numerów i zginęła dosłownie, bo nie ma jej ani w usługach aktywnych ani w nieaktywnych. Wygląda na to, że Orange usunął włączone przez klienta Blokady UE i wprowadził nowe (w zakładce ze zgodami) ale ich nie aktywował zostawiając nieświadomego klienta bez ochrony.
Na kilku numerach aktywna Blokada UE się uchowała i wczoraj na jednym z takich numerów włączył się jakiś szajs a w MO w nowych zgodach została zaznaczona "Zgoda na doliczanie do rachunku". To tak ma działać? ja w MO blokuje usługi elektroniczne a każdy szajs dziecko może włączyć z poziomu telefonu co powoduje w MO automatyczną zmianę zgody na TAK? Nie powiem, przyszło nawet kilka smsów informujących o zdjęciu blokady ale to chyba MO powinno sterować usługami w telefonie a nie telefon steruje blokadami w MO